GMail тајминг?

• Креатор на темата Креатор на темата nikoj_80
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 ноември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Ме интересира нешто - имам меил на Gmail и кога ќе ми стигнуваат мејлови секогаш часот е различен од нашиот, па ме интересира за колку одприлика се разликуваат т.е. на кој начин се пресметува нивното време со нашето, за да знам кога ми е пуштен меилот.
На пр. јас пуштам меил во 22:00(по наше) а кога ќе го пратам ми пишува дека сум пратил во 2:00p.m.
Ме интересира како одат тие работи!
Однапред благодарам

Ме интересира нешто - имам меил на Gmail и кога ќе ми стигнуваат мејлови секогаш часот е различен од нашиот, па ме интересира за колку одприлика се разликуваат т.е. на кој начин се пресметува нивното време со нашето, за да знам кога ми е пуштен меилот.
На пр. јас пуштам меил во 22:00(по наше) а кога ќе го пратам ми пишува дека сум пратил во 2:00p.m.
Ме интересира како одат тие работи!
Однапред благодарам

Ај малку математика, значи го праќаш во 22:00, таму стигнува во 2:00 p.m. (14:00 по наше ).Од 22 часот до 14 часот разликата е 16 часа :toe:

Абе незнам за гмаил, ама мислам треба некаде во options да најдеш нешо time zone и да го наместиш GMT-то по наше. Мислам +1 беше ама не сум сигурен. Мислам дека тоа се мести и коа се регистрираш ама моеш и edit некаде преку Options. Побарај ќе најдеш ваљда.

Отвори Гмаил,горе десно,кликни на Settings табот,потоа кликни на Labs табот,најди таму Custom date formats,стисни Enable,потоа на крај на страната стисни Save Changes,отиди на General табот,и таму има Date format: ке си ставиш по твоја потреба,и Time format: по твоја потреба :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom