Greece Downgraded By Credit-Rating Companies

• Креатор на темата Креатор на темата Turchin
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 декември 2009
Мислења
207
Поени од реакции
12
By William L. Watts LONDON (MarketWatch) -- Fitch Ratings Inc. on Tuesday cut Greece's credit rating to BBB+ from A- Tuesday, citing worries over the country's medium-term outlook for public finances, according to Dow Jones Newswires. "Fiscal slippage relative to current plans could result in a further downgrade, while the emergence of a much stronger policy commitment and its consistent implementation could see the outlook revised to stable," the agency said, according to the report. Sustained consolidation over the medium-term will require a political commitment to "austere fiscal policies." Standard & Poor's on Monday put Greece's A- rating on CreditWatch negative, warning of a possible future downgrade

Не знам но имаше неколку што споменуваа дека можен банкрот на Грција (радувајте се )

но....(да ви ја расипам забавата)

Ако грција банкротира многу грчки компании овде кои имаат ограноци, работилници и фабрики ќе ги затворат во македонија , така да и на комшијата ама и на нас козата ќе ни цркне јебеш

Епа најверојатно парите кои ги даваат за интегрирање на балканот ќе ги пренаменат каде што ттреба,а и заборавија дека колку се оди кон воени договори....скапи,
сега ќе горат....ама ако ЕУ пак ќе ги спаси

Не знам но имаше неколку што споменуваа дека можен банкрот на Грција (радувајте се )

Ако грција банкротира многу грчки компании овде кои имаат ограноци, работилници и фабрики ќе ги затворат во македонија , така да и на комшијата ама и на нас козата ќе ни цркне јебеш

Уффф...ништо нема да осетиме-текстилците работат за 100 денари дневно...за педерите гејски,тие фирми ќе си продолжат...но секако ќе има ослабување на политичката моќ на грција и тоа е добро.

Слободно нека банкротираат, ама нема се додека има од кај да цицаат на туѓ грб. Инаку евентуалниот банкрот на грчката држава не мора да има баш никаква врска со банкрот на една грчка приватна компанија во Македонија, да речам со нејзините независни биланси.
А ние ако чекаме млекце од нивна коза, сме свршиле работа.

Папандреу: Финансиската криза е закана за суверенитетот на државата

Грчката финансиска криза се заканува на националниот суверенитет на државата, смета премиерот Јоргос Папандреу.
„За прв пат од 1974 година, безизлезната ситуација во финансискиот сектор, се заканува по суверенитетот на државата“, изјави Папандреу.
„Решени сме да го направиме тоа што е неопходно, за да се справиме со огромниот дефицит, да ја обновиме стабилноста во финансискиот сектор и да помогнеме за економскиот развој на државата. Тоа е единствен начин со кој Грција нема да ги загуби суверените права“, изјави Папандреу.
Грција изминатиот период е мета на критики на меѓународните финансиски институции поради огромниот буџетски дефицит.

http://makfax.com.mk/#_tools/article/95464/view

Компаниите ако си работат солидно ќе си останат, нема да има директни последици, индиректни сигурно но не многу големи. Иначе само 20 000 работни места зависат од грчки инвестиции.

Папандреу: Финансиската криза е закана за суверенитетот на државата

Грчката финансиска криза се заканува на националниот суверенитет на државата, смета премиерот Јоргос Папандреу.
„За прв пат од 1974 година, безизлезната ситуација во финансискиот сектор, се заканува по суверенитетот на државата“, изјави Папандреу.
„Решени сме да го направиме тоа што е неопходно, за да се справиме со огромниот дефицит, да ја обновиме стабилноста во финансискиот сектор и да помогнеме за економскиот развој на државата. Тоа е единствен начин со кој Грција нема да ги загуби суверените права“, изјави Папандреу.
Грција изминатиот период е мета на критики на меѓународните финансиски институции поради огромниот буџетски дефицит.

http://makfax.com.mk/#_tools/article/95464/view

chemerija,makedonija,trakija,krit...eheee shto gi cheka i niv. izbroeni im se denovite :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom