K'смет

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Dzings напиша:
Dzabe ti e akal ako nemash k'smet! Ostaj tie raboti!

Ахххх па тоа за тебе можиш да си зборвиШ... за мене не :helou:

Jas samo se posluziv so tvojata skapocenost za da objasnam kako ne treba da mislat lugeto! :smir:
A ako mislish deka nemash k'smet togash: pat pod noga i da go pobarash, sigurno pie negdeka, dva shamari i ke viknish malku i nema da imash problem! :star:

така се тешеле на времето старите, кога нешто немало да им оди од рака

Dzings напиша:
Jas samo se posluziv so tvojata skapocenost za da objasnam kako ne treba da mislat lugeto! :smir:
A ako mislish deka nemash k'smet togash: pat pod noga i da go pobarash, sigurno pie negdeka, dva shamari i ke viknish malku i nema da imash problem! :star:

Јас не реков дека така треба да мислат луѓето:)...кажав што мислам јас, зашто знам дека кај мене така функционира:)...нешто е прелесно а нешто е тешко за добивање....а за к'сметот не му ја мислам...дури не шамари и неколку пендреци би му тргнала :pos: само подалеку од мене:icon_lol:

ima edna stara izreka: rodime majko so k smet i ostavi me na ulica. a ako ti trgne ke trgne ama ako ne...:))

Како и да е треба да се потрудиш... Е сега некој го има повеќе зошто викаат "роден е под среќна ѕвезда" или к'сметот го служи :smir:
А може и да не е така.:toe:

Некои работи ми успевале без многу труд и мака,а некои со многу мака,а исходот бил...занемарлив,па затоа и мислам дека ако имаш к' смет,полесно ти оди,ако немаш џабе ти е се!Затоа старите и ја измислиле поговорката -роди ме мајко со к'смет и фрли ме на патот!

Сите имаат к'смет,ама некои лош...

Па имаме к`смет... Сега се знае за се треба труд. Неможе се само да ти дојде ако не земеш малку да поработиш.

Верувам во малер!!:helou:
Кога се трудиш да испадне се ок а на крај работите искачаат катастрофални.Верувам во марфиевиот закон:\Кога мислиш дека работите не можат да тргнат на полошо ,ке тргнат и тоа по нај лош можен редослед.
Паралелно на ова верувам дека постои ксмет,само чекам он да почне да верува во мене!:jaj:

Па порано немав многу среќа.На пример во средно..од 10 лекции,9 ги научив само 1 не и оп,одма таа едната ми се падна и си добив лоша оценка.Е ова се случуваше цело средно.И така и за ред други работи.
Ама сега некако ко да е сменето то,па полесно ми одат работите од рака.:wink:

Охоооо за среќа имам многу. Не знам од каде да почнам да раскажувам. Ај да не зборам да не се орочим (=

понекогаш работите ни се погаѓаат по наше,
додека понекогаш дури и при огромно количество на вложен труд тие не одат во правецот во кој што ние сакаме

така да понекогаш имам ксмет, а по некогаш не

Јас си верувам дека сум си родена под среќна ѕвезда и морам да признаам дека досега тоа чувство не ме изневерило,,односно к-сметот...Можеби причината е и во мојата верба,,верувам во сопствената среќа и ја уживам максимално :smir::helou:

Kajgana Shop

Back
На врв