Горѓи Трендафилов избран за претседател на ВМРО-НП

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Прв конгрес на ВМРО-Народна Партија
Напнат изборот на лидер
5C818C0AB3D4D84B84297C4A6025C5F1.jpg

ВМРО-Народна партија вчера избираше лидер на својот прв Конгрес, кој се одржа во Скопје. Кандидати за функцијата беа Ѓорѓи Трендафилов, Марјан Додовски и досегашната в.д. претседателка Весна Јаневска.

Конгресот почна во напната атмосфера. Борче Стефановски, кој се откажа од кандидатурата во корист на Трендафилов, ја оспори легитимноста на делегатите.

- Избрани се во хаотична ситуација и затоа барам повторно да се верификува нивниот мандат. Унија на млади сили не постои и затоа не може да се предлагаат делегати од нејзино име. Конгресот е тој што треба да ја основа Унијата - рече Стефановски, чиј предлог беше одбиен.

Голем број делегати беа револтирани од присуството на потпретседателот на ДУИ, Рафиз Алити, кој седеше до сопругата на поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошковски. Некои се жалеа дека материјалите им биле поделени 15 минути пред почетокот на Конгресот и слично.

Неформалниот лидер Љубчо Георгиевски беше избран за почесен претседател. Тој пред делегатите рече дека не сака да биде лидер, зашто е против рамковниот договор, албанизацијата на Македонија и поради политичките порази од 1999 година што и' ги донел на партијата.

Георгиевски прогнозира дека до крајот на годинава популарноста на премиерот Никола Груевски ќе се распадне како кула од карти. Причината за тоа е што Груевски ја продолжил политиката на СДСМ и немал јасна економска визија.

Георгиевски рече дека секогаш ќе биде со партијата и ќе и' помага во најтешките моменти, но побара слободно да ги искажува своите политички ставови.

Наследникот на Љубчо Георгиевски, Ѓорѓи Трендафилов го прослави својот изборот за претседател на ВМРО-Народна партија.

Како лидер имал јасни визии за партијата, но за ставот кон власта ќе решавале партиските тела во нов состав.
„Не очекувам да си заминат членови од ВМРО Народна, затоа што дојдовме овде со слободна волја, да го одржиме првиот, односно 13-от конгрес, да ги дефинираме нашите стратешко цели, начинот на кој ќе функционираме“, изјави Ѓорѓи Трендафилов, претседател на ВМРО-НП.

Тој повика на единство, без делби со јасни визии за понатамошната работа на партијата. Ова е прв конгрес на ВМРО-НП.

Бушавиот? :pos: Сега навистина може да се рече дека НП е сателит на некој „надворешна тајна служба”....Нека не ве лажат формалности...Лјубчо ги води пак сите конци по директива од источниците...мора ова крило да го снема од Македонскиот политички живот инаку....

Попај напиша:
Голем број делегати беа револтирани од присуството на потпретседателот на ДУИ, Рафиз Алити, кој седеше до сопругата на поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошковски.
Кој абсурд, нелогичност, безмислица... Му ги ебав гумите вечер кога ќе се враќа накај дома.

Се изненадив кога слушнав мислев ќе добие Весна...а овој некако младо делува,неискусно...:toe:

Моја анализа е дека најубаво им е да се помират со ДПМНЕ,...суетата на Георгиевски ги турна сите во бунар...

Не беше скоро Трендафилов на некоја бугарофилска манифестација?

Abe i Vesna ne e bash "ceshit" za "bugarckite raboti".:)

Jas mislam deka treba da mu se dade sansa na covekot za da si ja sredi partijata vnatre pred da dojdat izborite, lokalni i pretsedatelski.

Mislam deka Georgi Trendafilov podobro ke si ja brka rabotata od site kandidati shto bea na listata.So ovoj cin VMRO-narodna zapocna da dokazuva deka e seriozen kandidat za slednite izbori so pravo na "izbor" vo rakovodstvoto a so toa i se dokaza deka nikoj ne e "vecen" kako shto mislat odredeni licnosti vo VMRO-DPMNE ili vo SDSM.

Мене тоа дете ми личи дека подпивнува малце нон-стоп ми е некако светнат во очите со тој рецепт ако успеал Брабе нека не мисли дека сега сите ке стануваат фаци на пијано!!!

Marti Ahtisari koga beshe predsedatel na Finska beshe "faten" kako vozi vo pijana sostojba za vreme na predsedatelskiot mandat,mu beshe odzemena vozackata i morashe da plati prilicno golema kazna od 10tina iljadi evra.Sepak covekot ostana predsedatel na Finska a denes e staven da go "reshi" Kosovskoto prashanje najverojatno samo zatoa shto "potpivnuval" za vreme na funkcijata predsedatel.:)

aj neka mu e so sreka,ama neznam dali vesna se kandidirase?

Uste da si go zemat i Antonio i par lugje od DPMNE, pa slobodno ke mozat da si go smenat imeto vo PBK (partija na bugarofili i kriminalci).

И се чудите после каде тоа Каракачанов ќе се инсталирал во Македонија. Еве го одговорот, повеќе од јасен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom