Интернетот го направи Обама претседател

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.579
Поени од реакции
18.612
Заврши кампањата, го знаеме победникот, сите викаат се пишува новата историја и на САД и на светот. Дали сте свесни што стои позади оваа убедлива победа на Обама.

ИНТЕРНЕТОТ

Да драги мои (што би рекол Фрчко), сите аналитичари кои ги слушав на CNN и BBC се согласни во едно, Обама го искристи овој нов медиум за да направи цело едно движење позади својата кампања.

Да видиме што направи.

1. Обезбеди $250.000.000 огромни средства со кои практично ги растури републиканците ограничени на максималните $85.000.000 колку што му беа дозволени на републиканскиот претседател. Најголем дел од парите беа интернет трансакции и тоа со рекјуринг, тоа значи луѓето ги оставаа броевите од кредитните картички за да може секој месец да му се наплаќа одредена сума, $10, $20, $30... кој колку може.

2. Ја мобилизираше целата блогерска заедница што направи право блогерско движење за Обама за претседател. Тоа се прошири на форуми, социјални мрежи... Републиканските блогови беа изгубени во морето постови за Обама.

3. Комуникацијата со поддржувачите преку сајтот му беше еден од главните приоритети.

И сега приказната не застанува...

Обама продолжува со исто темпо. Прво што направи е нов сајт
http://change.gov/
на кој планира да ја презентира целата транзиција на власта.
Ги објави 13 најитни чекори кои планира да ги направи кога ќе ја преземе власта.

На сајтот веќе збира предлози од посетителите за тоа што треба да се направи.

Отиде дури до таму што објави работни места за во неговата администрација и апликација преку таа веб страна за истите.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7715264.stm
---------------------------------------------------------------

Сето ова веќе влегува во историја, а ИНТЕРНЕТОТ е дефинитивен дел во кој што секој иден американски политичар ќе посвети максимално внимание.

А ние? Што мислите кај сме ние, кога кај нас интернет заедницата ќе избира претседател/премиер ?!?

Кажав еднаш нз баш на која тема беше поточно дека медиумите можат да направ преседател и да оборат преседател, медиумите се многу мочни и можат многу да направат па и сеа направија нешто големо како што е црнец преседател на САД.

[zEUs];1839493 напиша:
Кажав еднаш нз баш на која тема беше поточно дека медиумите можат да направ преседател и да оборат преседател, медиумите се многу мочни и можат многу да направат па и сеа направија нешто големо како што е црнец преседател на САД.

Се согласувам.

[zEUs];1839493 напиша:

Хмммммм, така воопштено е ок тоа.

Но, медиумите се обично контролирани од некого, а кој го контролира Интернетот?

корисниците? кој друг и што се се запнале дека е црнец и тој е човек од крв и месо ебаве расистите ебаве

Хмммммм, така воопштено е ок тоа.

Но, медиумите се обично контролирани од некого, а кој го контролира Интернетот?
I internetot e kontroliran od parite. Ako trosis poveke pari na poveke mesta ke te ima :) na internet prosto e toa. isto e i so mediumite plati i sekade i na sekoja televizija ke te ima. Ako ne sum vo pravo kazi.

A kako go negiras moeto mislenje ? nesto poveke zosto mislis ne ? barem edna pricina posle jas ke ti kazam 10 zosto mislam deka e taka.
Dali si zapoznaen deka stranata na obama e otvorana za poveke od 3 000 000 pati od mccain ?

A kako go negiras moeto mislenje ? nesto poveke zosto mislis ne ? barem edna pricina posle jas ke ti kazam 10 zosto mislam deka e taka.
Dali si zapoznaen deka stranata na obama e otvorana za poveke od 3 000 000 pati od mccain ?

Да не мислиш дека страната е повеќе отворена за 3 000 000 ?
Ова 3 милиони пати некако...

Ако не те мрзеше да го прочиташ целиот пост и ако стварно 4 години си во интернет бизнисот тогаш ќе знаеш дека не е се во парите на интернет т.е. не ти требаат пари за да собериш трафик на интернет.

Заклучок: Студирајте маркетинг, се исплати :P

Ако не те мрзеше да го прочиташ целиот пост и ако стварно 4 години си во интернет бизнисот тогаш ќе знаеш дека не е се во парите на интернет т.е. не ти требаат пари за да собериш трафик на интернет.
Ako ne ti treba pari za traffic togas ti treba vreme , a vremeto e pari :)
Znaci ako nemas vreme ke platis ili sam ke si odrabotis, ama sepak za pogolem traffic ti treba poveke vreme .

Ako ne ti treba pari za traffic togas ti treba vreme , a vremeto e pari :)
Znaci ako nemas vreme ke platis ili sam ke si odrabotis, ama sepak za pogolem traffic ti treba poveke vreme .

Она што го направи Обама т.е. неговиот тим на интернет, покажува дека зад сето тоа стојат големи професионалци во интернет маректингот.
Тие си ја одработија работата како што треба, покренаа цело движење преку блогови и социјални групи. Собраа преку 70% од парите на интернет, а Обама не застанува тука, туку продолжува турбо со употребата на интернетот во своја и промоција на својата политика.

И темава ја почнав со таа цел, употребата на интернетот како главно средство за победата на Обама на овие претседателски избори. Интернетот стана средство без кое нема да може да се добијат избори во наредните години, а тој што нема да го уптребува ќе зажали.

А во поглед на твоето тврдење ќе си плати и ќе се рекламира, ако беше за плаќање ќе платеше и Мекејн, ама човекот незнае емаил да напиши. На интернет е се поинаку, и не е класичен начинот на рекламирање, како што реков, интернетот никој не го контролира, советниците на Обама не зедоа да плаќаат на Адвордс кампањи или пак банери на Yahoo, или пак да му клика некој на Диг на нивните постови.

Она што го направи Обама т.е. неговиот тим на интернет, покажува дека зад сето тоа стојат големи професионалци во интернет маректингот.
Тие си ја одработија работата како што треба, покренаа цело движење преку блогови и социјални групи. Собраа преку 70% од парите на интернет, а Обама не застанува тука, туку продолжува турбо со употребата на интернетот во своја и промоција на својата политика.

И темава ја почнав со таа цел, употребата на интернетот како главно средство за победата на Обама на овие претседателски избори. Интернетот стана средство без кое нема да може да се добијат избори во наредните години, а тој што нема да го уптребува ќе зажали.

А во поглед на твоето тврдење ќе си плати и ќе се рекламира, ако беше за плаќање ќе платеше и Мекејн, ама човекот незнае емаил да напиши. На интернет е се поинаку, и не е класичен начинот на рекламирање, како што реков, интернетот никој не го контролира, советниците на Обама не зедоа да плаќаат на Адвордс кампањи или пак банери на Yahoo, или пак да му клика некој на Диг на нивните постови.

Licno poznavam dvajca (Profesionalci) koi bea involvirani vo negovata kampanja preku internet koj ako sakas narecigi del od negoviot tim ama tie go pravea toa za da zarabotat a preku niv i jas zarabotiv nesto sitno preku socijalni grupi i digg . Jas se zanimavam so preprodazba na domaini i znam kolku e vazen internetot, tuka potpolno se slozuvam so tebe.
I mislam deka golem del od sobranite pari bea i troseni za negovata internet kampanja i zatoa imase golem uspeh.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom