Hard Disk Problem....

• Креатор на темата Креатор на темата ColopiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јули 2014
Мислења
98
Поени од реакции
3
-Vaka pred 1-2 nedeli slusam pri pustanje na pc,dodeka igram igrici ili koga sedam na ineternet odednas iznenadno se slusa nekakov zvuk isto kako da otvarate folder vo Windows 7 i trae 2-3 sekundi potoa prekinuva.Se pojavuva koga saka ama retko.
Ok mislev e neso bug do Windows 7 ama izglea ne e,pa zatoa baram sovet od vas :D

-Imam dva hard diskovi Hitachi i Seagate 500GB/Sata III
Sea Operativniot sistem e na Hitachi a vo drugiot si cuvam sliki i takvi stvari.

-Simnuvam edno programce i storage vo Hitachi kade sto e Win 7 si odi kako saka mislam od 88GB na 87.6 i povtorno se kreva,isto taka se smaluva postepeno prometiv imav edno 120GB a sea posle izvezno vreme 87.7Gb a nisto nemam simnato i pola igrici deinstalirav povtorno isto.
-I esetot postojano go tupi so nekakov Flood Atack vo kompjuterot....
DODEKA GO PISUVAV OVA GOLEMINATA SE ZGOLEMI OD 86.7 na 87GB WTF ?

-Vcera vecerta eden od diskovite tollu vibrirase (4-5sekundi) sto mislev ke iskoci od kukisteto.
Simnuvam od HGST Hitachi programa za skeniranje hard disk i ne mi go detektira Hitachi hard diskot samo Seagate.Simnav i od Seagate programa tamu pak i dvata hard diska gi dava.

-Vo Speccy ne mi dava deka ima nekakov problem,HD Tune pro 3.10 ne detektira nisto ednostavno nema problem.I posle simanv ponova verzija od HD Tune 5.00 i detektirase problem so Seagate hard diskot koj glasi vaka:

Ultra DMA CRC Eror Count Warning i veli deka e predizvikan od los SATA kabel.
Otvoriv kompjuterot i povrzav odnovo SATA so hard diskot ama povtorno isto.

Sega da formatiram,kupam nov sata kabel, sto da pravam ?

Последно уредено:
Да избришеш прво тоа HD Tune. И полека да го објасниш проблемот, затоа што од 86.7 на 87 не е намалување, туку зголемување. Можно е да е и кабел. Пробај со друг кабел, не со повторно поврзување.

Да избришеш прво тоа HD Tune. И полека да го објасниш проблемот, затоа што од 86.7 на 87 не е намалување, туку зголемување. Можно е да е и кабел. Пробај со друг кабел, не со повторно поврзување.
Haha moja greska toa inace ke zemam pokasno kabel :)
Btw od 87 skokna na 87.1[DOUBLEPOST=1452509961][/DOUBLEPOST]
I uste nesto bi sakal da te prasam.Seagate hard diskot ima prosecna brzina pogolema za razlika od Hitachi za edno 20-30MB sega operativniot sistem ke go preinstaliram pa razmisluvam da go stavam na Seagate ke osetam nekakva razlika ili :D ?
+Vo HD Tune 3.10 i vo Speccy ne mi javuva Eror samo vo HD Tune 5.00 ...
Blagodaram za odgovorot.

Последно уредено:
Haha moja greska toa inace ke zemam pokasno kabel :)
Btw od 87 skokna na 87.1[DOUBLEPOST=1452509961][/DOUBLEPOST]
I uste nesto bi sakal da te prasam.Seagate hard diskot ima prosecna brzina pogolema za razlika od Hitachi za edno 20-30MB sega operativniot sistem ke go preinstaliram pa razmisluvam da go stavam na Seagate ke osetam nekakva razlika ili :D ?
+Vo HD Tune 3.10 i vo Speccy ne mi javuva Eror samo vo HD Tune 5.00 ...
Blagodaram za odgovorot.
Самиот програм е со баг. Не се замарај. Кога windows ќе почне да "се жали", тогаш имаш проблем. Со побрз диск ќе добиеш на перформанси, ама не којзнае колку( во твојот случај и ќе ги приметиш само при големи копирања и сл. Во нормална работа скоро исто е кој диск го користиш).

Самиот програм е со баг. Не се замарај. Кога windows ќе почне да "се жали", тогаш имаш проблем. Со побрз диск ќе добиеш на перформанси, ама не којзнае колку( во твојот случај и ќе ги приметиш само при големи копирања и сл. Во нормална работа скоро исто е кој диск го користиш).
Dobro ama kako da go objasnam namaluvanjeto na prostorot vo C kade sto mi e Win 7 ?
Izbrisav uste ednas nepotrebni raboti i od 234GB slobodni sega imam 233 posle polovina cas ....

Dobro ama kako da go objasnam namaluvanjeto na prostorot vo C kade sto mi e Win 7 ?
Izbrisav uste ednas nepotrebni raboti i od 234GB slobodni sega imam 233 posle polovina cas ....
Temp files. Имаш ли Ccleaner? Кога бришеш некои фолдери си остануваат. Пример бришеш Skype. Провери во %appdata% (во Start напиши и ќе ти даде Roaming, отвори го) и види тука сѐ што има Skype во името. Отвори го C:\Program Data (не сум сигурен дали има празно место) и тука види. Види во Documents што останало. Избриши и исклучи хибернација (не ти треба на десктоп). Skype е само како пример. Игри оставаат settings, filesave фолдери, фајлови... Ти текнува? Со Ccleaner е најлесно. Ако ти даде, да речеме нормално, а после пак намали, види што си правел во меѓувреме и дали точно таа апликација, игра или некоја друга окупирала плус простор. Ај, па напиши што си направил.

Temp files. Имаш ли Ccleaner? Кога бришеш некои фолдери си остануваат. Пример бришеш Skype. Провери во %appdata% (во Start напиши и ќе ти даде Roaming, отвори го) и види тука сѐ што има Skype во името. Отвори го C:\Program Data (не сум сигурен дали има празно место) и тука види. Види во Documents што останало. Избриши и исклучи хибернација (не ти треба на десктоп). Skype е само како пример. Игри оставаат settings, filesave фолдери, фајлови... Ти текнува? Со Ccleaner е најлесно. Ако ти даде, да речеме нормално, а после пак намали, види што си правел во меѓувреме и дали точно таа апликација, игра или некоја друга окупирала плус простор. Ај, па напиши што си направил.
Da znam imam Ccleaner i go koristam cestopato no ova veke se primetuva.Ukluciv Battlefield 3 i posle toa vidov 1Gb gi snema :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom