Z
zmej gorjanin
Гостин
Значи вака, прво не можеш да оцениш кои гени ги имал Александар со тоа што си даваш проценки самиот од гледање на една скулптура, второ и да ги имал тие ариевски гени не можеш во името на еден човек да генерализираш цел народ како таков. Значи да се разбереме на Балканот е најзастапена хаплогрупата И2а2, чија концентрација е најголема во Босна поточно Херцеговина. Оваа хаплогрупа влече корени од Холоценот, а во Холоцен се вбројуваат последните 12000 години, поточно Холоценот започнува некаде 10000 години пред наша ера. Значи основата на населениото на Балканот ја дава токму оваа хаплогрупа И2А2 за која може да се каже дека е исклучиво балканска, додека ариевската Р1а е најкаректеристична за северните Словени, поточно најзастапена е кај Пољаците, поради што тие и си се сметаат и како најчисти Словени, потоа тука се Русите и другите словенски народи на север, оваа хаплогрупа се наоѓа и кај Скандинавците меѓутоа во помал процент покрај доминантната Р1Б.античките македонци водат потекло од персија. во времето кога они дошле во македонија пред 8.000 год. во персија живеела таа ариевска раса, како што пред многу години таква ариевска раса живеела во египет и во индија. јас разбирам и сум свесен дека балканот е турли тава и дека се е измешано и јас очекувам народот овде да се покачи свеста дека сите ние без разлика дали сме ариевска раса, или имаме црномањест тен, или сме со коси очи сите ние сме македонци и треба да си ја браниме интересите на нашата земја. никој на балканот не може да рече и да се пофали дека е 100% чиста нација и затоа им се восхитувам а американците кога ќе видам црни, жути и бели како се борат за америка и се кажуваат и осеќаат американци. кога ние ќе го достигнеме тоа ниво на свест тогаш ќе бидеме држава со народ. сега за сега мислам дека не сме освестени и затоа лесно потпаќаме и забегуваме еднио као бугари други како срби трети као грци итн.