Како до универзитетска диплома on-line ? (искуства,упатства и сл.)

• Креатор на темата Креатор на темата CAKAH
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45
Мислам дека повеќето од вас кои сакате да учите во некој странски универзитет,а на некој начин сте спречени (дали поради паричен кусок,проблем со виза и сл) да учите на вообичаениот начин,се прашувам дали е можно и изводливо да се учи преку Интернет порталот на некој on-line универзитет и да се добие призната диплома и знаење!?
Темава ја отворив,за да се искажат оние кои имаат искуство во овој дел,секако добро е и линковите да проработат,за да знаат оние кои се интересираат за ваков вид образование од каде да почнат.
Секој совет и упатство е добродојден.

П.С.
Мене на пример многу ме интересира како до on-line диплома за Информатичка Технологија...

Еден од најпознатите и најдобрите универзитети кај што студирањето е 100% онлајн (преку интранетот на Универзитетот, форуми, чет, видео предавања на професори, а ги слушаш кога ти сакаш...) е University of Phoenix Online, а баш имаат и студии од областа за која си ти заинтересиран.

Ova sega e hit ama sto znam kolku ima ista tezina so drugite faksovi realni... ne znam iskreno ama znam luge od Srbija sto zavrshile na Oxford na ovoj nacin

Мене лично ми е урнебес смешно тоа студирање он лајн. Звучи како некоја он лајн игра. Како се полага и кој го утврдува идентитетот на студентот кој полага? Ти го скенираат ирисот или? :)

Kako koj pa imas kameri ... to ko prvo

ko vtoro 100 posto mislam sve pismeno se polaga ...

ko treto kaj ke najdes ti nekoj da ti go polozi fakultetot osven ako ne se najdete trojca pa eden uci tri predmeta drug tri i taka ... mislam deka si imaat finta so kamera te gledaat mada uste ne doznale oni za nasa inventivnost i prepisi moze si i u pravo ama mislam ipak imaat kamera koa polagas da vidat koj pisuva...

baska koga se stavas online ne gi znaes prasanjata i iams samo 60 minuti mi se cini ... abe drug sistem e za skolovanje toa... ne se nadaat na Balkanci deka ke najdat caka da prepisuvaat sekogash ... poveke e na postenje

Mada ja ko Balkanec nikad ne bi vrabotil takov diplomec osven ako ne se pokaze eptem dobar u praksa jebes fakultet ako ne e snaodliv u situacija

Еден од најпознатите и најдобрите универзитети кај што студирањето е 100% онлајн (преку интранетот на Универзитетот, форуми, чет, видео предавања на професори, а ги слушаш кога ти сакаш...) е University of Phoenix Online, а баш имаат и студии од областа за која си ти заинтересиран.

Знам за Phoenix, аплицирав таму поодамна беше, ми бараа дипломи, сертификати и се што имам, слично на тоа од странски организации. Им пратив фотокопии, ме одбраа, програмата беше супер, сабајле слушаш предавања, а после тестови и слично. Тестовите се ако не одговориш на прашање во рок од 2 мин тоа се менува и добиваш минус поен, така беше нешто. Се тоа убаво, па ми пратија број на индекс, програма, ми се јавуваше менторот кој бил задолжен за мене и уште 10 души. Се убаво ама некако не ми се ризикува кога е такво студирање во прашање. Околу 2-3000 долари беше студирањето. Исто поднесов и на Madison University, слично бече со нив само што не се јавуваа туку 100 мејла на ден да се јавам.:helou: Ризично е ова уште не е развиено кај нас, во Америка ее, ама за кај нас треба време.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom