iPhone гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување

tha CaspeR

NV.mk
Член од
1 мај 2006
Мислења
1.508
Поени од реакции
162
Локација
Скопје
Веб-сајт
nv.mk
Со оглед на тоа што развојот на технологијата ни донесе телефон што може да се мери со пресносни играчки конзоли (PSP, Nintendo DS....) мислам дека е редно време да постои тема посветена на сите страсни и не долту посветени гејмери на iPhone.

Мислам дека тука можеме да развиеме добар муабет, да пронајдеме добри игрици (пошто стварно е тешко од толку стотици илјадници апликации, иако добрите секогаш испливуваат на врвот), да помогнеме некому и т.н.

Сите што играат (и имаат акаунт) на Game Center-от ако сакаат можат да ме аднат, никот ми е и таму thacasper.

Еве една листа на препорачани игри (од мене) или мои фаворити:

Прва (секaкао) Angry Birds (& Angry birds Seasons)

Најсимнувана игра на сите времиња, ги сруши сите рекорди, мислам дека нема човек што не ја знае...

Angry_Birds_nitro.png

18684.2.jpg

Pro Evolution Soccer 2011

Феноменална игра, пред некој ден излезе апдејт за ретина дисплеј, има уште некои багови и недовршени работи, сепак е одлична игра, особено мултиплеер модот преку кој е овозможено играње преку блутут или вифи.

d9c8e58d8529e1d7.jpg
pro-evolution-soccer-2011-04-478x318.png

Cut the rope

Уште една блесава игра како Angry Birds што стана голем хит.

iphone_cut-the-rope_1.jpg
cut-the-rope-is-fastest-selling-iphone-app.jpg

Fruit Ninja

Сечење овошја. Одлична игра

images
images

Millionaire

Варијација на Кој сака да биде милионер. Интересна игра со МНООООГУ прашања што не се повторуваат (како не кои други слични игри). 3 врти на помош (публика и две скокања). Онлине топ листа. Еднина мана на играта е што повеќето прашања наменети за жители на САД што не мора да значи дека нема да ги знаете

images

Words with friedns

Или познатата игра Scramble. Играта се игра online.

wwf29101-776144.PNG

Risk

riskiphone7212010530px.jpg

Plants VS Zombies

plant-vs-zombies-iphone.jpg

the game of life

Одлична мултиплеер игра, слична на монопол

images

Modern Combat 2: Black Pegasus

Една од најдобрите FPS игри за iPhone.

modern_combat_2_2.jpg
modern-combat-2-black-pegasus-1.png
ModernCombat2.png

the sims 3

the-sims-3-iphone-screenshot-5_656x369.jpg

the-sims-3-iphone2.jpg

images

to be continued...

--- надополнето ---

Продолжуваме со понови 3D игрици....

2k sports NHL

Добра графика (многу подобра од од скриншотовите што се прикажани), добар гејмплеј, речици идентична како онаа за PC и конзолите. Командите се добро поставени и лесно можат да се користат, турнири, повеќето од познатите светски лиги и т.н.

64772feff8525078.jpg.jpg
original.jpg

Asphalt 6 Adrenaline

Една од поновите игри, и од подобрите возачки симулации. Одлична графика, многу патеки, трки, натпреварувања и т.н. Единствен “проблем“ според мене е тоа што е 560+ МБ :)

1292940373232cc8f20fbb05588d5cd7d6c5296f8d2fd.jpeg
download-asphalt-6-adrenaline-for-iphone.jpg

Shadow Guardian

shadow_guardian_5.jpg
shadow-guardian-screenshot-03.jpg
cbc0af2acd5061a7.jpg.jpg

Need For Speed: Hot Persuit

Need-For-Speed-Hot-Pursuit-iPhone-1-580x386.jpg
need-for-speed-hot-pursuit-iphone-review-1.jpg

Devil May Cry 4

За разлика од другите, графиката не е баш нешто многу посебно, нема боље резолуција за Ретина дисплеј, но сепак интересна игра...

Devil-May-Cry-4_foriphone.jpg
Devil-May-Cry-4-Refrain.jpg

--- надополнето ---

Dead Space

dead_space_iphone_1.jpg
dead-space-upcoming-2.jpg
IMG_0080.png
Dead-Space-iPad-1.jpg
0a055529ey320x48075.jpg
Dead-Space-iPhone-4.png
52141d1296086409-iphone-dead-space-indir-1.jpg
Dead%2BSpace%25E2%2584%25A2%2B%2528World%2529.jpg
DeadSpace_iPhone_1.jpg

Те аднав на gamecenter прифати ме, највеќе играм Angry Birds...

овие ги подржува и тоа кинескиот AIRPHONE.. а 50 евра е :)

овие ги подржува и тоа кинескиот AIRPHONE.. а 50 евра е :)

Имам и таков при рака, сум го разгледал, не ги подржува тој јас што го имам, незнам ти каков имаш ти или си видел али можно е да ги подржува со оглед на тоа што има 100тина кинески ајфони, ма да чудно ми е :)

Сепак и да ги подржува никогаш квалитетот на екранот, а поготово допирот ни од блиску не е ист како на оригиналниот телефон ;) Или „колку пари - толку музика!“

--- надополнето ---

NBA Elite

Добра графика, на гејмплејот треба уште да се работи но сепак е на задоволувачко ниво, сите тимови и модови како и играта за РС...

NBA%20Elite%2011%20106.jpg
nba-elite-upcoming-2.png

Dexter the game

Одлична графика, и многу интересна игра за оние што сакаат истражување, CSI и такви ствари :)

dexter_iphone_screenshot_1.jpg
images
dexter.png

FIFA 11

За љубителите фифа игрите, според мене PES 11ката е далеку подобра но се работи за вкус :)

fifa11iphone.jpg
fifa11iphone5.jpg
fifa-11-iphone.jpg

Инаку Angry Birds е една од најидиотските игри што сум ги пробал. И тоа не ја поиграв на мобилка туку на убав таблет со доволно голем екран.
Незнам дури ни како да ја критикувам играта, едноставно празна е, нема нешто па да го критикувам тоа нештото. Не недовршена ами празна. Со една чепорошка фрлаш птици ко будала и тоа е тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom