tha CaspeR
NV.mk
Со оглед на тоа што развојот на технологијата ни донесе телефон што може да се мери со пресносни играчки конзоли (PSP, Nintendo DS....) мислам дека е редно време да постои тема посветена на сите страсни и не долту посветени гејмери на iPhone.
Мислам дека тука можеме да развиеме добар муабет, да пронајдеме добри игрици (пошто стварно е тешко од толку стотици илјадници апликации, иако добрите секогаш испливуваат на врвот), да помогнеме некому и т.н.
Сите што играат (и имаат акаунт) на Game Center-от ако сакаат можат да ме аднат, никот ми е и таму thacasper.
Еве една листа на препорачани игри (од мене) или мои фаворити:
Прва (секaкао) Angry Birds (& Angry birds Seasons)
Најсимнувана игра на сите времиња, ги сруши сите рекорди, мислам дека нема човек што не ја знае...
Pro Evolution Soccer 2011
Феноменална игра, пред некој ден излезе апдејт за ретина дисплеј, има уште некои багови и недовршени работи, сепак е одлична игра, особено мултиплеер модот преку кој е овозможено играње преку блутут или вифи.
Cut the rope
Уште една блесава игра како Angry Birds што стана голем хит.
Fruit Ninja
Сечење овошја. Одлична игра
Millionaire
Варијација на Кој сака да биде милионер. Интересна игра со МНООООГУ прашања што не се повторуваат (како не кои други слични игри). 3 врти на помош (публика и две скокања). Онлине топ листа. Еднина мана на играта е што повеќето прашања наменети за жители на САД што не мора да значи дека нема да ги знаете
Words with friedns
Или познатата игра Scramble. Играта се игра online.
Risk
Plants VS Zombies
the game of life
Одлична мултиплеер игра, слична на монопол
Modern Combat 2: Black Pegasus
Една од најдобрите FPS игри за iPhone.
the sims 3
to be continued...
--- надополнето ---
Продолжуваме со понови 3D игрици....
2k sports NHL
Добра графика (многу подобра од од скриншотовите што се прикажани), добар гејмплеј, речици идентична како онаа за PC и конзолите. Командите се добро поставени и лесно можат да се користат, турнири, повеќето од познатите светски лиги и т.н.
Asphalt 6 Adrenaline
Една од поновите игри, и од подобрите возачки симулации. Одлична графика, многу патеки, трки, натпреварувања и т.н. Единствен “проблем“ според мене е тоа што е 560+ МБ
Shadow Guardian
Need For Speed: Hot Persuit
Devil May Cry 4
За разлика од другите, графиката не е баш нешто многу посебно, нема боље резолуција за Ретина дисплеј, но сепак интересна игра...
--- надополнето ---
Dead Space
Мислам дека тука можеме да развиеме добар муабет, да пронајдеме добри игрици (пошто стварно е тешко од толку стотици илјадници апликации, иако добрите секогаш испливуваат на врвот), да помогнеме некому и т.н.
Сите што играат (и имаат акаунт) на Game Center-от ако сакаат можат да ме аднат, никот ми е и таму thacasper.
Еве една листа на препорачани игри (од мене) или мои фаворити:
Прва (секaкао) Angry Birds (& Angry birds Seasons)
Најсимнувана игра на сите времиња, ги сруши сите рекорди, мислам дека нема човек што не ја знае...

Pro Evolution Soccer 2011
Феноменална игра, пред некој ден излезе апдејт за ретина дисплеј, има уште некои багови и недовршени работи, сепак е одлична игра, особено мултиплеер модот преку кој е овозможено играње преку блутут или вифи.

Cut the rope
Уште една блесава игра како Angry Birds што стана голем хит.

Fruit Ninja
Сечење овошја. Одлична игра
Millionaire
Варијација на Кој сака да биде милионер. Интересна игра со МНООООГУ прашања што не се повторуваат (како не кои други слични игри). 3 врти на помош (публика и две скокања). Онлине топ листа. Еднина мана на играта е што повеќето прашања наменети за жители на САД што не мора да значи дека нема да ги знаете
Words with friedns
Или познатата игра Scramble. Играта се игра online.
Risk

Plants VS Zombies

the game of life
Одлична мултиплеер игра, слична на монопол
Modern Combat 2: Black Pegasus
Една од најдобрите FPS игри за iPhone.

the sims 3

to be continued...
--- надополнето ---
Продолжуваме со понови 3D игрици....
2k sports NHL
Добра графика (многу подобра од од скриншотовите што се прикажани), добар гејмплеј, речици идентична како онаа за PC и конзолите. Командите се добро поставени и лесно можат да се користат, турнири, повеќето од познатите светски лиги и т.н.

Asphalt 6 Adrenaline
Една од поновите игри, и од подобрите возачки симулации. Одлична графика, многу патеки, трки, натпреварувања и т.н. Единствен “проблем“ според мене е тоа што е 560+ МБ

Shadow Guardian

Need For Speed: Hot Persuit

Devil May Cry 4
За разлика од другите, графиката не е баш нешто многу посебно, нема боље резолуција за Ретина дисплеј, но сепак интересна игра...

--- надополнето ---
Dead Space