Иран привремено го блокираше летот на Меркел до Индија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Авионот кружел 2 саати додека не добил дозвола да лета низ иранскиот воздушен простор кон Индија каде што Меркел одела на официјална посета.

Иранскиот амбасадор во Германија е викнат да објасни зошто Иран покажува “непочитување спрема Германија кое ние не можеме да го прифатиме“.

Патем, ептен се развиваат односите Германија-Индија.

http://www.reuters.com/article/2011/05/31/india-merkel-iran-idUSLDE74U0AV20110531

merkel_plane.jpg

Е добро де, они мислат дека Иран е како Македонија, па ќе се најавуваат откако ќе ги праша некој?
Иран е држава бре, за се` си има процедури.
--- надополнето: May 31, 2011 3:45 PM ---
Е добро де, они мислат дека Иран е како Македонија, па ќе се најавуваат откако ќе ги праша некој?
Иран е држава бре, за се` си има процедури.

Море ја да бев на место од Махмудчо ќе ги остаев швабиве да кружат ко чавки дур не им се истроши керозинот па да молат да се ’’приземјат’’ у персиски залив.

Море ја да бев на место од Махмудчо ќе ги остаев швабиве да кружат ко чавки дур не им се истроши керозинот па да молат да се ’’приземјат’’ у персиски залив.
Зашо бе, јас па на пример баеѓи ја ценам ѓерманија оти е глупа земја со високи принципи:)

Германија глупа? по што ти ова го заклучи жити Господ,а?

а ха, значи така било..не сум знаел, фала што ми ги отвори очите..значи, уште еднаш да ја повториме домашната, германците се сите глупи, а Германија е паметна.. :) паметно размислување.. :)

Глуп народ - јака држава. :)

Подлабока игра има тука. Германија со години беше најголемиот противник на нуклеарната прогама на Иран, а Индија, со која Германија многу интензивно соработуува, му должи пари на Иран за гориво.

Ќе им вратат Германциве но баш ме интресира како?

а ха, значи така било..не сум знаел, фала што ми ги отвори очите..значи, уште еднаш да ја повториме домашната, германците се сите глупи, а Германија е паметна.. :) паметно размислување.. :)

Сакаше да ти кажи дека германците му се глуп народ а местото, земјата, природниот амбиент му е супер.

germanija glupa ?? ne znajte so zboruvate... Germanija imat edna od najobrazovanite i najkonkuretnite rabotni sili na svet... gi ima najdobrite hemi4ari, elektrashi i mehani4ari...

ima del sto vrska nemaat od zivotot i se vozat na tugiot prosperitet.. ama da re4es deka narodot vo germanija e glup e stvarno ludo.

germanija glupa ?? ne znajte so zboruvate... Germanija imat edna od najobrazovanite i najkonkuretnite rabotni sili na svet... gi ima najdobrite hemi4ari, elektrashi i mehani4ari...

ima del sto vrska nemaat od zivotot i se vozat na tugiot prosperitet.. ama da re4es deka narodot vo germanija e glup e stvarno ludo.
Можеби мешаат нивната неприродност со глупавост.
Повеќето се фрижидери кои се обидуваат да бидат луѓе ...
Додуша има и еден друг феномен. Они ја плаќаат сметката а се французи добиваат места во заедничките институции ...:cautious:

Е па нормално, ти да си против мене, а јас да те оставам слободно да минеш преку мојата територија,, ма немој.!!!

Не ги опрадвудам политиките на иранците, ама тука се во право...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom