Голема антитерористичка акција на британската полиција

• Креатор на темата Креатор на темата Go2bed
  • Време на започнување Време на започнување

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Дома > Вести > Свет

Голема анти-терористичка акција изведе ноќеска британската полицијата, изјави министерот за внатрешни работи Џон Рид. Пресечено е она, за што ние веруваме дека е голема закана за Обединетото кралство и за странските партнери, изјави Рид, потврдувајќи ги и официјално вестите за заканите од терористички напади на британски авиони.
„Полицијата заедно со Службата за безбедност МИ5, истражува заговор да се урнат неколку авиони со експлозии во текот на летот, предизвикувајќи значителна загуба на животи“, соопшти британскиот министер за внатрешни работи.
Во 2 часот утрово Здружениот терористички аналитички центар го подигна нивото на заканата во Обединетото кралство на највисоко ниво на „критично“ , предупреди Рид.
Најмалку 20 лица се уапсени во Велика Британија поради сомневање дека учествувале во подготовката на големите терористички напади во воздушниот транспорт, соопшти полицијата.
„Тоа е голема операција, што неизбежно ќе биде долга и комплексна“, јави британската телевизија „Скај Њуз“, повикувајќи се на полициски извори.
Според истите извори група терористи се подготвувале да активираат бомби, тајно внесени во авиони во рачниот багаж. Планирано било терористичките напади да бидат извршени во најскоро време во британски авиони над неколку градови во Велика Британија и Соединетите Американски Држави(САД).
Неколку месеци траела акцијата за откривање на заговорите и подготовката на операцијата за апсење на осомничените од страна на анти терористичките оддели на Скотланд Јард и специјалните служби на Велика Британија.
„Сакавме уште веднаш да го увериме народот дека операцијата е спроведена, имајќи ја впредвид пред се јавната безбедност“, се наведува во официјалното соопштение на Скотланд Јард.
По објавувањето на веста за можните бомбашки напади, авиокомпанијата „Бритиш ервејз“, забрани внесување на рачен багаж во авионите.

што ке беше да успеева нападите????....

Што може да биде, како и секогаш, ке загинеа еден тон цивили, за у име на тој акт на тероризам да се организира сеопфатна интервенција против Иран и нивните сателити од регионот.

Ебено Deja Vu!

Gravity Grave напиша:
Што може да биде, како и секогаш, ке загинеа еден тон цивили, за у име на тој акт на тероризам да се организира сеопфатна интервенција против Иран и нивните сателити од регионот.

Ебено Deja Vu!

види според она што било планирано мислам дека ќе беше 10 пати пострашно од 11/9..мислам дека ова ќе беше пресвртница во светската историја,ако не и почеток на нешто многу страшно.!!!!!..се надевам дека грешам

Грешиш.
Ефектот немаше да биде ни приближно толку силен (ни во материјална/економска смисла, ни по загуба на животи) како 11/9.
Единствено ќе ги освестеше Европејците уште малку, откако се виде дека Мадрид и Лондон не беа доста.

Е ама ете, се спасиле.. бар во нешто се подобри од Американците (=

P.Overdrive напиша:
Грешиш.
Ефектот немаше да биде ни приближно толку силен (ни во материјална/економска смисла, ни по загуба на животи) како 11/9.
Единствено ќе ги освестеше Европејците уште малку, откако се виде дека Мадрид и Лондон не беа доста.

Е ама ете, се спасиле.. бар во нешто се подобри од Американците (=

не знам зашто ама мене ова ми мириса на една ГОЛЕМА игра.....собираат британциве поени...за да си ја зацврстат позицијата во европа...веќе станува многу прозирна играва што ја играат ( ИГРА НА МАЧКА И ГЛУШЕЦ)...ама ќе видиме

Go2bed напиша:
не знам зашто ама мене ова ми мириса на една ГОЛЕМА игра.....собираат британциве поени...за да си ја зацврстат позицијата во европа...веќе станува многу прозирна играва што ја играат ( ИГРА НА МАЧКА И ГЛУШЕЦ)...ама ќе видиме

Izvini, a vrz osnova na shto tebe ti "mirisa" na igra vo koja celava ovaa rabota e napravena za nekoja drzhava da sobere poeni?!? Aj doobjasni te molam.

Znaesh li kolku e skapo da se "igra" na karta usporuvanje na celiot avionski soobrakjaj??? Toa ne se isplati ni za najbogata drzhava i nejzinite partneri koi stradaat od takviot chekor, a ne pak nekoja drzhava koja se bori da zacvrsti pozicii (spored tebe).

I dali znaesh deka nekolku evropski kompanii imaat vovedeno embargo na tezhinata na kuferite za avionite shto letaat vo Makedonija (i dr. drzhavi) do 10 septemvri zaradi mnogu realnata zakana za bezbednosta?!? Aj zaprashaj se zosto - vidi samo sto izjavuva shizofrenicharot od Shavjcarija denes?!

Go2bed e vo pravo, britancite i amerikancite sega se obiduvaat da go povlecat vnimanieto kon niv za da pak pocnat da napagaat demek ako ne gi unistime nie tie ke ne unistat
samo se povlekuva vnimanieto od nivnite krvnicki zlostorstva vo liban

За овие работи Терористи и разни глисти, све убаво си е опишано во една книга напишана од Ралф Еперсон(родено американче) се вика „Светски заговор”, убаво си е споено се како два и два, па сите случувања во последниве 2ипол века си имаат свој совршен одговор....кој ја има прочитано веќе знае за што станува збор со сите акции и организации...

За малце 10 британски авиони ке ги снемаше !!!

Plane plot involved 'explosive cocktail,' official says

Air travel in chaos after plot to bomb airliners exposed

Thursday, August 10, 2006; Posted: 5:53 p.m. EDT (21:53 GMT)

WASHINGTON (CNN) -- Terrorists were in the "final stages" of a plot to simultaneously blow up as many as 10 jets leaving Britain for the U.S., sending the planes and thousands of passengers into the Atlantic Ocean, U.S. Homeland Security Secretary Michael Chertoff said Thursday.
THE 'EXPLOSIVE COCKTAIL'​

BREAKING NEWS

British police raid a house near London.

New bomb plot details emerge

• Terrorists were in the "final stages" of a plot to blow up trans-Atlantic jets
  • Sports drink, peroxide-based substance was to be part of "explosive cocktail," U.S. officials say
  • Two of 24 arrested in UK allegedly received money from Pakistan where more arrests were made
  • Up to 50 involved in the plot, U.S. says; raids continuing in Britain late Wednesday)

ме мрзи да преведвам ама во кратки црти објаснато во Британија терористи планирале да дигнат во воздух најмалку 10 авиони кои патувале за Америка со помош на некој коктели .
Американциве за влакно се спасија од уште еден терористички напад
подетални информаци ТУКА
Гледав преска на cnn беше breaking news подетално како било имате тамо

Што мислите за ова ?
го оправдувате овај чин ? да им успееше на терористиве во америка ке поминеа полошо од 11 септември тогаш со 3 авиони шо им напраја замислете со би било кога би успеале со 10

pa ja go opravduem posto nemoze be amerika da se prai kurac ipol u cel svet mora i oni nekad da go popijat.ISTO I ZA ENGLEZIVE VAZI.pa takvi KVAZI NACII ni ja rasturija nasata prelepa yugoslavija,narodov u beda i pantjna zivee vec 20 godini,nema smisla vise ovaka,otisol amer i se prai MANGA na 50000km od doma,to ti je isto ko da zivees u gjorce a da ti doe nekoj od lisice i da ti se prai kurac ipol u tvoj dvor i kukja.......

zavisnik^ напиша:
Go2bed e vo pravo, britancite i amerikancite sega se obiduvaat da go povlecat vnimanieto kon niv za da pak pocnat da napagaat demek ako ne gi unistime nie tie ke ne unistat
samo se povlekuva vnimanieto od nivnite krvnicki zlostorstva vo liban

Izvini, a zosto e Go2bed vo pravo?! Ima li nekakva indikacija za negovoto i tvoeto tvrdenje (sem knigi za naivni)?

Pakistanskata sluzhba SIS e zachetnik i sprovoditel na akcijata, taa dojde do pochetni informacii preku faten "gerilec" na granicata so Avganistan, potoa upasi 3ca drugi vo Karachi i Lahore, i taka gi se dojde do izdanocite pri brojnata pakistanska zaednica vo Britanija. Se ostanato e mehanika od Zapad.

Za onie shto ne znaat, na pakistanskata granica so Avganistan ima 4 provincii koi ne se pod celosna kontrola na vlasta vo Pakistan i tamu bukvalno vladee "Div Zapad" pri plemenjata na Pashtunite. Vo toa ogromno podrachje "cvetaat" sekakvi islamisticki ekstremisti i retko koj mozhe da gi kontrolira.

Алал да и на Британциве покажаа уште еднаш дека нивните безбедносни сили, не мислам на Џејмс Бонд, професионално и најдобро си ја вршат работата

Misirkov напиша:
Izvini, a vrz osnova na shto tebe ti "mirisa" na igra vo koja celava ovaa rabota e napravena za nekoja drzhava da sobere poeni?!? Aj doobjasni te molam.

Znaesh li kolku e skapo da se "igra" na karta usporuvanje na celiot avionski soobrakjaj??? Toa ne se isplati ni za najbogata drzhava i nejzinite partneri koi stradaat od takviot chekor, a ne pak nekoja drzhava koja se bori da zacvrsti pozicii (spored tebe).

I dali znaesh deka nekolku evropski kompanii imaat vovedeno embargo na tezhinata na kuferite za avionite shto letaat vo Makedonija (i dr. drzhavi) do 10 septemvri zaradi mnogu realnata zakana za bezbednosta?!? Aj zaprashaj se zosto - vidi samo sto izjavuva shizofrenicharot od Shavjcarija denes?!
мисирков да ти кажам нешто....ти стварно изгледа не сакаш да ги видиш работите како што треба.оваа цела игра е за да се оправда агресијата на Израел што ја врши во моментов..мислам дека целата игра е премногу прозирна...а ти дефинитивно си тука само да контрираш..затоа те молам немој веќе да реплицираш,освен ако немаш нешто паметно да кажеш

Da sakaa da napravat nesto, spored toa ti sto go kazuvas ke gi ostavea avionite da eksplodiraat. Osven sto spasija nevini zivoti, jas ne slusnav nikakvo obvinuvanje od britancite za bilo koja nacija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom