Колку ние си ја сакаме Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата trajanbrajan
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јули 2008
Мислења
3
Поени од реакции
1
Otideni od bog ti znae koe selo ili "Grad" Makedonski, prodavajki gi nivite i sto i da e , se selat ova nasive "Patrioti" po New York , New Jersey ili kade i da e niz amerikata i za edna godina se slucuva edna mnogu interesna rabota: Lugevo zaboravaat deka postoi Makedonija!!!!

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO...

Bev ,vidov i se razocarav!!!!
Pojdes kako covek vo USA i normalno sto sakas tamu da vidis koga si sam e nekoj Makedonec. Sekoja cest za nekoi familii koi se 5% od tie sto znaat koj se i sto se i si cepaat lugeto meg sebe Makedonski, ama sto e so drugive 95% koi se "Makedonskata dijaspora" koja navodno treba nas da ne poddrzi i pomogne na sekoe mozno nivo!!!!

Ne sudam, ama od koga be Makedoncite pocnaa megu sebe da zborat na Angliski, da se pretstavuvaat Amerikanci so Evropsko , a ne "Makedonsko" poteklo!!!!!!!!!

Sakame da imame posle jaka drzava i jazikot da ni bide zastiten i bugarive , srbive i ovie GADOVITE od jug da ni se sitat i podebuvaat, a za ovie kaj nas ne sakam ni da gi spomnam!!!!

Osudeni sme na propast samo poradi takvite kreteni i poradi toa sto se poveke takvi nastanuvaat...

AKO NEKOJ IMA POINAKVO MISLENJE OD MOEVO, POVELI:

Друже што очекуваш повеќе од дијаспората.Кога ја создавме државата четириесетите УДБА не отсече од Македонците од странство ,а парарелно Бугарите полека ја асимилираше нашата дијаспора во САД,едноставно се беше правено само за да се убие Македонското во Македонецот,сега се што можеме е да се обидеме е да создадеме помоќно лоби

prijatele, MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE , ama niv gi nema nikade, ne mozes da gi poznaes bidejki cepaat americki i "malce" zaboravile makedonski!!!!!1

prijatele, MAKEDONIJA NA MAKEDONCITE , ama niv gi nema nikade, ne mozes da gi poznaes bidejki cepaat americki i "malce" zaboravile makedonski!!!!!1

Македонија секогаш ке биде на Македонците ,во спротивното Македонија не би ни постојала,а затоа кој како цепа,не ме интересира,и во Македонија ги има доста такви изроди,само тие луѓе многу брзо пропаѓаат и психолошки и физички,бидејќи не си го почитуваат коренот,битен е коренот,а тие изроди се само обични гранки кои брзо паѓаат

Јас лично си давам душа по мојата земја !!!
Многу си ја сакам
МАКЕДОНИЈА ЗАСЕКОГАШ !!!!

Во македонскиот патриотизам има еден парадокс.
Секој поединечно најмногу ја сака Македонија, а сите заедно ептен малце.

Треба вистински водачи во дијаспората. Треба да ви е јасно дека повеќето во дијаспората се „ербапи“ и единствено што може да ги обедини е страв од друг Македониец. Кога во САД, Канада, Австралија ќе има еден вистиски Македонец од кој другите ќе се плашат, само тогаш може да се дојде до нешто. Така ако доаѓаат на одредени позиции обични и немоќни Македонци, секогаш ќе има некој попаметен кој што ќе го негира.:tapp:

Абе нашинциве ќе појдат некадее и демек за 6 месеци им се меша јазикот ко да не прозбореле македонски во животот а богаташи има за имање ама кутрите при пари не занаат да се организираат се нешто по грешка им се случува. Јас познавам многу луѓе од странство што давале огромни суми за Македонија ама кутрите никој не им кажал парите каде им завршиле (тие пари им одеа во кампања :pos2:) а сега ќе се свестат време им е плус онаа "старата раја" изумре сега новите генерации можат повеќе

За вас незнам за мене МАКЕДОНИЈА е свето име...и бидејки неверувам во господ верувам во МАКЕДОНИЈА и МАКЕДОНЦИТЕ!

За мене мојата ТАТКОВИНА МАКЕДОНИЈА ПРЕТСТАВУВА НАЈСВЕТОТО НЕШТО ВО МОЈОТ ЖИВОТ...!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom