Колку литри вода пиете дневно?

• Креатор на темата Креатор на темата Милојко
  • Време на започнување Време на започнување

Колку литра вода пиете дневно

• Вкупно гласачи
    117

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Сум забележал дека секое лето пијам премногу вода, едноставно неможам да се заситам. Дневно внесувам верувале или не преку 4 литра вода. Баш ме занима вашата потреба од вода.

Ако мислиш само на Вода конкретно тогаш незнам над 3л сигурно..али пробувам да не пијам само вода ,менувам со сокови ,јогурти млека .. така иде и над 5-6 литри :))

Уфф ако израчунам заедно со сокови и јогурт шат пат, сигурно терам над 5 литра. Али мене конкретно ме занима за вода. И дали ако ја внесувам над 4 литра дали истите ги губам ?

Уфф ако израчунам заедно со сокови и јогурт шат пат, сигурно терам над 5 литра. Али мене конкретно ме занима за вода. И дали ако ја внесувам над 4 литра дали истите ги губам ?

Како мислиш дали ги губиш??
Пa ваљда нема вечно да останат внатре :)) Мислам дека телото си регулира колку му треба и вишокот го губиш .. али за подетално нека пише некој експерт ако има таков :).
Штом имаш секојдневна потреба од вода нормално е дека ти треба пошто ти недостасува во организмот.. Посебно во лето кога се потиш сам од себе и без да праиш ништо посебно..а камоли да спортуваш нешто.. рецимо Тенис у 14.00 часот :pos2: :)

Многу трошам, како руски тенк сум.

Многу трошам, како руски тенк сум.

Немаш гајле бе,све додека водата е бесплатна или барем ефтина..
Ама ако рипне мисли му ја.. ке идеш на алтернативни горива :pos2:

1,5 сигурно пошто играње фудбал ово оно некогаш и повеќе.

А како мерите колку литри вода сте испиле?

Сок пијам премногу а вода слабо.....знам дека не е убаво ама не сум навикнат некако само кога играм фудбал е тогаш пијам многу иначе ако не играм пијам една чаша во денот само:toe:

Многу пијам вода. Над 2 литри дневно сигурно.

Сигурно пијам повеке од 3 литри дневно..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom