"KOMPARACIJA"

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
ABC напиша:

И сега што можеме? Таа вест е од 2001 година. Осама е сеуште терорист а Ахмети ја води државата наша.
Кога не знаеме да си ги средиме проблемите, кого да окривиме сега?

Najverojatno "humanoidite",oti "animalite" nemale "razum"!

ABC напиша:
Najverojatno "humanoidite",oti "animalite" nemale "razum"!

Евреите можеби? :D

Малку е предоцна за оваа компарација, човекот е партнер на владата и длабоко навлезен во кеирањето на системот и политиката.
Вината треба да се бара кај оние што попуштија и кај оние што коалицираат со него.

Кое е твоето мислење ABC?

E pa eve po dolgo razmisluvanje za da ja "skrotam" tenzijata i da ja "spushtam topkata" se reshiv seta vina da ja prevzemam vrz sebe.Znaci ako nekoj ve prasha koj e vinoven ili ako samite si go postavite istoto prashanje,odgovorot otsega natamu bi mozel da bide ednostaven:
-ABC e vinoven za se!

Znaci ke treba da se "boram" za da ja "prevzemam" vinata vrz sebe?:)

Да не ти е фетиш можеби на тебе тоа чувство на вина кое толку го пропагираш?

Pa i samiot imash receno deka "nie" sme vinovni za se.E sega ako ja smetash za "fetashizam" poukata shto jas ja prifativ ovde od "nekoi" na forumov da ja prevzemam vinata vrz sebe,togash mozbi komparirash deka i Isus bil "fetashist".

Ти компарираш така, јас само давам објективен одговор на некои работи. Компарација, метафора...фини стилски фигури ако се употребуваат правилно.

Vo toa e i "shtosot"!Komparaciite da se upotrebat pravilno znaci na vistinsko mesto i vo vistinsko vreme.:)

Едина еазлика е во тоа што едниот има брада а другиот не.

Back
На врв Bottom