- Член од
- 19 јули 2014
- Мислења
- 98
- Поени од реакции
- 3
-Vaka pred 1-2 nedeli slusam pri pustanje na pc,dodeka igram igrici ili koga sedam na ineternet odednas iznenadno se slusa nekakov zvuk isto kako da otvarate folder vo Windows 7 i trae 2-3 sekundi potoa prekinuva.Se pojavuva koga saka ama retko.
Ok mislev e neso bug do Windows 7 ama izglea ne e,pa zatoa baram sovet od vas
-Imam dva hard diskovi Hitachi i Seagate 500GB/Sata III
Sea Operativniot sistem e na Hitachi a vo drugiot si cuvam sliki i takvi stvari.
-Simnuvam edno programce i storage vo Hitachi kade sto e Win 7 si odi kako saka mislam od 88GB na 87.6 i povtorno se kreva,isto taka se smaluva postepeno prometiv imav edno 120GB a sea posle izvezno vreme 87.7Gb a nisto nemam simnato i pola igrici deinstalirav povtorno isto.
-I esetot postojano go tupi so nekakov Flood Atack vo kompjuterot....
DODEKA GO PISUVAV OVA GOLEMINATA SE ZGOLEMI OD 86.7 na 87GB WTF ?
-Vcera vecerta eden od diskovite tollu vibrirase (4-5sekundi) sto mislev ke iskoci od kukisteto.
Simnuvam od HGST Hitachi programa za skeniranje hard disk i ne mi go detektira Hitachi hard diskot samo Seagate.Simnav i od Seagate programa tamu pak i dvata hard diska gi dava.
-Vo Speccy ne mi dava deka ima nekakov problem,HD Tune pro 3.10 ne detektira nisto ednostavno nema problem.I posle simanv ponova verzija od HD Tune 5.00 i detektirase problem so Seagate hard diskot koj glasi vaka:
Ultra DMA CRC Eror Count Warning i veli deka e predizvikan od los SATA kabel.
Otvoriv kompjuterot i povrzav odnovo SATA so hard diskot ama povtorno isto.
Sega da formatiram,kupam nov sata kabel, sto da pravam ?
Ok mislev e neso bug do Windows 7 ama izglea ne e,pa zatoa baram sovet od vas

-Imam dva hard diskovi Hitachi i Seagate 500GB/Sata III
Sea Operativniot sistem e na Hitachi a vo drugiot si cuvam sliki i takvi stvari.
-Simnuvam edno programce i storage vo Hitachi kade sto e Win 7 si odi kako saka mislam od 88GB na 87.6 i povtorno se kreva,isto taka se smaluva postepeno prometiv imav edno 120GB a sea posle izvezno vreme 87.7Gb a nisto nemam simnato i pola igrici deinstalirav povtorno isto.
-I esetot postojano go tupi so nekakov Flood Atack vo kompjuterot....
DODEKA GO PISUVAV OVA GOLEMINATA SE ZGOLEMI OD 86.7 na 87GB WTF ?
-Vcera vecerta eden od diskovite tollu vibrirase (4-5sekundi) sto mislev ke iskoci od kukisteto.
Simnuvam od HGST Hitachi programa za skeniranje hard disk i ne mi go detektira Hitachi hard diskot samo Seagate.Simnav i od Seagate programa tamu pak i dvata hard diska gi dava.
-Vo Speccy ne mi dava deka ima nekakov problem,HD Tune pro 3.10 ne detektira nisto ednostavno nema problem.I posle simanv ponova verzija od HD Tune 5.00 i detektirase problem so Seagate hard diskot koj glasi vaka:
Ultra DMA CRC Eror Count Warning i veli deka e predizvikan od los SATA kabel.
Otvoriv kompjuterot i povrzav odnovo SATA so hard diskot ama povtorno isto.
Sega da formatiram,kupam nov sata kabel, sto da pravam ?
Последно уредено: