Кајгана готвач vol. 165 [гласање: Компири]

  • Креатор на темата Креатор на темата CafeDelMar
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ќе гласате?


  • Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Локација
Во земјата на магијата
Пак имате можност за гласање за 2 члена ама нека е гласањето само 2 дена за да имаме побрзо нова тема за готвење.

@Torchyrus

IMAG3268.jpg

@shumecha.tableta

Insta-Save.jpg


@Dani

D17DC78E-CEF7-4AA8-AAE7-66200520C87A.jpeg

@bijons

IMG_0649.JPG


@batitit

a05c968915322a236b5a19ec9406944e.jpgd404e4d3d1c1bcf2290c5f58840f7614.jpg49a838b626591089c07a01b0898abfbf.jpg
 
Ја поубаво и поперфектно испржени компири не сам видеја. Права уметност.Види гу боја. Ѕвезда.
А и потег сс салфетку одоздола да упие мрсн.Праф домаќин.
Браво Дани!!!

ps. Шуштеќа направила мандалу : D
 
Mojot glas ide za predlog br.1 iako site se jaki :)
 
Ја поубаво и поперфектно испржени компири не сам видеја. Права уметност.Види гу боја. Ѕвезда.
А и потег сс салфетку одоздола да упие мрсн.Праф домаќин.
Браво Дани!!!

ps. Шуштеќа направила мандалу : D

Криво ми е што не направив убава слика (оваа додека пржев ја праќав во чет пред недела дена, па ја ресторирав од избришани), а периодов слабо јадам пржен компир за да сликнам нова.
Дури не ни планирав да бидам дел од гласањево, само се пофалив со моето ремек дело во другата тема, пошто друго речиси ништо не готвам :D

Кога сме кај компирот, можда 15тина години не дозволувам друг да ми пржи (само јас на други може).
Компиров е кривопаланечки, погодна е земјата таму за компири. Од скопскиов се разликува многу и во боја и во вкус.

Го поштуем вака во plain форма. Само посолен и на страна може мајонез со кари.

За крај рецептот да го кажам :D
- Приближно еднакво исецкани
- Прво убаво да се загрее зејтинот па да се стават на пржење
- Најчесто во камена тава ги пржам пошто не лепи воопшто (лесно е за превртување и промешување)
- И малку подолго да се остават на пржење, да добијат убава боја и да станат крцкави
 
moj glas ode za @shumecha.tableta obrazlozenie prekrasena dekoracija steta so ne mozam da ucestvuvam bez slika inaku recepti znam mnogu primer sega ima mlad kompir,krompir salata ili restovan krompir pozzzz
 
Пршжено компирче си е пржено компирче, ем на @Dani (y) одлично изгледа. Само шо ја напинив торбата пред саат време сега одма стрв ме фана. Тако да одвај ќе чекам да огладнам накај 2 саат да си спржам малце :D
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom