Како се прави торент?

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Здраво на сите.

Има нешто што сум сакал да го направам извесно време, а тоа е - да направам свој торент и да ги дадам фајловите слободно да се симнуваат. Дали некој знае како тоа се прави?

Поздрав.

BitTorrent

Прво треба да се запознеш со BitTorrent протоколот. Информации за него можеш да најдиш на Wikipedia или да пробаш да најдиш информации за него од некој друг сајт.

1.Отвараш Utorrent идеш File > Create new Torrent
2.Ги одбираш фајловите кои сакаш да ги ставиш во торентот пишуваш тракер кој ке го користиш кој зависи од страната на која ке го ставиш торентот
3.Не го штиклирај private torrent
4.Сејвираш и толку е:toe:

не би ти препорачал, немаме големи аплоад брзини па да аплоадираш твој торент лично.

не би ти препорачал, немаме големи аплоад брзини па да аплоадираш твој торент лично.
Ако е на добар тракер ке аплоудира се додека 2-3 не симнат и после другите ке сидуваат:toe:

Ако е на добар тракер ке аплоудира се додека 2-3 не симнат и после другите ке сидуваат:toe:
е ај да видам колку време ке аплоадираш еден филм 700мб
10-15 саати. И кога ке видат колку време се симнува филмот, сигурно и ке го прекинат.

е ај да видам колку време ке аплоадираш еден филм 700мб
10-15 саати. И кога ке видат колку време се симнува филмот, сигурно и ке го прекинат.
Па затоа викам ако си на добар тракер каде што има луге кои ке го симнат фајлот без разлика колку се чека и ке сидуваат се додека не го земат повеке души.

со инрнетот тука може програми некои и музички албуми само. ситни работи до 100мб.
а не приватни тракери и филм да е ако бавно оде пак ќе го симнат и ќе го seed-уваат после
али нема тука добар интернет за аплоад.
може само од фирма некоја ако е или wimax од неотел мислам лафеа симетричен дека е.
за торрент барем 2мбпс аплод да имаш треба.

Па, идејата ми беше само да пробам.

А инаку направив сè што ми рековте во uTorrent, ама не знам кои тракери да ги ставам. Имате ли некои информации за тоа?

Инаку имам 3MAX инсталирано дома, па помислив да се пробам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom