Ленин

• Креатор на темата Креатор на темата Јоан
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Имам еден кој вели дека Ленин бил светец, а јас велам дека не бил. Дека за негово време гооолем број на интелектуалци биле убиени или депортирани во Сибир на „превоспитувачка мисија“.
Што мислете каков „светец“ бил Ленин?

Светски светец шо свети.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не знам како некој религиски фанатик може да постави вакво глупоретардирано прашање. Па нели има посебни "критериуми" за "некој" да добие титула "светец"?

Имам еден кој вели дека Ленин бил светец, а јас велам дека не бил. Дека за негово време гооолем број на интелектуалци биле убиени или депортирани во Сибир на „превоспитувачка мисија“.
Што мислете каков „светец“ бил Ленин?

Не бил.

Да, бил светец. Рекол: „Многупати повторувана лага станува вистина“ - и сите му поверувале.

Дефинитивно бил светец.
Ленин бил мозок шо не се раѓа вторпат - затоа е светец.
Плус тоа постигнал многу во електрификацијата на Русија што во тоа време било нешто божествено.
Затоа е светец и неговото име треба вечно да живее.

Ленин не бил ништо и ништо не направил. Сталин бил тој кој што од Русија (СССР) направил држава и тоа светска сила. Истепал доста луѓе - да. Но, кој може да тврди со 100% сигурност дека доколку не ги испотепал (испозатворил) СССР ќе беше тоа што беше? Или, оние кои не ги испоубил, можеби ќе предизвикале граѓанска војна во која што ќе изгинеле 3 пати повеќе луѓе за да на крај Русија стане вазална држава на САД?! Можеби некој и се обидел во тоа, па Сталин бил принуден да го прави она што го правел?
Единствено, Ленин бил заслужен што се експонирал како водач на револуционерите и “ја изводил“ револуцијата до крај. Набрзо после тоа “напишал“ некоја книга (се моткаа до доцна кај нас дома едно 30-40 книги во кожен повез, додека не ги исфрливме) починал и тоа е се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom