Кругот се сврти...

• Креатор на темата Креатор на темата GirlInLove
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 август 2014
Мислења
7
Поени од реакции
4
Се врати. Се врати тој кој со гордо крената глава се заврте и замина, ме остави. Сега истиот се врати но со наведната глава. Тивко од неговите усни, кои некогаш беа ладни и желни за други изговори тивко "извини". По кратка пауза додека низ неговите очи се тркалеа капки солзи кои никогаш ги немав видено на неговото лице, собра храброст и продолжи: "Извини мила моја. Извини што бев кретен и неосетно си играв со твојте чувства. Тогаш незнаев што е тоа љубов. Незнаев да сакам, ниту пак знаев што е тоа болка. Сега. По толку години откако сме разделени, сватив. Сватив дека љубовта боли. Чудно. Нема да веруваш. Иако не сме заедно јас сеуште те сакам. Љубовта ја осетив тогаш кога те непуштив. Но, моето машко его кое ми беше пред се не ми дозволи да ти се вратам, ниту пак да те побарам, да ти се извинам. Сега кога те гледам среќна сваќам дека го имаш тој, вистинскиот. Тој кој те заслужува и оној кој може да ти го пружи сето тоа што јас неможев, односно не сакав. Некако собрав хераброст и дојдов пред тебе. Дојдов да ти се извинам за се иако знам дека веќе никогаш нема да бидам со тебе. Дури сега дознав колку вредиш ти, твојата насмевка и твојот топол поглед. Секогаш ке бидам до тебе. Извини уште еднаш, љубов." Тогаш го погледав, му се насмеав и кратко му одговорив: "Се во свое време драги. Некогаш ти беше тој кој беше на врвот, но сега сум јас. Нека оваа ти биде лекција за понатаму во твојот живот. Некогаш не е се така како што изгледа. Ти посакувам се најдоборо, бебо." Сега јас бев таа која се заврти и со гордо крената глава продолжив понатаму. Зад себе го оставив него со солзи во неговите очи. Некогаш за мене најубавите очи...

Јас не верувам многу во "What goes around comes around" -едноставно некои луѓе се родени лузери и некои се родени било што да прават пак да ги освојат срцата на луѓето-некои луѓе едноставно имаат шарм како тоа да го направат и луѓето секогаш ке им простат со еден збор добри манипуланти се родени, а има и спротивното некои пак којзнај колку да се добри едноставно не се привлечени, и таквите никогаш не добиваат втора шанса. Се е до тоа како изгледаш да не ве лаже некој, каков шарм поседуваш, како се смееш, како зборуваш, со еден збор физичкиот изглед,тоа колку си smooth talker игра важна улога во денешницата, луѓето секогаш ги привлекува убавината, нели секогаш сакаме убави нешта, така е нашата природа, тоа е реалноста според мене, и стварно тие што не поседуват физичка убавина секогаш ке бидат дискриминирани од општеството тоа е суровата вистина, моралот-карактерот душата воопшто не игра улога, никогаш и не играл.Лепотаните и лепотиците секогаш имаат предност за се.

Денешницата е таква. Како што гледаме сите, сите уште од мали кога му е време да си го градат. карактерот они се грижат за изгледот. Па сега и да би барал некој со добар карактер, многу тешко дека ке го најдиш. Гледај ги генерациите што идат. :)

Денешницата е таква. Како што гледаме сите, сите уште од мали кога му е време да си го градат. карактерот они се грижат за изгледот. Па сега и да би барал некој со добар карактер, многу тешко дека ке го најдиш. Гледај ги генерациите што идат. :)

Пффф денешницата. Најлесно е за тој стап да се фатиш. Уште од многу одамна, кралевите избирале убави и привлечни жени, останатите ја немале таа среќа. И незнам зашто ги осудуваш другите кога и ти самата кога би бирала покрај еден лепотан кој е шармантен и полн со самодоверба и некој лузер што се тресе кога збори покрај женски, ќе го одбереш лепотанот. Да овој лузеров е многу добра личност, несебичен, широк (во душа), ама е лузер и ти него нема да го погледнеш или ќе му речеш да останете пријатели. Затоа немој многу да критикуваш генерации менерации.

Чуму посебна тема и за ова?

еее денешниве генерации и за тоа ќе ти направат тема. самодиссс хахаха

Јас и ти лично баш и не се знаеме па не знаеш што карактер сум јас и што би избрала. Али нмв. Зборувавме за карактерот и убавината. Поентата ми беше дека веќе и да бараш кај некој не можиш да најдиш карактер затоа што кога е времето да си го градат карктерот они се премногу зафатени со убавината. :)

Се врати. Се врати тој кој со гордо крената глава се заврте и замина, ме остави. Сега истиот се врати но со наведната глава. Тивко од неговите усни, кои некогаш беа ладни и желни за други изговори тивко "извини". По кратка пауза додека низ неговите очи се тркалеа капки солзи кои никогаш ги немав видено на неговото лице, собра храброст и продолжи: "Извини мила моја. Извини што бев кретен и неосетно си играв со твојте чувства. Тогаш незнаев што е тоа љубов. Незнаев да сакам, ниту пак знаев што е тоа болка. Сега. По толку години откако сме разделени, сватив. Сватив дека љубовта боли. Чудно. Нема да веруваш. Иако не сме заедно јас сеуште те сакам. Љубовта ја осетив тогаш кога те непуштив. Но, моето машко его кое ми беше пред се не ми дозволи да ти се вратам, ниту пак да те побарам, да ти се извинам. Сега кога те гледам среќна сваќам дека го имаш тој, вистинскиот. Тој кој те заслужува и оној кој може да ти го пружи сето тоа што јас неможев, односно не сакав. Некако собрав хераброст и дојдов пред тебе. Дојдов да ти се извинам за се иако знам дека веќе никогаш нема да бидам со тебе. Дури сега дознав колку вредиш ти, твојата насмевка и твојот топол поглед. Секогаш ке бидам до тебе. Извини уште еднаш, љубов." Тогаш го погледав, му се насмеав и кратко му одговорив: "Се во свое време драги. Некогаш ти беше тој кој беше на врвот, но сега сум јас. Нека оваа ти биде лекција за понатаму во твојот живот. Некогаш не е се така како што изгледа. Ти посакувам се најдоборо, бебо." Сега јас бев таа која се заврти и со гордо крената глава продолжив понатаму. Зад себе го оставив него со солзи во неговите очи. Некогаш за мене најубавите очи...

Секс со бивши златна. Си се знаете, си одговарате. Натаманети сте си. И би суводол, и би неебитис па си се јавувате и си посакувате добра ноќ со една добра опаљотка за она добра стара времена. Ништо лошо нема во тоа.
Ова што ни го приложи е детската верзија на истото.

Пффф денешницата. Најлесно е за тој стап да се фатиш. Уште од многу одамна, кралевите избирале убави и привлечни жени, останатите ја немале таа среќа. И незнам зашто ги осудуваш другите кога и ти самата кога би бирала покрај еден лепотан кој е шармантен и полн со самодоверба и некој лузер што се тресе кога збори покрај женски, ќе го одбереш лепотанот. Да овој лузеров е многу добра личност, несебичен, широк (во душа), ама е лузер и ти него нема да го погледнеш или ќе му речеш да останете пријатели. Затоа немој многу да критикуваш генерации менерации.

еее денешниве генерации и за тоа ќе ти направат тема. самодиссс хахаха
Мислам дека тоа секогаш било така, не е денешницата или идните генераци, еве ти пример дури со децата кои се невини ангели ние ги делиме секогаш ги сакаме тие што имаат природна убавина,ги бакнуваме, а тие што се помалку привлечени не гледат како се смееме со нив се чуствуваат напуштени, и сега тие да не чуствуват лошо ги галиме само демек и ти си добар али не е тоа тоа јебига и дете разбира, од кога се деца ние правиме поделби, тие што се убави правиме да се чуствуваат по супериорни,по посебни, правиме тие да не се чуствуват еднакви со другите деца туку да се чуствуват дека се нешто special edition.Ти си зема пример со кралот, јас ке земам кога одиш на интервју за работа нели секогаш кај шефот убавите девојки кои конкурираат имаат предност, и кај шефицата исто згодните момци, па после ке има коментари од типот како ја прими неа/она врска нема, па ке следи одговор ке научи, што се секирате.

Јас и ти лично баш и не се знаеме па не знаеш што карактер сум јас и што би избрала. Али нмв. Зборувавме за карактерот и убавината. Поентата ми беше дека веќе и да бараш кај некој не можиш да најдиш карактер затоа што кога е времето да си го градат карктерот они се премногу зафатени со убавината. :)

Неможеш туку така да изградиш карактер. Треба да спаднеш во одредени ситуации врз кои тебе несвесно ќе ти се изгради тој карактер. Некој што бил тепан, што му била нанесена болка, ќе знае како изгледа тоа и најверојатно нема свесно да го прави тоа на другите. А можеби и ќе сака да се одмазди за сето тоа па цел живот на други ќе го прави тоа што му го правеле нему. Некој што цел живот живеел на „шеќерче', не е свесен како е кога ќе повредиш некого, ќе прави парче. А можеби и ќе извлече некоја поука. Еден долг процес наречен социализација кој трае цел живот. Сето ова е бош во моментов и се контра аргументи на изреката кругот се врти. Ти фали искуство.

Ти мене не ме знаеш и не знаеш јас како успеав. Неможиш да процениш некој без да го запознаеш. Секој има право на свое мислење го знам тоа, но некој пат некој работи треба да ги задржеме за себе.Фала за твоето мислење, али те молам не ми кажувај каква сум и дали сум успеала или не кога ти мене не ме знаеш.

Ти мене не ме знаеш и не знаеш јас како успеав. Неможиш да процениш некој без да го запознаеш. Секој има право на свое мислење го знам тоа, но некој пат некој работи треба да ги задржеме за себе.Фала за твоето мислење, али те молам не ми кажувај каква сум и дали сум успеала или не кога ти мене не ме знаеш.

Доволно ми е ова што го напиша за ја проценам колку си ти „длабока“. Постојано пишуваш невистинити клише реченици и многу е лесно човек да те процени. Многу си предвидлива.
1. Има некои луѓе што долго време ги знам, а неможам вака лесно како тебе да предвидам што ќе кажат. На моменти ме изненадуваат и разочаруваат.
2. И јас тебе те молам да не кажуваш за тоа како кругот се врти, ти не знаеш какво животно искуство имале членовите на форумот. По некоја коинциденција на некого му се случило тоа, можеби и на повеќето, но не е нешто докажано врз кое можеш да се потпреш.
Ај шетај сеа.

Кругот се врти е само наслов на мојот текст ;)

Оној момент кога ќе ги ставиш на форумот, веќе ги немаш задржано за себе, туку споделено со сите. Внимавај на тоа.

Секс со бивши златна. Си се знаете, си одговарате. Натаманети сте си. И би суводол, и би неебитис па си се јавувате и си посакувате добра ноќ со една добра опаљотка за она добра стара времена. Ништо лошо нема во тоа.
Ова што ни го приложи е детската верзија на истото.
Затоа бро за жена секогаш земи си невина и некоја без минато :D, зошто таа со минато кога ке имате расправи дома секогаш прво што ке помисли во тие моменти е колку убаво му било со бившиот, тие слатки златни моменти,времиња со него а сега троши нерви со тебе, со некој идиот како тебе :D, а ич не му оди на памет како ја откачил бившиот и како ја оставил да се чуствува како ѓубре, ама како што викат прва лубов не се заборава, секогаш првиот е најслаткиот, секогаш првиот is the winner :D

Се познава човек што нема прочитано 2 реда од една книга, па толку многу се разбира од убав и помалку убав текст. Затоа што не постои глуп текст. :)

се познава и човек кој смета дека Марта е најубавата книга на свет.
Затоа што постои глуп текст, а ти само што го напиша.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom