Избор на предмети за матура

• Креатор на темата Креатор на темата Drima94
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш некој друг јазик освен Англиски?
Ако ти оди некој друг,Германски,Руски,Француски земи еден од тие,нема промашување со јазиците.
Ако не ти оди,подобро Историја според мене.

:)
Би зел...ама работата е шо неможи да се полагаат два странски јазици.... а Македонскиот јазик не е валиден во Словенија и автоматски се пречкртува е сега незнам и Историјата колку ќе ми биди прифатена....

Би зел...ама работата е шо неможи да се полагаат два странски јазици.... а Македонскиот јазик не е валиден во Словенија и автоматски се пречкртува е сега незнам и Историјата колку ќе ми биди прифатена....
Се полагаат два без гајле,јас кога полагав имаше такви ученици,доста.

Ако ти оди јазик полагај си го,мој совет.

Незнам од каде таква информација дека два јазика неможеш да полагаш,можно од оваа година да ви смениле нешто,но искрено не ми се верува.

:)

Во Македонија ако имаш врски и со завршен испит можеш да се запишеш кај сакаш , така да нема врска што ќе одбереш за матура.

ко прашват другите и јас да прашам, дане знај некој шо предмети бараат на технички факултет за тој новиот смер шо го воведоја компјутерски науки и инженерство? дане има случајно некој од бт шо се има запишано па да кажи како е, дали зафркават професорите ко порано или не е поќе така
Тоа е смер на ФИНКИ, а ако сакаш на тој да се запишеш најубаво ти е да си полагаш математика. Иначе ако не си одличен во сите 4 години многу ти се мали шансите на тој смер да те примат.

sto i da odberes ne e vasno sekako ke vi donesat odgovori i site ke polozite

Ако во екстерно се избере странски јазик, во интерно не може. А за два странски во интерно не сум сигурна.

nekoj informatika so polagal da kaze inpresiii kako pominal ? jas samo 2 godini ucev i tapa sum.....sakam onaka radi reda da go zemam ne mi e biten tolku kolku drugiot strucniot,posto zemjodelski ce odam

nekoj informatika so polagal da kaze inpresiii kako pominal ? jas samo 2 godini ucev i tapa sum.....sakam onaka radi reda da go zemam ne mi e biten tolku kolku drugiot strucniot,posto zemjodelski ce odam
Јас полагав. Исто две години. Положив со петка. :cool:
Многу лесно беше, поготово теорија.
Практично имавме Word, Excel, PowerPoint и CorelDraw.
Иначе интерните во секое училиште се различни, зависи од професорот во училиштето што ќе се падне. :)

sto i da odberes ne e vasno sekako ke vi donesat odgovori i site ke polozite

Ајде да е така, помалку проблеми ќе имам барем ама ако тебе ти ги кажале не значи дека и на други ќе им ги кажат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom