Идеја и понуда

• Креатор на темата Креатор на темата Dj ToXiC
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 април 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Се бараат програмери, искусни и добри програмери за работа на еден проект којшто сеуште не е виден во Македонија а исто така и на балканските простори а се поголем замав зема во земјите во странство...Значи, доколку има заинтересирана (се бараат 4-5) за работа на проектот нека пишат а јас ке објавам деталите од самиот проект а начинот на изработка ке биде понуден од самите програмери (програмски јазик). Хостирањето ке го најверојатно ке го изврши една играчница на нејзините сервери која воедно ке биде и главен спонзор на самата иницијатива...

Се надевам ке има заинтересирани и очекувам пријави...

Македонска MMORPG?
Прво, наведи какви програмери ти требаат. Што мора да знаат, што е пожелно да знаат, со колку години искуство да се.. итн итн. Вака, може да се пријават деца што се сметаат за програмери, иако почнале да учат пред 3 недели.

Дај повеќе информации.. колку ќе се работи, кој е работодавец, колку ќе се плаќа.. итн итн.

Ке го послушам фраерот над мене:P и ке ги наведам деталите.Се работи за отварање на првиот македонски виртуелен кафич! Ова е нешто ново и сеуште непознато на овие простори меѓутоа во странските земји има мн повеќе од ова на пример "second life" цел виртуелен свет исто така и новиот популарен 3Д месенџер IMVU итн...Значи се бараат програмери кои знаат како да го изведат ова се разбира целата таа работа ке биде финансирана од нашите спонзори! Се надевам дека ке има заинтересирани кои ке помогнат во остварувањето на оваа идеја.

Како би функционирало сето тоа?
-Првичната замисла би било да се логирате во системот да си направите свој сопствен аватар и да си влезете во нашиот виртуелен кафич (со или без пријател) да седнете на кафе, тука би биле поставени повеќе маси итн, а доколку немате партнер со вас нели би го запознале тука и тоа би функционирало како еден вид на chat...

-Планирано е да има келнер/ка кој/а што љубезно ке стои на шанкот и ке ве праша што ке нарачете,би ви дала мени итн...Би влегле во овој виртуелен кафич на пример со 500 денари и доколку би збореле со други личности, самото запознавање, рејтинг поени, би го полнеле вашиот џеб исто така би можело да се вработите како шанкер/ка и би земале на пример 300 денари дневница, би се организирале забави како во кафичите ширум градов па вие би земале процент од тоа итн...

Тоа е тоа за почеток па ме интересира што мислите за идејата и дали ика заинтересирани за овој проект да се оствари?

Dj ToXiC напиша:
Ке го послушам фраерот над мене:P и ке ги наведам деталите.Се работи за отварање на првиот македонски виртуелен кафич! Ова е нешто ново и сеуште непознато на овие простори меѓутоа во странските земји има мн повеќе од ова на пример "second life" цел виртуелен свет исто така и новиот популарен 3Д месенџер IMVU итн...Значи се бараат програмери кои знаат како да го изведат ова се разбира целата таа работа ке биде финансирана од нашите спонзори! Се надевам дека ке има заинтересирани кои ке помогнат во остварувањето на оваа идеја.

Како би функционирало сето тоа?
-Првичната замисла би било да се логирате во системот да си направите свој сопствен аватар и да си влезете во нашиот виртуелен кафич (со или без пријател) да седнете на кафе, тука би биле поставени повеќе маси итн, а доколку немате партнер со вас нели би го запознале тука и тоа би функционирало како еден вид на chat...

-Планирано е да има келнер/ка кој/а што љубезно ке стои на шанкот и ке ве праша што ке нарачете,би ви дала мени итн...Би влегле во овој виртуелен кафич на пример со 500 денари и доколку би збореле со други личности, самото запознавање, рејтинг поени, би го полнеле вашиот џеб исто така би можело да се вработите како шанкер/ка и би земале на пример 300 денари дневница, би се организирале забави како во кафичите ширум градов па вие би земале процент од тоа итн...

Тоа е тоа за почеток па ме интересира што мислите за идејата и дали ика заинтересирани за овој проект да се оствари?
Hey vaka, odluchi se. Ili barash programeri, ili barash "zainteresirani za ovoj proekt da se ostvari". Kolku shto razbrav, ova *SE* e virtuelno? I objasni slightly podobro.. ako sakash.

Епа незнам што појасно од тоа дека се отвара виртуелен кафич и нормално името ти кажува дека се е виртуелно:toe: Значи се е онлине се е на интернет со сопствени аватараи кои сами ке ги креирате и ке ве претставуваат во овој мини 3д свет...
Идејата е во првична фаза, и се бараат ПРОГРАМЕРИ кои ке можат да го изработат сето тоа со нивни предлози во кој програмски јазик, кој програми би се користеле за интерфејс итн...

Незнам што друго да кажам, прашајте ке ви одговорам.

Ме интересира и што мислите за идејата, би било ли интересно вакво нешто кај нас?

Dj ToXiC напиша:
Идејата е во првична фаза, и се бараат ПРОГРАМЕРИ кои ке можат да го изработат сето тоа со нивни предлози во кој програмски јазик, кој програми би се користеле за интерфејс итн...

Незнам што друго да кажам, прашајте ке ви одговорам.

Како трет ќе прашам: колку се плаќа? Не гледаш дека тоа сите прашуваат? Ти си запнал вака ќе биде, така ќе биде... Кажи колку кеш имаш/нудиш, па и млеко од пиле ќе измолзи некој ако треба :)

Вака сеа :) јас не нудам ништо али со спозори зборевме неофицијално би било 50тина евра па до 100 евра по човек (или зависи што ке сработи) неможе некој да направи копи пасте на 3 сликички и да земе 100 евра значи се оценува и плаќа трудот но не би било повеќе од 100 а помалку од 50 евра...ете ти за цената :)

Благодариме :)
Искрено речено, јас (иако многу малку програмирање и програмски јазици знам, скоро ич, со visual basic си "играв" на времето) не би се нафатил во проектов. Сумава не одговара на побарувачката (далеку е од споредба). Обичен html сајт дизајнирање наплаќам 200 евра па нагоре, а сега да размислувам за толку голема работа за "не помалку од 50 а не повеќе од 100 евра"... Мислам, фала на понудата :)
Ако се реализира сепак проектов, ќе ви наминам на кафе :)

Нема проблем праша ти одговорив :) Значи нас не финансираат спонзори и ако во блиска иднина има некои што би пуштиле срце и би дале поише и ние би дале поише сепак имаме најдено дел од екипата за овој проект имаше голема заинтересираност а глеам и на форумот е ок, денес ја отворив темата и се интересираат луѓето, па ај се надевам ако се отвори "кафичот" ќе дојдеш да те частам кафе :)
поздраф

Dj ToXiC напиша:
Нема проблем праша ти одговорив :) Значи нас не финансираат спонзори и ако во блиска иднина има некои што би пуштиле срце и би дале поише и ние би дале поише сепак имаме најдено дел од екипата за овој проект имаше голема заинтересираност а глеам и на форумот е ок, денес ја отворив темата и се интересираат луѓето, па ај се надевам ако се отвори "кафичот" ќе дојдеш да те частам кафе :)
поздраф
Ти сакаш нешто слично како http://pcdmusiclounge.com/ овој проект. Што значи ти требаат и графички дизајнери и блаблабла цел тим, кој искрено не прави муабет испод 1000 евра (зборам само теоретски да ти расправа за проблемот :pos:) а за да почне да го работи сигурно ќе те кошта уште х 3-4. Така да фаќајте појаки спонзори :smir: Би ти препорачал овој, овој и овој

А можеш да размислиш и на овој и овој. Како финта да ги фатиш искористи "ќе трошат повише трансфер вашите корисници". Им се дига на тоа :)

Незнам дали наведов погоре али ако не еве ке кажам, значи тимот е готов само фалат уште 3-4 програмери кој треба да го видат интерфејсот да им ги кажеме идеите како мислиме тоа да функционира и тие да го дотераат тоа...А иначем бевме кај мобимак космофон он.нет и првата реакција беше "леле ова е одлична идеја како ви текна со задоволство ке финансираме" ама после коа требаше да се финансира ние најдовме луѓе кои требаше да ги платиме да почнат со работа и тука настанаа фрките као "па сега неможеме можеби покасно" курци палци...Чим дојдат до моментот давање пари...хм...се предомислуваат

Многу работи не се јасни... ако е како што велиш ти (ако сфатив) -тебе ти треба Flash со Ajax...
Значи онлајн флеш игрица со чат...

Ако не... т.е. ако сакаш нешто sims like тогаш за 50 евра :) тешко дека ќе најдеш човек кој ќе се нафати да ја прочита документацијата за проектот..

Значи вака бате: најди искусен менаџер на проекти, најдете спонзори!! обмислете го проектот како целина: јазик, потребни знаења, потребен број на луѓе, потрошени (планирани) средства, време, направете документација, па тогаш понудувај ваква работа....

Многу непрофесионално делува она: „дај нафатете се па ќе видиме што да правиме”

Најдобронамерни ми беа советите

Фала за советот се разбира дека е добронамерен и ке го прифатам како критика:) Него изгледа не се разбираме...Значи, работата е, да ми кажете вие како предлагате да се изведе тоа! Ете како почетокот што ни кажа флеш со ајах... Значи ние можеме да пуштиме реклама т.е конкурс во весник по телевизииве да побараме луѓе итн...Не ни е тоа целта..Ме интересира како вие би го осмилиле тоа со кој програмски јазик на кој начин би го изработиле...Затоа е форумот нели, да прашам како би била прифатена оваа идеја и како би ја изработиле...Па отпосле значи ако им се допадне тоа на луѓето во фирмата би разговарале за детали, цена, работа итн...дали ме разбираш?
Фала уште еднаш на претходниот коментар, поздраф

Dj ToXiC напиша:
Фала за советот се разбира дека е добронамерен и ке го прифатам како критика:) Него изгледа не се разбираме...Значи, работата е, да ми кажете вие како предлагате да се изведе тоа! Ете како почетокот што ни кажа флеш со ајах... Значи ние можеме да пуштиме реклама т.е конкурс во весник по телевизииве да побараме луѓе итн...Не ни е тоа целта..Ме интересира како вие би го осмилиле тоа со кој програмски јазик на кој начин би го изработиле...Затоа е форумот нели, да прашам како би била прифатена оваа идеја и како би ја изработиле...Па отпосле значи ако им се допадне тоа на луѓето во фирмата би разговарале за детали, цена, работа итн...дали ме разбираш?
Фала уште еднаш на претходниот коментар, поздраф
ОК, ако е така, сепак ние само може да даваме мислења, но и не да го смислиме во детали еден ваков проект.... затоа постојат project managers

http://labs.adobe.com/wiki/index.php/Flex-Ajax_Bridge
Еве нешто во врска со тоа што ти го велев.... Ajax + Flash Flex

Со овие библиотеки, ако имаш искусни FLASH Flex програмери, доколку направат комбинација со јаваскриптите на Ајаксот... може да излезе МНОГУ моќна web aпликација

:smir:

P.S. само види го ова :vozbud: http://flexapps.macromedia.com/labs/fabridge/samples/FABridgeSample.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom