Ладнокрвна љубов

• Креатор на темата Креатор на темата Dolfi Freud
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да докажам дека иста е психологијата на лугето. Врските кои се затворени имаат само секс или што и да е без разбирање и разговор , врска без обврска непостои. Тоа е само личен интерес на еден од партнерите а другиот само го следи и ги подржува неговите постапки. Од врските со бившите научив многу, скапо платив а искуството ми остана како кусур. Затоа тврдам дека е така и јас моментално имам врска без обврска од која не очекувам ништо, ако пертнерката сака нешто повеќе одма ке се тргнам. Не ме привлекла доволно за да ја сватам како сериозна и таквите врски никогаш не можат да преминат во нешто поголемо.
Де факто ако јас имам сериозна намера со таа особа уште на самиот почеток така ке се поставам и така ќе ја продолжам.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 17:23 ---

Делата говорат другар, не сакам да искажувам иронија околу темава- сепак се работи за љубов. Го кажувам мојот став и моето лично искуство. Секако дека тие особи можат и после мене да сакаат, како што сум сакал и јас, ама постоело хемија мегу нас барем додека траело. Сме се сакале сме ја почитувале нашата врска и секогаш по убаво ке ја паметиме освен со 2 :) ,тие сум сигурен дека ме мразат и никогаш нема да ми опростат.
Имаат само секс? Не би рекол. Има луѓе кои кријат во себе ради страв да не ја загубат личноста која им значи. Знаеш еве британките зашо ги сметаат поголеми љубовнички од Германките? Добро де повеќето. Затоа што иако се ладни и кратки на зборови, имаат далеку голема посветеност на своите мали деца, па и на партнерот. Ама не комуницираат вербално колку германките - кои ќе ти накитат цела плејада на епитети колку си убав, паметен, сексапилен - со една единствена задача - секс за една вечер.

Имаат само секс? Не би рекол. Има луѓе кои кријат во себе ради страв да не ја загубат личноста која им значи. Знаеш еве британките зашо ги сметаат поголеми љубовнички од Германките? Добро де повеќето. Затоа што иако се ладни и кратки на зборови, имаат далеку голема посветеност на своите мали деца, па и на партнерот. Ама не комуницираат вербално колку германките - кои ќе ти накитат цела плејада на епитети колку си убав, паметен, сексапилен - со една единствена задача - секс за една вечер.
Кога ке влезеш во гаќите се наогаш на чекор до срцето, а статистикиве околу британки и германки не ги пратам мислам дека тоа е индивидуално кај сите различно. Со девојки кои не комуницираат објаснува дека не знаат да комуницираат- не ни остварувам контакт со нив изпод ниво ми е, ми го нарушуваат угледот и самодовербата.

Затоа и реков предтоа - секој со своето. Но не може да се суди некому дека помалку љуби од другиот. моеби на друг начин го манифестира тоа.

Дали можеш да сакаш некого, а сепак да бидеш затворен? Дали врските без обврски можат да прераснат во нешто повеќе?
Love is letting someone near your heart close enough to break it, and trusting them not to.
So cut the crap, љубовта се заснова на доверба. Ако некој нема доверба во тебе, не очекувај искрено да те љуби, затоа што никогаш нема да ти се даде во целост.
Второто прашање има повеќе од очигледен одговор :)

Може, мојата врска почна како врска без обврска па прерасна во нешто повеќе.

А првиов дел не ти го разбирам, што сакаш да кажеш?
Па да не говориш со зборови за тоа што го чувствуваш, а да го покажуваш на некој многу необичен начин...... на пример Кристина Јанг во Вовед во анатомија :)
--- надополнето: 16 декември 2011 во 22:32 ---
И само сакав на сите овие коментари да додадам дека искуството игра преголема улога во секоја врска....дали е љубовна, пријателска, чисто сексуална.... Сите сме свесни дека луѓето не се исти, но кога еднаш си се "изгорел" како што се вика, после тоа е многу тешко да се опуштиш, без разлика колку е чесна и добронамерна особата до тебе...нормално, има случаи каде луѓето не учат од искуството па повторно си ги повторуваат истите грешки.Или се премногу глупави, или премногу издржливи...

Па да не говориш со зборови за тоа што го чувствуваш, а да го покажуваш на некој многу необичен начин...... на пример Кристина Јанг во Вовед во анатомија :)
Зборовите не се битни, битни се делата ;)

Мене досега не ми се случило ако одма уште на почетокот не почнам да се заљубувам - одпосле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom