- Член од
- 3 јуни 2008
- Мислења
- 441
- Поени од реакции
- 20
Fallen Angel...што ти кажува?
Кој спомна жртва.За мене животот е награда а не смртта. Јас со тоа што живеам не се жртвувам.
На кого го посветувам животот?-Моментално на никого не го посветувам животов освен на себеси.Кога ќе имам деца и семејство на нив ќе им го посветам животот, а дотогаш за себе си живеам.
Земјата дава и љубов,радост,среќа,земски уживања...само кој колку е способен да ужива во даденото...
Ти ја чекаш убавата награда?
-Кој ти кажал на тебе дека ќе завршиш во рајот? Или си апсолутна незгрешена душа? Пеколот ко да го подзаборавате или и таму ве чека награда?
-"Ne se zrtvuvam,za sebe si ziveam".....nema smisla.....pak za nesto,nekogo zivees,edino ako sebesi se smetas za nisto....
-Zemjata da,dava zemski uzivanja.A ljubovta,radosta i srekata ne proizleguvaat od nea.Si go utnal/a izvorot.A znaes zosto?Kako moze od eden ist izvor da tece slatka i gorcliva voda,t.e.i ljubov od edna strana,i ubistva,pedofilija i drogi od druga strana?Od eden izvor nemoze tecat dve vodi.....A so ogled na situacijata vo svetov,OCIGLEDNO E kakov izvor e zemjata
-Ne znam.Daj Boze da odam.Zatoa i se trudam.Bez trud nagrada nema.A toa deka sum bezgresna dusa,ne sum,ama se trudam da ne gresam.A trudot sam po sebe,dava plodovi.A plodovite ti se kako karta za vlez vo rajot,kade te ceka nagradata.
-Ne go zaboravame pekolot,ako ne se sekavame na nego,ke ostaneme vo grev.A nagrada?Pa pekolot veke pocna zivi lugeto da gi nagraduva uste dodeka se tuka na zemjata,a ako odat vo pekolot,tamu ke im ja dade vistinskata "nagrada".