Катедра за географија при ФПТН; УГД - Штип

• Креатор на темата Креатор на темата Lu5
  • Време на започнување Време на започнување

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.231
Поени од реакции
7.322
Локација
Прилеп
Катедра за географија @иинститут за геологија @ФПТН @ УГД - Штип.

Со план сум да се запишам географија тука.
Има некој шо студира тука? Некој шо знај некој шо студира тука? Пренесете искуства, било какви.. во врска со професори, организираност, партиципација, anything.

200 евра и плус други трошоци, 300 евра. За лесно многу им е лесно 42 поени собереш и имаш 6 без да одиш на испит. Не очекувај премногу.

200 евра и плус други трошоци, 300 евра. За лесно многу им е лесно 42 поени собереш и имаш 6 без да одиш на испит. Не очекувај премногу.
Начин на оценување:
  • Тестови: 70 бодови
  • Семинарска работа/проект (презентација: писмена и усна): 10 бодови
  • Активност и учество: 20 бодови
Kритериуми за оценување (бодови/ оценка):
  • до 50 бода 5 (пет) (F)
  • од 51 до 60 бода 6 (шест) (E)
  • од 61 до 70 бода 7 (седум) (D)
  • од 71 до 80 бода 8 (осум) (C)
  • од 81 до 90 бода 9 (девет) (B)
  • од 91 до 100 бода 10 (десет) (A)

Начин на оценување:
  • Тестови: 70 бодови
  • Семинарска работа/проект (презентација: писмена и усна): 10 бодови
  • Активност и учество: 20 бодови
Kритериуми за оценување (бодови/ оценка):

• до 50 бода 5 (пет) (F)
  • од 51 до 60 бода 6 (шест) (E)
  • од 61 до 70 бода 7 (седум) (D)
  • од 71 до 80 бода 8 (осум) (C)
  • од 81 до 90 бода 9 (девет) (B)
  • од 91 до 100 бода 10 (десет) (A)

Остај тоа ти, на географија повеќето пуштаат и со 42 , на некои факултети пак и со 65 може да те бутне, на УГД ништо не е нормално, дива лига.

Остај тоа ти, на географија повеќето пуштаат и со 42 , на некои факултети пак и со 65 може да те бутне, на УГД ништо не е нормално, дива лига.
Аха..
А од професориве шо да очекувам? Има редовни предавања?

Географија како предмет е речиси укинат, размисли уште еднаш дали сакаш и прашај колеги постари што завршиле пред да запишеш.

Штета да е укинато.Па новиве генерации добар дел се без основно познавање, пример колку е далеку од еден до друг град или кај е Богданци.За подалеку без коментар.Едно време им се смеевме на Американските деца за вакви работи.

Географија како предмет е речиси укинат, размисли уште еднаш дали сакаш и прашај колеги постари што завршиле пред да запишеш.
Јас географија учев од 5то до 3та година средно, сега незнам како е.. Не уча во основно?

Јас географија учев од 5то до 3та година средно, сега незнам како е.. Не уча во основно?
Не. Внук ми е 6то одделение предмет Географија немаат.
Мислам дека го укинаа како предмет го искомбинираа со општество така нешто. Имам дипломирани другари по Географија двајца, цела Македонија ја превртеа работа нема за тој кадар. И во школите има по еден проф по Географија, не е како во времето по 3/4.
Така да размисли добро дали да ги дадеш парите во крајно непросперитетна насока. За таа струка барем сум сигурна дека овде нема иднина. А пак ни надвор.
Не идете по воља на срце туку со разум. Запишете ги насоките кои надвор се барани или се константни низ Македонија: електро, машински, економски и медицина. Се што е надвор од овие е осудено на тешкотии.

Друже истата желба ја имав и јас ама единствено шо можеш да се надеваш од ова е Професор или Наставник а ако немаш црвена книшка ондак си осуден на пропаст...
Ти рекоа погоре мораш да се прилагодиш на денешните барање во оваа наша мизерна земја..
Ќе учам технички, што да правам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom