Конфигурација за нов PC,Поточно за 3Д

• Креатор на темата Креатор на темата DarkLord
  • Време на започнување Време на започнување

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Здраво, ми треба помош од тие што се разбираат подобро од конфигурации за компјутери, поточно за 3Д моделирање,анимација и рендерирање. Ми треба добра машина до 90,000 денари.+/-

Се извинувам доколку оваа тема не е за тука.

CPU: i7 2600K
MB: ASUS P8P67
RAM:16GB (4x4GB) DDR3 1600Mhz (поточно овие)
GPU: GTX570 (би требало CUDA да ти биде од корист овдека)
HDD: Patriot Inferno 120GB + 2x1TB Samsung Spinpoint F3
PSU: Corsair TX650 650W
Case: CM Haf 912 Plus
и некој режач

Се на се негде околу 81000 ден., само треба да видам каде точно ја имаше матичната на залиха.
едит - уствари може да се вметне овдека и GTX580, ама ќе биде ептен кнап со буџет и напајање.
Ти треба монитор?

Монитор, имам, али може и за понатака да земам, така да имам два монитора.

Монитор, имам, али може и за понатака да земам, така да имам два монитора.

Епа тогаш ќе земеш Patriot Inferno 60GB наместо 120 и земи Dell U2311H. Уствари колкав монитор имаш сега?

CPU: i7 2600K
MB: ASUS P8P67
RAM:16GB (4x4GB) DDR3 1600Mhz (поточно овие)
GPU: GTX570 (би требало CUDA да ти биде од корист овдека)
HDD: Patriot Inferno 120GB + 2x1TB Samsung Spinpoint F3
PSU: Corsair TX650 650W
Case: CM Haf 912 Plus
и некој режач

Се на се негде околу 81000 ден., само треба да видам каде точно ја имаше матичната на залиха.
едит - уствари може да се вметне овдека и GTX580, ама ќе биде ептен кнап со буџет и напајање.
Ти треба монитор?

4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM
Detailed Specifications: Standard 256M X 64 Non-ECC 1600MHz 240-pin Unbuffered DIMM (DDR3, 1.65V, CL9, FBGA, Gold)

Брат а не ке е поубо да земит рам што работат на 1.5V зошто со овие од 1.65V можит да се оштетит меморискиот контролер на процесорот?.BTW 1.65V бил максимумот за кај Sandy Bridge ама пак за секој случај? или пак да се намалит волтажата на рамот преку биос.

4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM
Detailed Specifications: Standard 256M X 64 Non-ECC 1600MHz 240-pin Unbuffered DIMM (DDR3, 1.65V, CL9, FBGA, Gold)

Брат а не ке е поубо да земит рам што работат на 1.5V зошто со овие од 1.65V можит да се оштетит меморискиот контролер на процесорот?.BTW 1.65V бил максимумот за кај Sandy Bridge ама пак за секој случај? или пак да се намалит волтажата на рамот преку биос.

1.65V е граница, на толку сеуште неможе да го оштети мем. конторолер. Ќе намалиш волтажа во BIOS и готово, зашто во Македонија сеуште не сум видел да има 1.5V рам, така да ќе мора да се набават од странство (освен ако сепак негде ги има)

Сеуште неможам да се одлучам што да земам.

Ваљда не планираш да направиш Avatar 2 со компјутеров што се мислиш толку. MasteR_#0 ти даде добра конфигурација но сепак..џабе си терате по свое..не знам зошто воопшто прашувате :/

Другар а да почекаш негде до октомври ноември? Во план се новите матични со PCI-E 3.0,заедно и со нив 100% и нови графички,и Extreme процесорите од сенди бриџ-Ivy Bridgе.Ја би идел на таа варијанта

Ваљда не планираш да направиш Avatar 2 со компјутеров што се мислиш толку. MasteR_#0 ти даде добра конфигурација но сепак..џабе си терате по свое..не знам зошто воопшто прашувате :/

Kако и секогаш, препораките за целосни конфигурации се безкорисни, оние што бараат одредена компонента колку толку ги слушаат советите, но во случајот со цели конфигурација е само губење време.

За таква работа се зимаат брендирани конфигурации, Dell, HP и така натака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom