- Член од
- 2 септември 2011
- Мислења
- 106
- Поени од реакции
- 40
Мајка ми е правник(адвокат) и единствено нешто што ми кажа е: „Што и да правиш, немој да идеш на правен.“
Така да...
Така да...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И татко ми е правник(адвокат) па никогаш не ми вршел притисок со тоа :оди на правен за да ја наследиш работата(во превод јас ќе те пикнам ,ќе те "уиграм")или не оди на правен затоа што имало правници со "лопата да ринеш".За тоа му сум многу благодарен затоа што во чести случаи идните студенти не ја избираат професоијата со која ќе ја задоволат својата желба,туку желбата на својот родител . Во кратки црти, ако ти имаш потенцијал да станиш врвен правник зошто поради родителот да го уништиш тој потенцијал(или обратно,ти имаш потенцијал за математика но твојот родител правник ти вика,што пичкесимајчину бараш таму кога може да работиш во мојата адвокатска канцеларија)?Мајка ми е правник(адвокат) и единствено нешто што ми кажа е: „Што и да правиш, немој да идеш на правен.“
Така да...
И татко ми е правник(адвокат) па никогаш не ми вршел притисок со тоа :оди на правен за да ја наследиш работата(во превод јас ќе те пикнам ,ќе те "уиграм")или не оди на правен затоа што имало правници со "лопата да ринеш".За тоа му сум многу благодарен затоа што во чести случаи идните студенти не ја избираат професоијата со која ќе ја задоволат својата желба,туку желбата на својот родител . Во кратки црти, ако ти имаш потенцијал да станиш врвен правник зошто поради родителот да го уништиш тој потенцијал(или обратно,ти имаш потенцијал за математика но твојот родител правник ти вика,што пичкесимајчину бараш таму кога може да работиш во мојата адвокатска канцеларија)?
Иначе проблемот со правен е тоа што има голем процент(за разлика со другите факултети) на студенти падобранци, односно лица што немале амбиција за ништо и ајде колку да имаат некаква си диплома се запишуваат на правен.
Ептен старите викаа синко што ти лежи на душа тоа да си учиш, за сите има работа не бери гајле.Сакам да слушнам ваши мислења што би било подобро да студирам?