КУВАЈТ: ПРИНЦОТ ПРЕМИНА ВО ХРИСТИЈАНСТВО

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
S

Shellshock nam67

Гостин

На аудио фајлови објавени на христијанскиот сателитски ТВ канал, принцот Абдула Ал-Сабах ја искажал својата верба во Исус Христос. Според извештаите од Кувајт принцот стана следбеник на Исус Христос.
Муслиманите го нападнаа велеји дека тој не е член на кралското семејство, штом тоа го кажува.
На аудио фајл објавен со неговото име, принцот потврдува дека ако е убиен затоа што на снимањето зборува за неговата конверзија, и го кажува тоа што го чуствува , тој смета дека ќе се сретне лично, очи во очи со Исус Христос.

-Тој, рекол: Пред се во потполност се согласувам со овој аудио материјал, изјавувам дека ако тие ме убијат за тоа, ке се појавам пред Исус Христос и ќе бидам со него цела вечност, се изјаснува кувајтскиот принц.
Името Абдула (слуга на Бог) често се споменува во семејното стебло на кралското семејство.

'O Mary, Allah gives thee glad tidings of a son through a word from HIM; his name shall be the Messiah, Jesus, son of Mary, honoured in this world and in the next, and of those who are granted nearness to God; Qur'an, Surah 3:38-48

Мухамеданската фракција на Авраамовата (Ибрахимова) религија ги почитува и Марија (Мерјем) и Исус (Иса).
За нив, Исус е господов гласник, но Мухаммед е последниот.

Изјавата на „принцот“ не значи ништо.
Кувајт своето државно право го црпе од шеријатот и е забрането било какво проповедање на друга религија.

Kuwaiti royal prince declares conversion to Christianity: "if they kill me because of it, then I will appear before Jesus Christ"

Why would Abdullah al-Sabah think he might be murdered for exercising his freedom of conscience? After all, Muslim spokesmen such as Salam al-Marayati, M. Cherif Bassiouni, and Ali Eteraz (among many others) have assured us that Islam has no death penalty for apostasy.

Unfortunately, in doing so they fool credulous Westerners, but they disagree with Muhammad, the prophet of Islam, who said, "Whoever changed his Islamic religion, then kill him" (Bukhari 9.84.57). And all the schools of Islamic law still teach that death is the proper penalty for apostates.

In a sane world, this would be an international human rights issue, with calls from the UN to protect apostates from Islam. But this is not a sane world.
al_sabah.jpg

"Kuwait: The prince's mysterious conversion," by Marco Tosatti for Vatican Insider, January 16 (thanks to Jerry Newcombe):
kuwaitprince.jpg

eve go i izvorot na vesta :http://vaticaninsider.lastampa.it/e...-cristianesimo-christianism-cristianos-11709/
sega za sega e samo spekulacija oficijalna informacija se uste nema !!!

Интересно
.....
од неодамна тој сосема се одрекол од исламот и ја примил христијанската вера
«Јас во потполност сум задоволен од своето решение , имено Библијата е таа која ме постави на вистинскиот пат », – додал принцот во своето обраќање.

http://ralf.com.ua/christ-news/chlen-korolevskoj-semi-v-kuvejte-pereshel-v-xristianstvo.html

'O Mary, Allah gives thee glad tidings of a son through a word from HIM; his name shall be the Messiah, Jesus, son of Mary, honoured in this world and in the next, and of those who are granted nearness to God; Qur'an, Surah 3:38-48

Kuwaiti royal prince declares conversion to Christianity: "if they kill me because of it, then I will appear before Jesus Christ"
a kaznata za konverzija vo druga religija spored islamot svetata kniga Kuranot sekoj sto ce se konvertira vo druga religija negovata kazna ce bide smrt.
Na toa aludira Arapskiot princ deka ni smrta nema da go odvoi od Isus !!!

На аудио фајлови објавени на христијанскиот сателитски ТВ канал, принцот Абдула Ал-Сабах ја искажал својата верба во Исус Христос. Според извештаите од Кувајт принцот стана следбеник на Исус Христос.
Муслиманите го нападнаа велеји дека тој не е член на кралското семејство, штом тоа го кажува.
На аудио фајл објавен со неговото име, принцот потврдува дека ако е убиен затоа што на снимањето зборува за неговата конверзија, и го кажува тоа што го чуствува , тој смета дека ќе се сретне лично, очи во очи со Исус Христос.

-Тој, рекол: Пред се во потполност се согласувам со овој аудио материјал, изјавувам дека ако тие ме убијат за тоа, ке се појавам пред Исус Христос и ќе бидам со него цела вечност, се изјаснува кувајтскиот принц.
Името Абдула (слуга на Бог) често се споменува во семејното стебло на кралското семејство.
pa zosto da ne koga majkamu e hristijanka ,, site debeli vratoseici imaat hristijanski zeni .

сеусте нема слика, нема доказ за цовекот..незнам што толку се радувате кога кувајтското семејство тврди дека не постои таков човек ,

68 ооо луѓе стануваат муслимани според христијански извори секои 24 часа..

,​
.Внимание!

Без разлика дали оваа вест е вистинита или не:

Примањето на Христос - Царот на Мирот - во своето срце, е најголемото нешто што на човекот во животот може да му се случи!

Браќата и сестрите од мухамеданскиот свет кои Го прифаќаат Вечното Евангелие БОЖЈО - Христос - а со тоа и БОЖЈИОТ Совршен Ислам во Него, се наоѓаат под посебно јаки напади од страна на душманот на Вистината и неговите следбеници, затоа е од неопишлива важност нивниот идентитет да се чува во тајност и да не се информира јавноста!

Шалом!

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom