Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.655
- Поени од реакции
- 10.385
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е менмејд се гледа јасно дека е природен...Дали е ова флуорит? Ме буни тоа што на времето најдов друго име, наводно бил менмејд и токсичен.
Прегледај го приврзокот 370091
Калцит е 100% проверено.Не е калцит. Калцтитот е полнПрегледај го приврзокот 304878и
со дупки и се гледа кристалната структура
Ова е метаморфизирано или компактирано. Мермер/варовник или кварц-ит
Ако не ти се допаѓа поклони ми гоДали е ова флуорит? Ме буни тоа што на времето најдов друго име, наводно бил менмејд и токсичен.
Прегледај го приврзокот 370091
Нема вистински Оникс туку повеќе видови на Оникс. Ова би можел да биде во групата на бел Оникс иако според сликата многу потсетува и на Агат. Инаку Оникс најчесто се наоѓа во црна или сива варијанта иако постојат и во други бои но тоа е тешко да се процени.Прегледај го приврзокот 314713
вака изледа вистински оникс. Исто најден
Нема повеќе видови-или е или не е. По текст-бук дефиниција- црно со паралелни бели траки. Не мекискански оникс-калцит, не сардоникс-карнеол со бели или концентрилни линии, не црн ахат со концентрични линии, не мермер или базалт или серпентин или опсидијан со некакви си вени или инклузии.Нема вистински Оникс туку повеќе видови на Оникс. Ова би можел да биде во групата на бел Оникс иако според сликата многу потсетува и на Агат. Инаку Оникс најчесто се наоѓа во црна или сива варијанта иако постојат и во други бои но тоа е тешко да се процени.
Последните две непознати како ми изгледаат спаѓаат под Агат...Фосили од езеро супериор (сад)-исто рачно полирани
Прегледај го приврзокот 455908
Прегледај го приврзокот 455910
Прегледај го приврзокот 455911
Опрен некаков калцедон кремен(дендитичен калцедон) и епидот
Прегледај го приврзокот 455912
Прегледај го приврзокот 455913
Прегледај го приврзокот 455914
Парче туф со траки, локалноПрегледај го приврзокот 455915
Претпоставувам гипс, исто локаленПрегледај го приврзокот 455917Прегледај го приврзокот 455918
Нема повеќе видови-или е или не е. По текст-бук дефиниција- црно со паралелни бели траки. Не мекискански оникс-калцит, не сардоникс-карнеол со бели или концентрилни линии, не црн ахат со концентрични линии, не мермер или базалт или серпентин или опсидијан со некакви си вени или инклузии.
Калцедони/кремени-едниот има една трака ама толку е
Прегледај го приврзокот 455920Прегледај го приврзокот 455921
Мали кварцни геоди од кентаки-полирани
Прегледај го приврзокот 455922Прегледај го приврзокот 455923
Прегледај го приврзокот 455924
Прегледај го приврзокот 455925
Прегледај го приврзокот 455926
Прегледај го приврзокот 455927
Прегледај го приврзокот 455928
Прегледај го приврзокот 455930
Непознато-санториниПрегледај го приврзокот 455932
Непознато-локално
Автоматски споено мислење:
Прегледај го приврзокот 455933
Имам и ахат(или барем нодул од калцедон од санторини. Ова е нешто силиифцирано, но порозно и не до крај.Последните две непознати како ми изгледаат спаѓаат под Агат...