Jump Up DNB

• Креатор на темата Креатор на темата edinchez
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 август 2008
Мислења
87
Поени од реакции
46
Локација
Скопје
Jump Up е поджанр на Drum & Bass ако некој незнаел (и претпоставувам дека многумина, а можда и ич не знаете). Жанрот е underground, и можам да кажам дека ми е омилен жанр, заедно со dubstep. Само да ви кажам да не ни пробате да слушнете ако немате добар sound system, пошто музикава е очигледно bass музика и бара добар систем. Може да прочитате за жанрот кај тетка Вики:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jump-Up_(electronic_music)

Btw, жанрот не е за обожаватели на спора и тивка музика, или па за следбеници на комерцијалата. Не верувам дека ќе има голема заинтересиранот во темава, ама можда на некој ќе му се допадне, никогаш не се знае :). Еве некои од моите омилени траки:

Ако има заинтересираност, ќе постирам уште траки. Peace out!

Ако правиме тема за секој под-жанр тешко нас... има веќе тема за електронска музика. Али океј, ја неам иначе траки да постирам, ме мрзи да барам, јако е ова иначе :)

Ако правиме тема за секој под-жанр тешко нас... има веќе тема за електронска музика. Али океј, ја неам иначе траки да постирам, ме мрзи да барам, јако е ова иначе :)

Па да ти кажам право пред некој ден почнав да го користам форумов, и незнам што како идат работите. Ако треба да се премести или избрише, слободно, модераторите си ја знаат својата работа. Се извинувам однапред ако сум прекршил некое правило.

Па да ти кажам право пред некој ден почнав да го користам форумов, и незнам што како идат работите. Ако треба да се премести или избрише, слободно, модераторите си ја знаат својата работа. Се извинувам однапред ако сум прекршил некое правило.

Не бе па и ти, само чудно ми е за секој под-жанр да се отвара тема... не е важно, стварно иначе добар жанр си одбрал :)

Не бе па и ти, само чудно ми е за секој под-жанр да се отвара тема... не е важно, стварно иначе добар жанр си одбрал :)

Стварно ми е мило што ти се свиѓа, но не ни планирам да направам некоја друга тема за друг жанр. Ќе ја апдејтирам темава со траки прилично секој ден, па се надевам дека ќе има и други заинтересирани. Еве уште 2-3:

Jump up dnb ?! прв пат слушам..мене траките повеќе ми наликуваат на breakecore or dark dnb..

Добро е ова :)

Траката повеќе ме асоцира на neurofunk, не е jump up. А и играњето можда е добро, али ич не сакам такви DNB "dances".

Jump up dnb ?! прв пат слушам..мене траките повеќе ми наликуваат на breakecore or dark dnb..

Траките што ги постирав се дефинитивно jump up. Dark DNB или neurofunk ти е сосема друго, со по темни и тешки bassline-ови, и по комплицирани drum loop-ови. А и breakcore исто има по комплицирани drum loop-ови. Повеќето jump up траки се составаат од стандардните DNB drum loop-ови, има нормално и некои траки со другши, али најчесто се стандардните. А синтовите на jump up се многу поинакви од секој друг поджанр на DNB. Тие се по grimy (незнам како да го кажам на македонски :D). Еве уште некои олдскул траки, малце мешано и со jungle:

Picto го знаете 100%, сеа се вика Doctor P, дабстеп продуцентот :D

Траката повеќе ме асоцира на neurofunk, не е jump up. А и играњето можда е добро, али ич не сакам такви DNB "dances".
Тачно, ова е неурофанк.
А зашо не сакаш DNB dances (and why the quotes?)

Тачно, ова е неурофанк.
А зашо не сакаш DNB dances (and why the quotes?)

Шо знам, некако ми се многу рандом и едноставно не се склопува со самиот жанр. Денсови може да има за hardstyle, house и такви ствари, али за драм ен бејс и дабстеп само headbanging. Барем јас така си мислам, што знам. Нека ги децата нека играат нека уживаат у тоа :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom