Кулинарно студио

  • Креатор на темата Креатор на темата chef_cook
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ги вика пензионерите во вторник, петок и сабота на дегустација, верувај дека бизнисот му е осуден на пропаст од самиот почеток. Подобро би било зготвената храна да им се дава на бездомници, тоа би оставило и добар впечаток и мислење кај народот.

Професионален дегустатор не може да ти биде класичен пензионер ниту бездомник а и плус моменталниот изложен концепт не е од хуманитарен карактер.
 
Токму така.Можно е еднаш месечно да се готви за бездоиници,ако има поддржка од партнери )))
 
Професионален дегустатор не може да ти биде класичен пензионер ниту бездомник а и плус моменталниот изложен концепт не е од хуманитарен карактер.
Се согласувам. Дегустаторот треба да биде лице со добри познавања од областа на кулинарството, на секако и лице со доволно добар вкус за да процени што е добро, а што не е. Но сепак таа храна која е чиста и која останува пожелно би било да им се даде на бездомниците. Крај краева, ако не на луѓето, тогаш на бездомните животни.
 
Се согласувам. Дегустаторот треба да биде лице со добри познавања од областа на кулинарството, на секако и лице со доволно добар вкус за да процени што е добро, а што не е. Но сепак таа храна која е чиста и која останува пожелно би било да им се даде на бездомниците. Крај краева, ако не на луѓето, тогаш на бездомните животни.

Ако оброците се прават според Мишлен тогаш тоа повеќе би било ненамерна иронија отколку храна со која би можеле да си ги задоволат своите апетити затоа што сигурно 50гр риба нема да може да нахрани некој што нема јадено со денови. Доколку веќе се прави еден ден во месецот или повеќе како што наведе @chef_cook тогаш нека се даваат стандардни оброци :)
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom