Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    637
Прееска додека се враќаав со кола, чекав на црвено да се запали зелено за да продолжам (Веро 2). Една жена без емпатија си ја искења џукелата (бел бишон) пред самиот пешачки и продолжи како ништо да не се случило. Едностано немам емпатија према луѓе кои се без емпатија према сите останати во општеството. Прашањето е кој е тука поголема џукела, сопственикот или кучето кое се искења пред самиот пешачки.
Да, почитувам кучиња кои не се закана во општеството, но ова домашниве чувани кучиња со нивните сопственици се најголеми џукели некогаш родени во Македонија.
Човек, у Велес, у школски двор (Васил Главинов) лагано си ги носат милениците на серка!
Повторувам училешен двор!!! Преку цела година, и настава кога има!

Па да не бил комунизмов, ја мислам ние левел индија ќе сме биле со ќењање по улици..
Народ со 0 свест!

Епа пишував на почетокот дека системот е крш. Сум против улични кучиња и неодговорни сопственици, напади и чопори (и ја сум човек, не андроид, нормално дека ќе се тргам од такви чопори. Па не само за мене, загрижен и за семејството), но што со тоа? Луѓе се расправаат по социјални мрежи, се обвинуваат, едните ги нарекуваат као нво кучељупци, другите као луѓе психопати, без емпатија и слично.
Општинарите, ветеринарите (кои мора да ги чипираат кучињата и кутрињата од леглото како и да пријават до Агенцијата за храна и ветерина дека по закон, сопственикот нема регистрирано одгледувалиште), Агенцијата за храна и ветерина, комунални и ветеринарни инспектори, инспекција на домовите, инспекција за време прошетка на кучиња, регуларно пријавуваање и чипирање кучиња. Дури и полицијата требаше да биде вклучена во ова (по закон е, во пракса не е) со подводник, маска и како кучето се однесува во јавност.
Ништо од тоа не функционира.
Затоа страдаат и луѓе и кучиња, а не ради кучељупците или психопатите.
Ама за тоа мукла у медиумите, мукла у институциите, од агенции, општини, до влада.

Во секој случај вакво однесување е скроз девијантно. Утре некој ќе и згреши, ќе се закачнат па ќе го гази со кола?
Ама нели, бугарите и албанците ни се виновни. Стално друг ни е виновен, а ние очи "си вадиме"

Човек, у Велес, у школски двор (Васил Главинов) лагано си ги носат милениците на серка!

Па да не бил комунизмов, ја мислам ние левел индија ќе сме биле со ќењање по улици..
Народ со 0 свест!
Комунизмот колку генерации има озрачено тоа е чудо.

Љангариците у напад, не може оваа неправда на прегазен Шаро да се премолчи :kafence:

Народ со 0 свест!

еве поткрепа на твоето кажување
1000002123.jpg

Епа пишував на почетокот дека системот е крш. Сум против улични кучиња и неодговорни сопственици, напади и чопори (и ја сум човек, не андроид, нормално дека ќе се тргам од такви чопори. Па не само за мене, загрижен и за семејството), но што со тоа? Луѓе се расправаат по социјални мрежи, се обвинуваат, едните ги нарекуваат као нво кучељупци, другите као луѓе психопати, без емпатија и слично.
Општинарите, ветеринарите (кои мора да ги чипираат кучињата и кутрињата од леглото како и да пријават до Агенцијата за храна и ветерина дека по закон, сопственикот нема регистрирано одгледувалиште), Агенцијата за храна и ветерина, комунални и ветеринарни инспектори, инспекција на домовите, инспекција за време прошетка на кучиња, регуларно пријавуваање и чипирање кучиња. Дури и полицијата требаше да биде вклучена во ова (по закон е, во пракса не е) со подводник, маска и како кучето се однесува во јавност.
Ништо од тоа не функционира.
Затоа страдаат и луѓе и кучиња, а не ради кучељупците или психопатите.
Ама за тоа мукла у медиумите, мукла у институциите, од агенции, општини, до влада.

Во секој случај вакво однесување е скроз девијантно. Утре некој ќе и згреши, ќе се закачнат па ќе го гази со кола?
Ама нели, бугарите и албанците ни се виновни. Стално друг ни е виновен, а ние очи "си вадиме"
ти како постар убаво знаеш како во бившата ни држава овој проблем брзопотезно се решаваше и зошто такаречи не постоеја кучиња скитници, е тоа е и денес решение, се друго е млатење празна слама.

Оваа е од нивни редови.

Френдли фајр :pos:

Кучињава поголеми права од луѓето имаат во денешно време. Ако те нападне улична џукела никому ништо ќе си пишуваш по социјални мрежи за колку конци ти ставиле, ама ако ти пукне филмот оти нападнале дете и слично и ги решиш во затвор ќе одиш.

Па не викам дека и тој сопственик не треба да сноси одговорност. Неодговорно сопствеништво и пуштање опасни кучиња без надзор е исто така кривично дело и загрозување на животи.

Значи за тоа се повикува служба и полиција, а не се зема правдата во свои раце со прегазување.
Дај ми број од службата и полицијата што ќе дојде во моментот кога ќе нападне џукела , па ако дојдат јас на ручек ве носам сите фамилијарно
Автоматски споено мислење:

еве поткрепа на твоето кажување
Прегледај го приврзокот 483569

ти како постар убаво знаеш како во бившата ни држава овој проблем брзопотезно се решаваше и зошто такаречи не постоеја кучиња скитници, е тоа е и денес решение, се друго е млатење празна слама.
И немаше невладини сератори, тоа испушти да кажеш :icon_mrgr:

Последно уредено:
Vo pravo e zenata.
I jas isto bi postapil, najverojatno i povekjeto tuka.
Bukvalno mu napravi usluga na mestanite, toa kuce e agresivno i pretstavuvase opasnost za site. Uste poloso e sto imase i soopstvrnik koj ne samo sto go toleriral takvoto odnesuvanje, najverojatno i go pottiknuval. Ne se ostava agresivno kuce so golemna na pomalo magare slobodno da si se rassetava pomegju ljugeto. Ne mozi da ne znael deka mu e agrrsivno.

Back
На врв Bottom