Јајца варени во мочка

  • Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.115
:nesvest:

1299799238_852.jpg



1299799168_161.jpg


Со почетокот на пролетта кинезите започнуваат да готват специфично јадење- кокошкини јајца сварени во мочка од машки деца не постари од 10 години.
познато под називот Тунѕидан (童子蛋)

За нивно приготвување во училиштата се поставени садови(кофи) ЗА СОБИРАЊЕ НА МОЧТА од сите машки деца кои се на возраст од 5- 10 години.
Јајцата ги варат ЦЕЛ ДЕН ...
Но ,гурманите, тврдат дека јајцата приготвени на овој начин се многу вкусни :tapp:

..%5C..%5C..%5Cctdsb%5C20110312%5Cm_2010a06312c_3.jpg


http://news.zj.com/detail/1331088.shtml
 
Е шо има везе..и така ќе преврие мочката..после си ги плакнеш во чиста вода..лупеш и јадеш...темата итно да биде префрлена во Гурманско Катче:tv:
 
Пробале у сперма да ги зготват?
 
Така ја зачувуваат и не ја трошат јодираната сол, зар не сфативте? Голем народ се уште за сол пари да трошат... ехеее.
 
Е шо има везе..и така ќе преврие мочката..после си ги плакнеш во чиста вода..лупеш и јадеш...темата итно да биде префрлена во Гурманско Катче:tv:
:nenene::pos::pos:

 
не се нормални ,мада ако им се свиѓа нека си јадат со сласт :uvo:
 
Ова цунамито и земјотресите во јапонија се случиле ама ова ке излезе какоизгле да у кина требало да отиде :vozbud:...
 
еве ако нема некој видено како изгледа замрзнато јајце
CiCAz5H-LY8tlt2NfGtXpGDt_K9SLRZk54YoQL-14R8.jpg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom