Homemade DDR Voltage Booster :D

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Локација
Delft
Луѓе сакам да ви го претставам мојот домашно направен „Voltage Booster“ за рам меморијата. После еден месец заебавање и четири различни шеми конечно ја направив вистинската. Комјутерот сега за сега ми е сеуште во тест фаза и кога се упаво ке истетирам ке ставам повеќе и поквалитетни слики и ако некој го интересира и шемата како да си направи сам. Ова би требало да пасува на секоја плоча на која може да се направи стандардниот мод од 3.3в од напојувањето. Знам дека повеќе од вас ќе речат дека ова е тепање време и играње мајтап со мозокот ама ете мене ми беше мерак да направам нешто што досега не верувам дека некој има направено. Иначе моментално можностите за бирање волтажа се од 2,7-3,4в, но со едноставно мењање на вредностите на отпорниците ќе иде многу повеќе. Па доста зборење еве и некои слики од мојата направија (сликите се слаб квалитет зашто дигиталната камера ми е кај едно другарче и се сликани од мобилен)

image011xc.jpg

image056vi.jpg

untitled1bm.jpg

untitled12gv1.jpg

и слики од плочката

image156hj.jpg

image163ak.jpg

Па кажете што мислите

Изгледа никој не го интересира. Се надевам дека луѓето на странските форуми ќе покажат поголем интерес

Не мора да значи дека никого не го интересира.
Можно е и да не се разбираме до толку за да сфатиме што поточно е ова.
По сликите изгледа ептен супер, но која е практичката употреба на оваа направа?:)

А за интерес, има. Чим повеќе пати ти е прочитана темата.

Епа да донесеш повеќе волтажа на меморијата и со тоа да можеш повеќе да ја оверклокуваш или на ddr400 да работи со пониски тајминзи нормално ако меморијата ти е способна за тоа. Иначе јас ова првенствено го направив поради тоа што кај нас неможев никаде да најдам OCZ DDR Booster и сакав да направам нешто слично на тоа ама поефтино и зашто кога мерев колку струја ми влечат мемориите го изгорев мосфетот на плочата кој контолира дали напонот на мемеморијата дали додека работи ќе иде од 3.3в од напојувањето или 5в на standby од напојувањето. Добро е што не ми изгореа и мемориите. Иначе во план ми е да ставам кулер од пентиум 4 и волтметар за да можам секогаш да гледам на која волтажа работам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom