Кој беше човеков?

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Основно,средно,факултет,работа,комшија не го знам просекот колку луѓе запознаваме на ден ама се сигурно многу.На некој си му оставил поголем впечаток него тој на тебе и те среќава некаде"Ејј кај си бе?"
Гледаш дека му е мило што те гледа и дека не се препознал,ама срам ти е да му кажеш дека не го памтиш.Те прашува ти ги знае сите од фамилија или другари гледаш дека ти го знае цел твој живот,те прашува "Не работиш више оваму бе":)
И на крај ќе се збогувате а ти ќе си речеш "Мора да се сетам во наредните два дена кој к.р беше овој"
zaboravanje.jpg

Признавам дека сум имал такви ситуации. Веројатно тоа се должи на не оставањето на поголем впечаток од негова страна на мене, па заради тоа и се случило да се најдам во ситуација во тој момент да се чудам кој беше човекот/човечката :). Друга причина била и големата временска разлика од една до друга средба, па во меѓувреме многу други настани и случувања станале приоритетни и сеќавањето избледнало. Сепак морам да кажам таквите ситуации ми се случувале со луѓе кои со мене контактирале многу ретко и затоа доаѓало до тоа прашање.

Не ми се случило воошто да не го паметам човекот, но ми се има случено да го знам човекот, да се сеќавам дека сме се виделе и претходно, ама на името никако да се сетам. Имиња, ама баш ич не паметам. :kesa:

Две години со ред една жена редовно ко ќе ме види на улица ме поздравува и секој ден нов комплимент има,а јас неам појма која е.
Ја прашав на мама дали ја знајт дека и неа ја поздравуват редовно, ни таа нема појма.
И така сите среќно си живееја.
Ама стварно иритира ко ќе дојдат некој далечни роднини од 18то колено шо е зборот и ми викаат "ме знајш" или "како не ме познаваш?" И ко ќе им речам дека не ги познавам ми викаат"е да,мала беше имаше 2-3 години"
Е ај сеа:tapp:

Е па морам ад реплицирам. Оваква случка ми се има случено катаљон пати. И ден денес ми се случува д видам 2-3ца по пат да си кажеме здраво а да немам појма на кого сум кажал здрав оиако тој ме знае! Треба да се поразговара со ваквите луѓе!

Ретко, бидејќи многу памтам лица и имиња и паметам многу детаљи и скоро е невозможно тоа да ми се случи. Мислам дека еднаш или два пати преку сила ми се случило тоа, иако во моментов не ми ни текнува дали воопшто ми се има случено. :)

Ми се случило некој да ме поздрави на минување и да се мислам од каде го познавам, но да знае речиси сè за мене и моите блиски, а јас поима да немам кој е човекот нема шанси. Или пак се случило да седиме заедно некаде и да забележам дека знае како се викам, дека и претходно сме биле некаде, а мене не ми текнува и уште веднаш си прашувам од каде ме знае за да ја разјаснам дилемата иначе ќе ме копка после цело време. :)

E, taman rabota...epten ako nekoj se prepoznal, pa da se desi toa, inaku...si pamtam ja a bogami i si vrakam, se...:pos2:

Pa sega skoro mi se sluci takvo nesto ... i seuste ne mi teknuva na covekot se mislam me zezase deka i ne me znaese:pos2:

Kao ejj kaj si be sto pravis ..dobra? , i jas dobra be.....a se znaeme nie?i ovoj ejjjjj leleee uste prasuvas :pos2:
Ма јасно на тоа алудирав:)
Се надевам не бил некој старец,ондак ќе има друга димензија:)

Две години со ред една жена редовно ко ќе ме види на улица ме поздравува и секој ден нов комплимент има,а јас неам појма која е.
Ја прашав на мама дали ја знајт дека и неа ја поздравуват редовно, ни таа нема појма.
И така сите среќно си живееја.
Ама стварно иритира ко ќе дојдат некој далечни роднини од 18то колено шо е зборот и ми викаат "ме знајш" или "како не ме познаваш?" И ко ќе им речам дека не ги познавам ми викаат"е да,мала беше имаше 2-3 години"
Е ај сеа:tapp:

ја ко шо иам вака бајги роднини ми се дешавало мнооогу... дури сеа пред година дена научив на кој сум му кум:tapp: вистина поголем е од мене некој 10 години ама пак... се дешавало за многу луѓе да не ги познам ееј кој беше... ама за 2-3 дена ќе ми текнеше

Ми се случило да го паметам човекот по лик, али на името никако да ми текне, и на тоа од кај па го знам.. Се додека некој не ме потсети или не стапам во контакт со човекот кој е во прашање... :smir:

Ми се има случено не еднаш милион пати."Здраво,како си,што има ново?А јас немам поим кој е.И никако да ми текне,ни отпосле.Една од поинетесните ситуации ми беше со една моја бивша професорка: Здраво,како си,што правиш?Јас сум твојата професорка.А јас "Која професорка?Никако да ми текне.И кога си отиде дури тогаш ми текна која е.:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom