Губење на пакети...

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување
Не е преку МСН... преку УСБ ти е...

на факултет беа заразени 90% од компјутертите пред да стават ДипФриз...

Земај Касперски... ќе го среди
Со касперски го фатив и пробав 4587349587 начини со спајбот со адаваер со се скенирав ништо не најдоа. Сега се вратив од банско после 8 дена пак интернетов тиња. Отварам темава и викам ај глупости проблем има некој што ќе се замарам и гледам и кенгур исти проблем како мене и кога гледам и кај мене истиот процес е активен:):toe: Го исклучив и сега ќе видам резултати

hmzzz
ja simnav kaspersky anti- virus 7.0 ali nemozam da najdam KEY :)
aj ako moze nekoj....

Jane, sho napravi ti so kompjuterot ?

kaj mene... ne otvara strani celosno kako kaj dimitar, i opcijata show hidden file and folder mi e .. zaebana :) nemozam da ja uklucam :) si ja vrakja na do not show :)

Со касперски го фатив и пробав 4587349587 начини со спајбот со адаваер со се скенирав ништо не најдоа. Сега се вратив од банско после 8 дена пак интернетов тиња. Отварам темава и викам ај глупости проблем има некој што ќе се замарам и гледам и кенгур исти проблем како мене и кога гледам и кај мене истиот процес е активен:):toe: Го исклучив и сега ќе видам резултати
што направи со вируфчево пиши. јас ставив аваст. одма го најде, го стаив у карантин, го дилитнав од таму. сега имам друг проблем:
претходно, со дабл клик не се отвараа партициите и се појавуваше тој процесот. а со десен клик и open или explore се отвараа.
сега, откога е избришан-со дабл клик пак не се отвараат партициите, а процесот не се појавува. се појавува ова:

78913187hm8.png

што да правам понатаму? чаре?
и уште нешто... сеуште седи она горе на експлорерот.

што направи со вируфчево пиши. јас ставив аваст. одма го најде, го стаив у карантин, го дилитнав од таму. сега имам друг проблем:
претходно, со дабл клик не се отвараа партициите и се појавуваше тој процесот. а со десен клик и open или explore се отвараа.
сега, откога е избришан-со дабл клик пак не се отвараат партициите, а процесот не се појавува. се појавува ова:

78913187hm8.png

Колку за почеток, кога не ме слушаш, па да форматираш.. :)

Постои Autorun во контекстното мени, или пак некој фајл Aurorun.inf во D:\?

hmzzz
aj ako moze nekoj....

kaj mene... ne otvara strani celosno kako kaj dimitar, i opcijata show hidden file and folder mi e .. zaebana :) nemozam da ja uklucam :) si ja vrakja na do not show :)

Ова ти е од то црвчето, sxs.exe ( процес: SVOHOST.EXE )
, види дали го имаш тој процес сеуште во таск менаџерот... Ако го имаш, одма со некој антивирус чисти го компјутерот...
Е сеа, од ко ќе се исчистиш од то црвчето, штетата што ја направило останува... Не можиш да ја вклучиш опцијата Hidden files and folders :)
За да ја вклучиш, ќе треба во регистрите да го најдиш овај клуч:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced.
На десната страна од прозорецот најди ја вредноста "Hidden". Десен клик на неа, и смени ја од 0 во 1 . За да ги вратиш пак да не се гледаат, истото ќе го направиш само во 0 ќе смениш.
Е сеа, не знам дали можи да се попрај то во Folder Options, оттаму да уклучуваш и исклучуваш hidden files, ама сепак пробај го ова:

Отвори Notepad, и внеси го ова во него:

Код:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden]
"Text"="@shell32.dll,-30499"
"Type"="group"
"Bitmap"=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,\
  00,25,00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,53,00,\
  48,00,45,00,4c,00,4c,00,33,00,32,00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,2c,00,34,00,00,\
  00
"HelpID"="shell.hlp#51131"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\NOHIDDEN]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30501"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000002
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51104"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL]
"RegPath"="Software\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Explorer\\Advanced"
"Text"="@shell32.dll,-30500"
"Type"="radio"
"CheckedValue"=dword:00000001
"ValueName"="Hidden"
"DefaultValue"=dword:00000002
"HKeyRoot"=dword:80000001
"HelpID"="shell.hlp#51105"

Потоа зачувај го како фајл со наставка .reg , и стартни го...

Ако и тогаш не се поправи, пробај Start -> run -> sfc /scannow , и стави Windows XP инсталациско цд во компјутерот...

Па пиши што ќе направиш...

so prvata opcija sto mi ja dade za regedit uspeav da gi povratam site hidden folders :)
toa mi bese najvazno imav mnogu bitni stvari :) sea za drugoto.. ako ne uspeam da sredam zimam sto mi treba i pravam format :) :) :)
fala mnogu

a i vtorava opcija isto taka proraboti :)

hmzzz
aj ako moze nekoj....

78913187hm8.png

Ништо не направив. И онака денес му е време за формат така да не се ни замарав да го средам. Читав на кајгана дека Нод32 нешто како најболји антивирус го снимив ама ништо не најде:). Компјутеров ми е ужас. Ради драјверите прават формат дека ми се каша попара дека со графичкиве направив ептен збрки. Иначе вирусот го гледам ама никако не успеав да го исклучам или да го избришам:).

done. даље?
сеа ова го дава со дабл клик
14499207sk4.png

=)
Најди во D:\ autorun.inf (скриено е, треба да го наместиш таквото на Unhide Hidden folders and files), едитирај го или избриши го. Треба да е средено.

Најди во D:\ autorun.inf (скриено е, треба да го наместиш таквото на Unhide Hidden folders and files), едитирај го или избриши го. Треба да е средено.
ѕвер! средено, влагам нормално во партициите.
останува тоа горе во експлорерот-хаќерската порака и лошиот интернет.

го пингав гугле(без -t) и еве резултати

Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=178ms TTL=240
Request timed out.
Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=171ms TTL=240
Request timed out.

Ping statistics for 64.233.167.99:
Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 171ms, Maximum = 178ms, Average = 174ms

шкартовина е нетов, чаре за ова?

care za toa nemit :) i kaj mene go ima sve da mu ....

nego.. znae li nekoj sho e ova :
620 bac WinMain
620 bac lpCmdLine: '/REGSERVER'
620 bac Run
620 bac lpCmdLine: '/REGSERVER'
620 bac nCmdShow: 10
620 bac leaving WinMain
i uste eden file.. gi imam ... 30 :) vo C:/ gi najdov... i se hidden
SQMDATA.sqm
SQMNOOPT.sqm

aj ako nekoj znae neka pise..
.

го пингав гугле(без -t) и еве резултати

Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=178ms TTL=240
Request timed out.
Reply from 64.233.167.99: bytes=32 time=171ms TTL=240
Request timed out.

Ping statistics for 64.233.167.99:
Packets: Sent = 4, Received = 2, Lost = 2 (50% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 171ms, Maximum = 178ms, Average = 174ms

шкартовина е нетов, чаре за ова?
Го проба она што го имаше направено Димитар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom