- Член од
- 7 август 2014
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 4
Се врати. Се врати тој кој со гордо крената глава се заврте и замина, ме остави. Сега истиот се врати но со наведната глава. Тивко од неговите усни, кои некогаш беа ладни и желни за други изговори тивко "извини". По кратка пауза додека низ неговите очи се тркалеа капки солзи кои никогаш ги немав видено на неговото лице, собра храброст и продолжи: "Извини мила моја. Извини што бев кретен и неосетно си играв со твојте чувства. Тогаш незнаев што е тоа љубов. Незнаев да сакам, ниту пак знаев што е тоа болка. Сега. По толку години откако сме разделени, сватив. Сватив дека љубовта боли. Чудно. Нема да веруваш. Иако не сме заедно јас сеуште те сакам. Љубовта ја осетив тогаш кога те непуштив. Но, моето машко его кое ми беше пред се не ми дозволи да ти се вратам, ниту пак да те побарам, да ти се извинам. Сега кога те гледам среќна сваќам дека го имаш тој, вистинскиот. Тој кој те заслужува и оној кој може да ти го пружи сето тоа што јас неможев, односно не сакав. Некако собрав хераброст и дојдов пред тебе. Дојдов да ти се извинам за се иако знам дека веќе никогаш нема да бидам со тебе. Дури сега дознав колку вредиш ти, твојата насмевка и твојот топол поглед. Секогаш ке бидам до тебе. Извини уште еднаш, љубов." Тогаш го погледав, му се насмеав и кратко му одговорив: "Се во свое време драги. Некогаш ти беше тој кој беше на врвот, но сега сум јас. Нека оваа ти биде лекција за понатаму во твојот живот. Некогаш не е се така како што изгледа. Ти посакувам се најдоборо, бебо." Сега јас бев таа која се заврти и со гордо крената глава продолжив понатаму. Зад себе го оставив него со солзи во неговите очи. Некогаш за мене најубавите очи...

, зошто таа со минато кога ке имате расправи дома секогаш прво што ке помисли во тие моменти е колку убаво му било со бившиот, тие слатки златни моменти,времиња со него а сега троши нерви со тебе, со некој идиот како тебе