Кајгана готвач vol. 106 [гласање: Гулаш]

  • Креатор на темата Креатор на темата CafeDelMar
  • Време на започнување Време на започнување

Вие гласате за кого?


  • Вкупно гласачи
    38
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Локација
Во земјата на магијата
Пријавени оваа недела се :

@Goodfella Гулаш со плус шампињони

12625823_1206540912708822_2057719961_n.jpg

Inkognito Гулаш со шпагети

DSC_0205.JPG


@shumecha.tableta
Пилешки гулаш со бело вино и домашни њоки во сос од печурки и пармезан.

a.jpg

@The_Red1
Пилешко, морков, кромид, лук, томатело, зачини, со печен компир.
WP_20160131_005.jpg
 
Зошто @Blondi не учествува, кога и таа стави слика, a нејзиниот рецепт ми се допаѓаше?
Една моја примедба
Ако во гулашот ставите морков како што стави @The_Red1 тоа е „ бибер месо “ прочуен босански специјалитет
Јас гулашот го правам и без домати, но се согласувам може малку домат или салца
Мојот глас е за Inkognito
 
Последно уредено:
@Смрт за зони и пајак воз. затоа што Блонди го предложи рецептот како победник на специјалното издание. Според правилата наназад во скоро овие две години, оној што го кажува рецептот, нема право да учествува.

Инаку се согласувам, на Блонди гулашот беше најдобар.

Јас гласав за goodfella, како дебитант. А не признавам гулаш со пилешко.
 
Мојот глас оди кај членот што неможам да го означам...............
:D

Не сум некој љубител на шпагети, но она го има направено најправилно гулашот. Течноста не треба да биде течна како манџа, туку треба да биде малку погуста......., баш како што е кај неа.

:)
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom