HTC Touch или Sony Ericsson P990?

• Креатор на темата Креатор на темата Tanes
  • Време на започнување Време на започнување

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
me interesirase so ke odberite makar so iam naracano p990 !!!!!

Koj e podobar!!

Па нели имаше нарачано P1? : )

Jaс лично би одбрал HTC Touch. Помал е, потенок, а солидна големина на дисплејот, windows mobile, а и добар и кориснички интересен интерфејс има кој е прилагоден баш за работа со прстите, не мора со стилусoт ("пенкалцето").

Како единствена маана на HTC Touch би го навел слабиот процесор од 200 MHz.

Сеа ќе ви кажам како беше требеше четвртокот да ми кажит или да донесит P1 ама викат немат таков и сеа ај p990 или HTC Tocuh и јас реков п990 е сеа постар е ама све имат и радио едно друго некако појќе ме ранеше и му викам ај ак имат п990!!!Требеше денес да стигнит ама испадна за вторник !!! То ти е ко ке земаш преку некој за поефтино!!!Иначе за многу ефтино ќе го зеам околу 170 еур!

Немој да се поебеш само од малезиските да земеш, не се лажи за цена. Ќе ти кочи и ќе ти се рестартира, а нема да можеш да го оправиш ни со апдејт на фирмверот.

Како да видам дал е таков малезиски????Преку IMEI????

Vaka sea, ne znam nishto za toj HTC ili kako i da go kazzavte, ali znam dosta za P990i poso veke skoro pola godina go koristam. Ako se snabdish so solidna memoriska kartica i dovolno registriran softver, telefonot e pravo reshenie za spravuvanje so dosadata (isto ko so Brus Li e reshenie za Chak Noris)
Ali kao i uvek, ima edno golemo "NO,..." Znaci, od moe licno iskustvo, telefonov se pokazza dosta nepraktichen za koristenje. Prva rabota ako trgneme od samiot gabarit na telefonot, tezzinata negova i kolkav prostor zavzema vo dzeb...ke ti bide problem za vadenje ako ne nosish shiroka pantalona ko 50Cent ili nekoj takov crnchuga. Nosam shiroki pantaloni i pak iam problemi da go izvadam telefonot od dzeb, posebno koa go ima preklopot na nego.
Druga rabota, malce tapa so tachskrinot ne ragira na prst, tuku na penkalceto, ili eventualno da birash so nokt, ama nekako neam srce da vlecham nokt po displejot.
Korisnichkiot interfejs e pravo promashuvanje, dosta nesreden i nepraktichen za koristenje.
Od druga strana epten sum zadovolen od kvalitetot na slikite i na klipovite, kako za snimanje taka i za pregleduvanje.
Imam ushte milion pozitivni i negativni raboti da pisham za telefonov ama nejkam da zatupam epten so postov. Ako go interesira nekoj slobodno neka prasha. I pokraj toa so telefonov e daaaaleku daaaleku od sovrshen, ipak ne zzalam so se razdeliv od skoro 500eu da go zemam. Epten mi prai merak.

Pozdrav,

Aleksandar

ја би за двата, како и да е сите луѓе дури и тие што не ги познавам ги советувам да земат нешто што го има кај нас. А со тебе Танес стојам подобро одколку со некој што не го знам да така сониериксонот ти го препорачувам. Освен тоа нема што нема нели :) пред се за виндоус мобајл малце потешко се наогаат апликации и освен тоа за сониериксон полесно сенаогаат резервни делови - пример батеријата е иста од z530 сониериксон, а на хатецето од што е иста? :) полњачот за сониериксонот на секоја тезга го имаш на пазар, за хатецето ќе го најдеш некаде низ македонија? а де не збориме за маска, дисплеј итн... :)

ја би за двата, како и да е сите луѓе дури и тие што не ги познавам ги советувам да земат нешто што го има кај нас. А со тебе Танес стојам подобро одколку со некој што не го знам да така сониериксонот ти го препорачувам. Освен тоа нема што нема нели :) пред се за виндоус мобајл малце потешко се наогаат апликации и освен тоа за сониериксон полесно сенаогаат резервни делови - пример батеријата е иста од z530 сониериксон, а на хатецето од што е иста? :) полњачот за сониериксонот на секоја тезга го имаш на пазар, за хатецето ќе го најдеш некаде низ македонија? а де не збориме за маска, дисплеј итн... :)
Па да ти кажам, откако го зедов HP-то, најдов еден куп апликации за Windows Mobile 5.0. Не е воопшто точно дека потешко се наоѓаат, напротив, јас тој проблем го имав за P990. Повеќето од постоечките апликации за Symbian не се прилагодени за UIQ верзијата која ја користи Р990, или тешко се наоѓаат.

Значи, за 2 дена откако го купив HP-то, ми крца од апликации. Башка, има и доста корисни фривер апликации за WM (а се наоѓаат и кракувани на кило).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom