Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По вкус мене ми се допаѓаат и овие и обичните, секој си бира по вкус.Дечки браво, супер изгледаат.
Ме интересира какви се на вкус? Дали се подобри од обичните крофни и дали би ги направиле повторно?
Дечки браво, супер изгледаат.
Ме интересира какви се на вкус? Дали се подобри од обичните крофни и дали би ги направиле повторно?
Имам едно прашање , ама искрено да ми кажете , дали на ваков начин многу потврди испаѓаат отколку обичните крофни ?![]()
Воопшто не би рекла дека се тврди, туку крцкави. Крцкави се како оноа готовото лиснато тесто од продавница, и не се ронат. Изгледаат грубо на изглед, бидејќи кога ќе ги преполовиш се листа само, не е празна внатре како обичните крофни.Ова не е тестото од крофните, ама на ваков начин го мачкав и виткав, неколку пати. Не е како на поставената рецепт, ама како и да е, лиснато е.
Не би можела вака да ти доловам, ако имаш вишок време пробај, нема да зажалиш според мене.![]()
Баш нешто слично како на видеово. Додека се уште тазе.Штом се крцкави ги пробам обавезно , и тоа на начинот на кој го опиша.![]()
Баш нешто слично како на видеово. Додека се уште тазе.И совет стави повеќе шеќер, да не биде соленко.
А доколку те интересира, тестото го поделив на 3 топчиња и секое го расукав. Едно врз друго ги наредив и измеѓу ги намачкав со маргарин на собна температура за полесно мачкање. 20 минути во фрижидер, го расукав повторно, ама само како една кора, повторно го намачкав со маргарин, го расеков на неколку делчиња и ги поклопив. Повторно во фрижидер 20тина минути и после тоа конечно кората ја расукав.Покомплицирано е тоа што додека сечеш со чашка, ти остануваат остатоци, па тие повторно треба да ги размесиш, па повторно во фрижидер. И затоа се губи време...