Kако би изреагирале доколку вашите ви забранат врска?

• Креатор на темата Креатор на темата diablo92
  • Време на започнување Време на започнување
Fala bogu toa na moite roditeli im se nema sluceno, a i ne veruvam deka ke se sluci. Oni kazuvaat kaj kogo sto im se sviga a sto ne, ne zabranuvaat. Imaat doverba vo mene taka da go pocituvaat mojot izbor.

Не верувам дека тоа ќе се случи, ама си оставам 2% резерва, никад се не знае како ќе реагира. Татко ми секако не може да ми забрани, евентуално мајка ми - ама пак мала е веројатноста. Кога би се случило тоа, има скандал да направам, ќе ечи цела зграда и цело маало, ама на крај јас моето ќе си го истерам. Иако ми е многу важно мислењето на мајка ми и ретко и повишувам глас, ама треба да сфати еднаш дека мојот живот е мој избор. Додуша мајка ми би ми забранила врска само ако е во прашање наркоман или нешто многу сериозно да направил, а и јас самата избегнувам такви личности, така до забрана не верувам дека ќе дојде. Како и да е, јас ќе си продолжам по моето т.е ако сакам да бидам со некој, ЌЕ бидам и нема сила на светов што ќе ме разубеди или спречи.

Па нема зошто да ми забранат врска. Никогаш во животот не ми забраниле врска, иако со мајка ми сум поотворена со тоа, со татко ми ретко правам муабет на таа тема. Си зборуваме со неа за моите симпатии, јасно и кажувам кој ми се допаѓа, ама таа има доверба во мене, затоа што не летам јас по маалските петли. Ми се допаѓаат и ме привлекуваат момчиња на место, така да, дури мајка ми сака да се запознае со нив :). Единствен проблем што ми го прават моите е што се расправам со нив за јадењето, ме тераат да качам некое кило:).
Проблеми со нив поради момче или врска сум немала.

*ми забрануваат
*блед поглед
a%3E

*уште поблед поглед
*ептен блед поглед
сигурно ќе избувнам и ќе се искарам зашто ми забрануваат,ја не сум бебе...бла бла..
ама после ќе се смирам и ќе им дозволам да ми кажат зашто ми забрануваат,после ќе им објаснам зашто јас сакам да сум со таа личност и мислам дека би сватиле.
моите додуша никогаш не ми се мешале во љубовен живот,никогаш не сум ни дозволила да ми се мешаат/мајками ми давала совети и тоа е тоа,нешто сум споделила со нејзе,ама никогаш не ми пререкла за моите избори.
знам дека татко ми би реагирал само ако он е мнооогу постар од мене,зборам за 15-20 години постар,или ако е од друга верска припадност,па да ме посоветува и да ми каже свое мислење.
како и да е моите знаат дека сум тврдоглава и колку и да ми зборат јас ќе си направам како што јас сметам дека е правилно,затоа не се мешаат.
чим не се бунеа кога имав желба со роналдињо да се земам-тогаш нема да ми забрануваат за никој друг:)

Би побарал објаснување, и доколку има факти кои би ме натерале да сфатам зашто тие забрануваат би размислил дали стварно треба да продолжам со врската... Иако, не верувам дека би ми забраниле врска, бар не се случило до сега.....
Како и да е, за да забранат мора да има причина....

И да сакаат нема да можат да ми забранат ако јас знам дека не се во право:pipi:

Спремам бегалка за дечкото..хее
Доколку ми забранат врска,а сепак знам дека тие се во право и ја забрануваат само за да ме заштитат да не бидам јас повредена заради некои причини дури и во тој случај нема да ги послушам.Сепак јас секогаш си терам по мое и штом јас сум го избрала тоа сакам да подолжам без разлика колку "фатално" може тоа да заврши,значи додека сама не си се изгорам не сваќам,затоа зборовите од другите,макар и од моите родители не допираат до мене..

Спремам бегалка за дечкото..хее
Доколку ми забранат врска,а сепак знам дека тие се во право и ја забрануваат само за да ме заштитат да не бидам јас повредена заради некои причини дури и во тој случај нема да ги послушам.Сепак јас секогаш си терам по мое и штом јас сум го избрала тоа сакам да подолжам без разлика колку "фатално" може тоа да заврши,значи додека сама не си се изгорам не сваќам,затоа зборовите од другите,макар и од моите родители не допираат до мене..

Ха-ха-ха ни јас нема да ги послушам, сигурна сум... :helou:

А знам дека ако моите некогаш ми забранат врска очигледно дека ќе мора да постои некој сериозен проблем (барем според нив :) ) ама сепак ќе си продолжам по свое па макар на крајот излегла и како најголемиот губитник. Барем знам сама сум си го одбрала, сама сум си крива и заслужено сум си добила тоа што сум добила...а не после цел живот да се каам за човекот кој сум го пропуштила и живот кој би можела да го имам со него што нормално ќе биде совршен затоа што несвесно ќе биде идеализиран од моја страна. Вака ќе пробам, ќе видам, па што биде нека биде :)))

Како прво тоа никогаш не би се случило затоа што мојот избор се почитува.А и ако се случи,who cares.

dokolku bi mi zabranile vrska togas malku bi podrazmislila i dokolku svatam deka se vo pravo kje prekinam, no sepak ako navistina go sakam kje si ostanam so nego bez razlika za sto i da se raboti...

Ќе треба да ми ги кажат причините зошто мислат дека тој не е за мене, да има доволно добра причина која ќе ме натера да се скарам со дечкото.
Инаку и сами се свесни дека тие неможат да ме принудат да ја прекинам врската, тие можат да ми дадат совет, а јас да одлучам дали ќе го послушам.
Еднаш ми се случи моите да ме критикуваат за дечкото, ми дадоа навистина добри причини за да ја прекинам врската, причини кои ги знаев ама се правев мутава... После некое време дечкото ги потврди уште еднаш моите сомнежи па ја прекинав таа врска....

најчесто забрана на врска има кога постои преголема разлика у години меѓу нив, Сигурно има некоја ОПРАВДАНА причина да тие забранат некоја врска така да, јас лично по мое би терал, без разлика што е....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom