- Член од
- 4 јули 2010
- Мислења
- 18
- Поени од реакции
- 0
Не битно дали е Приватен или Државен кој Универзитет е најдобар во Република Македонија според вас , и вашите мислења и искуства ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За најдобар не знам, ама за прилично лош по организација е Економскиот факултет, УКИМ. Неверојатен хаос при организација на било каква активност, од пријавување на испити, земање потписи, оценки до добивање на резултати итн.
Да се надоврзам.Хм сега баш ке пишував дека Економски е добро организиран. Точно се знае кога се пријавуват испити кога се заверува семестар и тоа уште на почетокот на годината се знае тоа. Се знае и потписи кога се зимаат последната недела, последните предавања. Кога ке истакнат датум за оценки се придружуваат, никогаш барем до сега не се случило да не добиеш оценка на датумот за земање оценки.
Што се однесува до полгањето колоквиуми и испити. Навремено обајвуваат кога кој предмет се полага и секогаш сме почнувале на време. Не се случило професорот да заборави дека денес има колоквиум.
Што се однесува за најлошо органзииран би го издбоила Филолошки факултет Блаже КОнески Скопје. Сестра ми студира таму и може да се случи професорката да ја чекаат по 2-3 саата да дојде за да полаагаат, а често и да заборави дека денес има испит. По 2-3 недели почнати со настава они сеуште немаат распоред.
Тоа мене никогаш не ми се случило кај нас на Економски.
Хм сега баш ке пишував дека Економски е добро организиран. Точно се знае кога се пријавуват испити кога се заверува семестар и тоа уште на почетокот на годината се знае тоа. Се знае и потписи кога се зимаат последната недела, последните предавања. Кога ке истакнат датум за оценки се придружуваат, никогаш барем до сега не се случило да не добиеш оценка на датумот за земање оценки.
Што се однесува до полгањето колоквиуми и испити. Навремено обајвуваат кога кој предмет се полага и секогаш сме почнувале на време. Не се случило професорот да заборави дека денес има колоквиум.
Што се однесува за најлошо органзииран би го издбоила Филолошки факултет Блаже КОнески Скопје. Сестра ми студира таму и може да се случи професорката да ја чекаат по 2-3 саата да дојде за да полаагаат, а често и да заборави дека денес има испит. По 2-3 недели почнати со настава они сеуште немаат распоред.
Тоа мене никогаш не ми се случило кај нас на Економски.
Не е точно ова. Отвори на интернет и погледни да видиш дека 80% од резултатите ги има на веб-страната. ама ете уште постојат некои принципиелни и конзервативни професори кои не истакнуваат резултати на интернет. Ама тоа секаде го има, за другото можам да кажам дека е организирано добро и се е однапред точно определено.Фала богу не се случило да заборават дека имаат колоквиум/испит, не зборуваме за тие работи. Зборот ми беше на пример 90% од резултатите се истакнуваат само на факултет, каде што треба да ги бараш на која табла во купот списоци се и да се буткаш да се најдеш на листата, а можат толку цивилизирано да ги стават на страната на интернет впрочем за тоа и служи. Ама колку што гледам таа е повеќе во служба на дисперзираните студии, повеќе информации има за нив![]()