Инциденти во "Панче Караѓозов"

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување
Подобро со никаков факултет отколку со икаков, се исплати повеќе. Или случајно некој технички факултет да заврши човек па со 30000 во месецот да си задоволен и сите цури да се лепат на тебе.

Е сега за болдираното, пример јас да завршам факултет 6 години и 10000 евра специјализација па да седам така дома, сериозно би се запрашал што ме научи мене образовниот систем во кој толку години имам вложено труд енергија и средства. Ме научи да чекам да ме вработи владејачката партија :toe:.

Ако 40% од населението е невработено,тоа не значи дека чекаат партија да ги вработи,туку нема каде да работат.

Ако 40% од населението е невработено,тоа не значи дека чекаат партија да ги вработи,туку нема каде да работат.

По правило би требало тие што имаат повисоко образование повеќе да успеат во животот и да се снајдат, но не е така.
Денес тие што учеа за оценка чекаат да ги вработат тие што препишуваа од нив, а тие што учеа да научат ќе ги ставиме во музеј како експонати......

По правило би требало тие што имаат повисоко образование повеќе да успеат во животот и да се снајдат, но не е така.
Денес тие што учеа за оценка чекаат да ги вработат тие што препишуваа од нив, а тие што учеа да научат ќе ги ставиме во музеј како експонати......

Несакам да ја ширам темава,ама...
По правило тие со повисоко седат во канцеларија,а тие со пониско фрлаат лопати покрај железници.Се останато зависи како ќе се снајде особата.

Зарем Фуере Црвенобрадиот не излезе да ги осуди инцидентот и наставниците? Сеуште го држи охридското вино или пак...не :)

Па што се чудите мене класната ми беше со средно во истово училиште, и поидиотски настроено бабиште од мојата класна немаше во цело средно медицинско:kesa:

Ајде со средно почнаа да пикаат од што немаат соодветни кадри,а нашиве со 6 години факултет и 10 000 евра специјализација седат дома.Ма нека се испотепаат,очи нека си извадат!

Кои наши?
Ако зборуваш за нашите, македонците, ќе морам да те разочарам. Заедно сме во срањево.
"Успеваат" оние со врски во политичките партии (по можност да е на власт во моментот) а не рамковните под дифолт.
Брат ми (мојот) е дипломиран правник, има доста ниски очекувања од животот (за разлика од мене :icon_lol:) па би се задоволил и со сосем ниска плата, ама каде и да аплицираше беа примани други, оние кои имаат врски на работните места за кои аплицираше.

Значи, и јас за мојот брат со 6 години факултет вложив 10 000 евра, не е од "нашите", и пак е невработен. Не се врзуваме за политички партии лесно, семејна традиција. Па ќе си седи по дома.

Зошто се примени на такво работно место, само со средно, е друга приказна.
Поентава на случајов е дека се што ќе им текне на Албанците се остварува, доволно е само да се подсоберат, да ги подисплашат Македонците (кои патем и не знаат друго ништо освен безразложно да го употребуваат терминот Албанци) и готово. Државата/законите не смеат да интервенираат, пошто нели човечки права се загрозуваат (Фуере, Муере, Милчин, Најчевска енд ко.) и работата завршена:
- им поминал договорот за дело - нема везе, си остануваат на работа
- без никакви услови се запишуваат у медицинско (видовме дека може, само треба да си Албанец)
- тука се и ред други повреди на законите кои може да се направат без да се одговара
Доволно е само да се соберат на едно место и да се развикаат.

За оние на кои треба да им се црта: Овој пост не е критика кон Албанците, туку исмејување на Македонците, кои не се ништо друго туку лајави крелци, што знаат само безразложно да навредуваат по форуми и ништо друго.

Подобро со никаков факултет отколку со икаков, се исплати повеќе. Или случајно некој технички факултет да заврши човек па со 30000 во месецот да си задоволен и сите цури да се лепат на тебе.

Е сега за болдираното, пример јас да завршам факултет 6 години и 10000 евра специјализација па да седам така дома, сериозно би се запрашал што ме научи мене образовниот систем во кој толку години имам вложено труд енергија и средства. Ме научи да чекам да ме вработи владејачката партија :toe:.
колку толку си го усоврши знаењето(секако само за тебе) што значи ако овде некој не те цени(државата,државните или приватните институции) 100% некаде на друго место ќе најдеш некој што ќе те цени и + ќе имаш мотивација да се досвршуваш,...........ако не си член на партија,дел од "нерамноправното" малцинство и дете на кадија ЏАБЕ Е ОБРАЗОВАНИЕТО кога никој не ти дава можност да го покажеш.....
е сега за "новите доктори и сестри" од медицина,нека завршат и стави ги во нивни места(каде што си се разбираат на нивнииот јази) и нека бидат на процент(колку пациенти толку плата) па ќе видам КОГО ЌЕ ЛЕЧАТ ТИЕ........е тоа ти е државна стратегија.....а не кога ќе завршат Медицина одма ги ставаат во органите за имплементација на рамковниот договор,евроатласнките секретијати ........и пак ќе напомнема ДОДЕКА НИЕ ЌУТИМЕ/СТАГНИРАМЕ они СЕ УСОВРШУВАА.

Несакам да ја ширам темава,ама...
По правило тие со повисоко седат во канцеларија,а тие со пониско фрлаат лопати покрај железници. Се останато зависи како ќе се снајде особата.
Добро еве братучед ми е автомеханичар трет степен средно образование, се случува на човекот дневница една да му е колку цел месец волонтирање во Брза Помош на плавата докторица која што има завршено седумгодишеен факултет (4000 денари), и тие и се нередовни зависи од изборниот циклус.

Добро еве братучед ми е автомеханичар трет степен средно образование, се случува на човекот дневница една да му е колку цел месец волонтирање во Брза Помош на плавата докторица која што има завршено седумгодишеен факултет (4000 денари), и тие и се нередовни зависи од изборниот циклус.

Ама братучед ти и братучед ми се исклучоци во ова општество.Директор на банка не е со средно,по фирмиве што куцкаат по цел ден на форум не се со средно,додека во Македонија пат сите се со средно или основно како и хигиеничарите.
Тој,овој и оној што се снашле можат само до тој степен да одат-автомеханичар неможе да биде директор на Стопанска,конташ?

Да дополнам,бидејќи си се фатил за парите.Парите може да ги заработи било кој од било какво образование и култура.Степенот на познавање,однесување,интереси, желби, амбиции,можности...ги делат луѓето.Автомеханичаров во приказнава го стигнал врвот,неможе да биде ништо повеќе од она што е,овој има поголеми амбиции и можности.Овој цел ден ќе се црни во каналот,а овој ќе врти пенкало низ прсти,има разлика или нема:)

Ама братучед ти и братучед ми се исклучоци во ова општество.Директор на банка не е со средно,по фирмиве што куцкаат по цел ден на форум не се со средно, додека во Македонија пат сите се со средно или основно како и хигиеничарите.
Тој,овој и оној што се снашле можат само до тој степен да одат-автомеханичар неможе да биде директор на Стопанска,конташ?

Имам и други братучеди што имаат работено во Македонија пат, и тие се со средно. Точно е никој нив нема да ги стави да бидат директори на Стопанска банка, ама пак затоа ја имаат една од најуспешните фирми за увоз на гуми за возила во Македонија (Олимпико).

Инаку на темата човек за да работи во образование треба да има завршено педагошки факултет, со виша школа само во градинка мислам дека можи, плус треба и некоја учителска таму лиценца да има за нешто што дополнително е.
Е сега овие со средно ги згазе времето и тоа е тоа, а и со договор на дело треба да се запраша човек кој ги вработил за време или пред кој изборен циклус.

Имам и други братучеди што имаат работено во Македонија пат, и тие се со средно. Точно е никој нив нема да ги стави да бидат директори на Стопанска банка, ама пак затоа ја имаат една од најуспешните фирми за увоз на гуми за возила во Македонија (Олимпико).

Инаку на темата човек за да работи во образование треба да има завршено педагошки факултет, со виша школа само во градинка мислам дека можи, плус треба и некоја учителска таму лиценца да има за нешто што дополнително е.
Е сега овие со средно ги згазе времето и тоа е тоа, а и со договор на дело треба да се запраша човек кој ги вработил за време или пред кој изборен циклус.

Токму така,овие слободно нека си отворат фирма за увоз на гуми и нека бидат газди :) Вака само му го земаат местото на некој што е адекватен за таа позиција,а не како овие недоквакан.

Додека не дојде некој муж на власт да им ебе мамата на сите да не почитува никој, нема никогаш да имаме ништо саглам.

да,ама ке работиш 4 години! или еве,8 години,ако имаат два мандата... ама другар ако се смени власта... леташ ко парталче... од хирург ке те опнат некоје докторче најобично... или ке леташ скроз од болницата...:pos2::pos2: пример ова...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom