Гитари - Проблеми, совети, трикови

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Мислам дека е потребна ваква тема, да може да дискутираме за хардверско/електронската страна на гитарите. Дали околу бојата, тонот и предностите на Single, Hambucker, P90, активни, пасивни магнети, Maple/Rosewood freatboard-ови, toggle switch-ови, итн.

Мене лично ме интересира дали некој мењал bridge на Squier Stratocaster 70's од single coil(фабричкиот) во Hambucker? Ако мењал, како звучела гитарата после тоа? Дали трпат тие гитари менување? Исто така, би сакал ако некој знае повеќе околу боите на магнетите, има пробувано Seymor Duncan, Dmarzio, Alnico, итн. да ми каже модел на hambucker што ќе ми даде mid-range звук, нема да мава на високи(Treble) али па нема ни да има премногу бас. Џабе е ако ги слушаш на официјалните сајтови магнетите ако не ти каже некој што ги ставил како звучат.

Друже ја иам Dimarzio D activator на bridge на Ibanez grg270.Хамбакерот е МОЌЕН.Ептен разлика од stock pickups,каде-каде.Ја го пичам на дисторзија со најизразени средни и супер ми е,мене ми се погоди,не мењам нишо во amp setup-от ни за шред ни за рифови,сепак мислам дека треба да чуеш за да си процениш,вака моеш само на слепо да гаѓаш :)

Друже ја иам Dimarzio D activator на bridge на Ibanez grg270.Хамбакерот е МОЌЕН.Ептен разлика од stock pickups,каде-каде.Ја го пичам на дисторзија со најизразени средни и супер ми е,мене ми се погоди,не мењам нишо во amp setup-от ни за шред ни за рифови,сепак мислам дека треба да чуеш за да си процениш,вака моеш само на слепо да гаѓаш :)
Мхм...само мене шред не ми треба, ми треба mid range-от за свирење ска, да не пишти кога трзам. Свирам и панк, треш, блуз, реге, итн..

Ај, ја вака како басист едно прашање, дали е можно да добијам Рик. звук на џез бас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom