курс за осигурителен брокер

• Креатор на темата Креатор на темата duoskandal
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 ноември 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Веб-сајт
www.duoskandal.com
Здраво на сите.
Веќе подолго време се мачам да најдам на интернет дали кај нас постои некоја институција или школо во кое би можел да запишам и да завршам курс за осигурителен брокер (значи во иднина би сакал да се бавам со сигурувањето али да би можел да ја работам таа работа потребно е да сум осигурителен брокер).
секоја информација е добродојдена а уште повеќе би ми значело доколку некој има искуство со тоа.

Па имаше сега пред некој месец на универзитетов Св.Кирил и Методиј организирано предавања во вид на курс(само незнам точно на кој факултет беа) и после тоа се полагаше тој осигурителен брокерски испит составен од повеќе предмети.
Можеби најпаметно ќе ти биде таму да се распрашаш пак да не се организира такво нешто.

Ме интересира дали некој има било каква информација во врска со испитот за осигурителен брокер кој го распишува минитерството за финансии? Знам дека лани ова време беше, а сега нема никаква информација за обуката.. Книги и материјали од тие кои го положиле е исто добредојдено :)

Огласот се објавува во дневен весник,на страната на министерство за финансии и во зградата на самото министерство на огласна табла.
http://www.finance.gov.mk/?q=search/node
Ова е за ланскиот испит,јавете со во министерство сигурно ќе ви кажат кога е годинава и обуката и испитот.Книги и материјали мислам дека таму ви даваат бидејќи испитов не е баш ефтин :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom