- Член од
- 17 декември 2010
- Мислења
- 2.811
- Поени од реакции
- 4.287
OK...Dali e toa koa ides da se logiras na server od strana?
Da , so putty ssh (samo ima tamu sshd_conf i edno iptables pa smenuvam default 22 )
Sent from my iPhone using Tapatalk
OK...Dali e toa koa ides da se logiras na server od strana?
22 ? Sto e toa 22 konekci ill macbookot raboti na toa?Da , so putty ssh (samo ima tamu sshd_conf i edno iptables pa smenuvam default 22 )
Pojma neam ti vaka kako strucen treba da si zapoznat22 ? Sto e toa 22 konekci ill macbookot raboti na toa?
Ne sum jas strucen sakam da naucam i zatoa prasav?Pojma neam ti vaka kako strucen treba da si zapoznat
odi vo korisnicka poddrska i objasnuvaj tamu kako se setira dns i kaj se naogja caps lock na tastatura , posto tamu ocigledno si "CAR"Ne sum jas strucen sakam da naucam i zatoa prasav?
Интересно. Пробај со Clover, инсталирај првин на виртуелка iAtkos-от, па направи си диск со Clover, ќе ти се исплати многу повеќе отколку да се заебаваш вака. Плус ќе можеш и Yosemite да си стаиш директно.Го слегвм сега iatkos ml2 и ќе пробам со него да го инсталирам Hackintosh на сите др начини не успеав.
Дали ќе можи на мојот да ставам/
i7 2.30Ghz
12GB RAM
Nvidia GTX 660M
и сите usb ми се тројки :/
и дали ќе можи после да апгрејдовам во Yosemite? =)[DOUBLEPOST=1440455878][/DOUBLEPOST]Не ми го наоѓа дискот во инсталацијата никако, и AHCI е наместен, и вториот диск го напрајв во mac формат до дискпарт џабе.... помош ?[DOUBLEPOST=1440459184][/DOUBLEPOST]Сега најдов дека плочата ми е УЕФИ а јас обична верзија ставав, можно е поради тоа да не ми го детектираше хардот?
Пробав џабе ништо живо не сакаше се пробав и сите флегчиа и кекстој ставив можда не ми делиле толкуИнтересно. Пробај со Clover, инсталирај првин на виртуелка iAtkos-от, па направи си диск со Clover, ќе ти се исплати многу повеќе отколку да се заебаваш вака. Плус ќе можеш и Yosemite да си стаиш директно.