2
~2A
Гостин
Fullmetal alchemist: Brotherhood брои 64 епизоди кои траат по 22-24 минути по епизода.
Жанрот на серијата би рекол дека е: Драма, акција, фантазија.....
За разлика од Fullmetal alchemist, ова аниме е доследно на мангата, што го прави бр. 1 аниме барем на сајтот каде што јас сум зачленет. ( myanimelist.net) Исто така и јас го оценувам како високо рејтувано.
Се работи за свет каде што алхемичарите се способни со техниката на алхемичарската трансмутација да пре-обликуваат предмети. Но!!!!! Има еден закон кој вели:
Equivalent trade!!!!
Да се навратиме на воведната приказна, секако главниот карактер е познатиот (и талентиран) алхемичар Едвард Елрик кој исто така е попознат како Fullmetal Alchemist- кој за малку не го изгуби неговиот помал брад Алфонс Елрик (кој за мене е подобар лик во секој поглед, но секој со својата среќа
) во алхемичарски инцидент. Едвард со крајни сили успеа духот на Алфонс да го пикни во еден оклопен армор. Како што реков: "за да добиеш нешто, мора да жртвуваш".
-Значи со спасувањето на брат му, тој изгуби дел од неговите екстремитети ( неговата нога и рака) и поради тоа беше наречен Fullmetal Alchemist. Основна цел на браќата е да го пронајдат Philospoher's stone кој овозможува да направите било што. Најпрвин целта е да го вратат телото на брат му Алфонс...
СОВЕТ: Да ја одбегнете Fullmetal alchemist, бидејќи таа е доследна само до половина од мангата,а другото веќе тргнува по свој пат.. Fullmetal alchemist: Brotherhood е вистинскиот погодок.
Жанрот на серијата би рекол дека е: Драма, акција, фантазија.....
За разлика од Fullmetal alchemist, ова аниме е доследно на мангата, што го прави бр. 1 аниме барем на сајтот каде што јас сум зачленет. ( myanimelist.net) Исто така и јас го оценувам како високо рејтувано.
Се работи за свет каде што алхемичарите се способни со техниката на алхемичарската трансмутација да пре-обликуваат предмети. Но!!!!! Има еден закон кој вели:
Во случај да сакаш да добиеш нешто, мораш нешто да жртвуваш
Equivalent trade!!!!
Да се навратиме на воведната приказна, секако главниот карактер е познатиот (и талентиран) алхемичар Едвард Елрик кој исто така е попознат како Fullmetal Alchemist- кој за малку не го изгуби неговиот помал брад Алфонс Елрик (кој за мене е подобар лик во секој поглед, но секој со својата среќа
) во алхемичарски инцидент. Едвард со крајни сили успеа духот на Алфонс да го пикни во еден оклопен армор. Како што реков: "за да добиеш нешто, мора да жртвуваш".-Значи со спасувањето на брат му, тој изгуби дел од неговите екстремитети ( неговата нога и рака) и поради тоа беше наречен Fullmetal Alchemist. Основна цел на браќата е да го пронајдат Philospoher's stone кој овозможува да направите било што. Најпрвин целта е да го вратат телото на брат му Алфонс...
СОВЕТ: Да ја одбегнете Fullmetal alchemist, бидејќи таа е доследна само до половина од мангата,а другото веќе тргнува по свој пат.. Fullmetal alchemist: Brotherhood е вистинскиот погодок.

da vidam kako so e