"Гурман 2012" - Фестивал за сите гурмани

• Креатор на темата Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување Време на започнување
T

Tetro

Гостин
gurman%20fest.jpg

http://www.time.mk/read/a5575ad245/6dd9d3c5e9/index.html

Учесници од 20 држави – ресторани и угостители ќе ги понудат своите специјалитети на фестивалот за храна и пијалак „Гурман 2012“ што од вечерва започнува во Скопје...
На кејот на Вардар до Камениот мост во Скопје до 20-ти мај ќе има забавна и едукативна програма, готвење во живо, дегустации и промоции на македонска, италијанска, тајландска, арапска, индиска и турска кујна од 30-тина реномирани ресторани од Македонија и од странство.
Ќе има и презентации на вино и чоколада, часови по готвење на традиционални македонски јадења со Адријана Алачки, дегустација на различни сосови за тестенини, вегетаријанска гозба, дел посветен на познатиот домашен бурек, како и презентација за винскиот туризам во Македонија.
Во рамките на фестивалот ќе се одржи и хуманитарна акција со која ќе се постави своевиден рекорд во печење 1.000 плескавици и исто толку колбаси.

Времето не им се погоди годинава, штета. Ќе настинат само луѓето за џабе таму крај реката, а посетителите ќе им бидат само да го пробаат тоа бесплатното.

gurman%20fest.jpg

http://www.time.mk/read/a5575ad245/6dd9d3c5e9/index.html

Учесници од 20 држави – ресторани и угостители ќе ги понудат своите специјалитети на фестивалот за храна и пијалак „Гурман 2012“ што од вечерва започнува во Скопје...
На кејот на Вардар до Камениот мост во Скопје до 20-ти мај ќе има забавна и едукативна програма, готвење во живо, дегустации и промоции на македонска, италијанска, тајландска, арапска, индиска и турска кујна од 30-тина реномирани ресторани од Македонија и од странство.
Ќе има и презентации на вино и чоколада, часови по готвење на традиционални македонски јадења со Адријана Алачки, дегустација на различни сосови за тестенини, вегетаријанска гозба, дел посветен на познатиот домашен бурек, како и презентација за винскиот туризам во Македонија.
Во рамките на фестивалот ќе се одржи и хуманитарна акција со која ќе се постави своевиден рекорд во печење 1.000 плескавици и исто толку колбаси.
Ајмо гнетење без пари..туку кога точно ова хуманитарциве.. ќе даваат плескавици се знае кој ден? :vozbud:Како ми се пријаде сеа.. :P

Ајмо гнетење без пари..туку кога точно ова хуманитарциве.. ќе даваат плескавици се знае кој ден? :vozbud:Како ми се пријаде сеа.. :P
не најдов таков податок. само ова
На вториот по ред интернационален фестивал за храна и пијалак „Гурман фест“, кој трае до недела, 20 мај, ќе се одржи хуманитарна акција со која ќе се постави своевиден рекорд во печење 1.000 плескавици и исто толку колбаси.
http://www.time.mk/read/a5575ad245/91a556f6a9/index.html
--- надополнето: 17 мај 2012 во 23:30 ---
Ето, и програма имало

546679_238040486298174_205967759505447_358606_2063160126_n.jpg

544264_238041016298121_205967759505447_358607_1063311422_n.jpg

526750_238527506249472_205967759505447_359624_2031253_n.jpg

577644_238596676242555_205967759505447_359749_1826711162_n.jpg

Адријана Алачки ќе давала часови по готвење. :facepalm:
Случајно се затеков на нејзиниот настап денес. Каква еуфорија имаше на нејзиниот штанд. Готвеше во живо и при секое превртување на колбасите добиваше овации од присутните пензионерки. На крај, нормално, колку гага петок да испадне гага до крај, присутните се разграбаа и од дегустација си искараа ручек. И потоа секако следеше meet and greet со фановите и муабети во стилот „Адријана, те пратам секој ден и на снаата и' велам да се угледа на тебе" :facepalm:

Случајно се затеков на нејзиниот настап денес. Каква еуфорија имаше на нејзиниот штанд. Готвеше во живо и при секое превртување на колбасите добиваше овации од присутните пензионерки. На крај, нормално, колку гага петок да испадне гага до крај, присутните се разграбаа и од дегустација си искараа ручек. И потоа секако следеше meet and greet со фановите и муабети во стилот „Адријана, те пратам секој ден и на снаата и' велам да се угледа на тебе" :facepalm:

:pos:

Алачки и беше колешка на мајка ми до пред да почне со бизнисите со сеа веќе нејзиниот екс маж, најголема преокупација и беа ноктите, цело работно време. Оваа ако дома има краставица излупено или супа сварено јас сум Анџелина Џоли. :D

Алачки и беше колешка на мајка ми до пред да почне со бизнисите со сеа веќе нејзиниот екс маж, најголема преокупација и беа ноктите, цело работно време. Оваа ако дома има краставица излупено или супа сварено јас сум Анџелина Џоли. :D
Краставица сигурно има излупено :)

Да, приметив дека главниот дел од готвењето го прават нејзините помошнички. Го лажат народот, ги лажат пензионерките, индиректно ги фрустираат снаите:)

Он: на фестивалот се' уште не сум бил ама видов дека денес не беше многу посетен, освен нели шоуто на Алачки. Сепак, ми се допаѓа идејата и може да го посетам деновиве.

Моментот кога Алапачка станува главна фацка во државава. Тоа што не успеа да го направи преку музиката го направи преку кујната. Домачица не е мала работа друже. Пензионерите го искористија петок да си се најадат, таа доби елан уште повеќе за нови рецепти од нејзините фанови. Само едно ме интересира идните снаи во што да се огледаат на неа ?:)

Андријана Алачки : Ќофтенцаааааааа,Ќофтенцаааааааа,Ќофтенцаааааааа :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom