Кафански факултет / Што пие кафаната?

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој пијалак најчесто го конзумирате?

• Вкупно гласачи
    181
Не сум по алкохолот но го сакам чувството на алкохолизирана состојба па затоа и често се правам даска, никад не пијам од кејф туку да се испијанчам. А и мн брзо ме фаќа за моја среќа.

Инаку мн. сум ограничена во алкохолните пијалоци не можам се' да поднесам. Увек пијам или водка или црвено вино.
Најлошо искуство, у трета средно со другар испивме 0.7 л рум за 15 мин. на екс ги пиевме, мислев дека ќе погинам.
Ама прејако ми беше у тој некој средишен момент кога те фаќа, кога немаш никаква ориентација. Се кикотев без престан, тоа крипи беше да се слуша од страна :cautious: значи алкохолов ми удрил баш у тој дел од мозокот наменет да предизвикува смеа што неможев да го исконтролирам, буквално се гушев :pos: у сваки случај јак момент, неизмерна среќа почуствував xD али после следуваше кошмарот на токсикологии чуда итн. али углавном лошо. Лошоо децо немојте.

А да, една вечер у момент на очај си направив "ејми вајнхаус" коктел, така си го нареков пошо све што имаше на шанк турив во една и единствена чашка и сето тоа на екс, да. Ужас. Си имам психо моменти непредвидлива сум.

У последно време се некои добри ракии ми се погодуваат, како си џиткам, и што е најдобро, ич не ме боли глава после. (што и покажува дека ракиите се добри)

Плус и ова пред некој ден, носталгија на старите времиња од пред 10-тина години- Courvoisier

Не сум по алкохолот но го сакам чувството на алкохолизирана состојба па затоа и често се правам даска, никад не пијам од кејф туку да се испијанчам. А и мн брзо ме фаќа за моја среќа.

Инаку мн. сум ограничена во алкохолните пијалоци не можам се' да поднесам. Увек пијам или водка или црвено вино.
Најлошо искуство, у трета средно со другар испивме 0.7 л рум за 15 мин. на екс ги пиевме, мислев дека ќе погинам.
Ама прејако ми беше у тој некој средишен момент кога те фаќа, кога немаш никаква ориентација. Се кикотев без престан, тоа крипи беше да се слуша од страна :cautious: значи алкохолов ми удрил баш у тој дел од мозокот наменет да предизвикува смеа што неможев да го исконтролирам, буквално се гушев :pos: у сваки случај јак момент, неизмерна среќа почуствував xD али после следуваше кошмарот на токсикологии чуда итн. али углавном лошо. Лошоо децо немојте.

А да, една вечер у момент на очај си направив "ејми вајнхаус" коктел, така си го нареков пошо све што имаше на шанк турив во една и единствена чашка и сето тоа на екс, да. Ужас. Си имам психо моменти непредвидлива сум.

Temava e za kafana a ne sto ti si piela u privilidz

Порано избегнував(пиев ама не многу) жестоки пијалоци ама во последните 2-3 години, поштуем добра ракија и шток. Пиво исто така зашто ме опушта многу , а и зимно време сакам црвено вино. И ако има некоја листа тоа би било
1. Шток/Пиво
2. Ракија
3. Вино(црвено)

Коњак ми е најодвратен од сите наведени работи, едноставно укусот е таков, коњак го пијат луѓе шо мислат дека се покул за да пијат пиво во кафич.
Многу фактор треба да има и местото и мезето, ма неможе да седнеш во кафана и кроз салата да пиеш пиво. Или пак воопшто кога видам некој Џин, Јегер, Рум или некоја фуфица кога ќе наручи Мартини во кафана треба автоматски да се исфрли.

„A ја волим бамбус и радо га се сечам.“ Артур Шопенхауер

Експериментов мора да се проба, за научно-истражувачки цели строго нормално. Таман ќе се почне од прво-мајскиот викенд :icon_mrgr::icon_mrgr: ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom