LAN преку рутер

• Креатор на темата Креатор на темата ts01
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 август 2008
Мислења
6.136
Поени од реакции
4.631
Локација
prilep
dali nekoj znae sto se ovie opcii vo ruterot i za sto slusat posto nikako ne mozam da najdam tocno objasnuvajne > pa baram pomos od Vas

Attachments

• lan.jpg
    lan.jpg
    16,3 KB · Прегледи: 53
а да ставеше поголема слика ?, очи ли да вадиме на мала слика :D

Тоа не ти треба освен ако немаш некоја голема мрежа иза рутера.

Ова е за wireless рутер.
Треба само да си направиш твоја мрежа ( не како Workgroup што е како default од самиот Windows ) потоа сними ја инсталацијата од мрежата на усб или цд и стави ја на другиот комјутер инсталирај ја, и на My Computer десен клик Properties-->Computer Name--> To rename this computer or join a domain, click Change и го пишуваш името на твојата нова мрежа, рестартираш и готово. Сега двата компјутери ти се поврзани во мрежа.

Прост одговор е дека се користи за "bridge" мод помеѓу два LAN сегмента кои се врзани преко два рутера или свича за да не дојде до „петље“. Во тој мод ако една врска помеѓу тие два сегменти падне, он си активира втората врска. Затоа се користи само кај много големи и битни конекции каде не сме да се случи да нема врска. Уствари тој протокол служи за да ја најде најкратака(најбрзата) врска кон Главниот свич.

Прост одговор е дека се користи за "bridge" мод помеѓу два LAN сегмента кои се врзани преко два рутера или свича за да не дојде до „петље“. Во тој мод ако една врска помеѓу тие два сегменти падне, он си активира втората врска. Затоа се користи само кај много големи и битни конекции каде не сме да се случи да нема врска. Уствари тој протокол служи за да ја најде најкратака(најбрзата) врска кон Главниот свич.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom