Ќе организираме ли протест?

• Креатор на темата Креатор на темата димитар в.
  • Време на започнување Време на започнување
Сум за протест.
Повеќе сум за континуитет во делувањето.
После протестот, ШТО ?

Сум за протест.
Повеќе сум за континуитет во делувањето.
После протестот, ШТО ?
Доколку се смени името, ќе има протест, ќе заврши и после што ? Мора да се покажат и заби,....

Доколку се смени името, ќе има протест, ќе заврши и после што ? Мора да се покажат и заби,....

доколку се смени, незнам полицијава како ке успее да ги/не задржи луѓето...разбеснети... а континитет,секоја недела протести ке треба, пред влада/собрание, на плоштад...вака само збориме, треба некој да не поддржи...и рекламен материјал да се напрај,да знае народот дека се спрема протест (претходните кој ги организираше)???

Континуитет во делувањето треба.
Нешто позитивно што се случува во тој дел е примерот со обединетата македонска дијаспора.
Тие солзи на Македонецот од Пирин кој го доби одликувањето, беа солзи на радост и благодарност, дека сепак некој цени, дека не била џабе неговата жртва за која лежел затвор, дека идеалот слободен Македонец е идеал на сите.
Е сега сето тоа ќе пропадне ако го смениме името.
А ако по тоа прашање неможе да најдеме заеднички интерес, тогаш .......

Треба КОНТИНУИТЕТ.

Протести, трибини, јавни дебати, летоци, плакати, ЦД-а, интернет страна, ПРИСУСТВО.

Ќе видите како маглата ќе исчезне, ќе ја загубат силата овие продадени души кои го делат Македонецот, порано беа со филствата, денеска е словенски и антички.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom