Фудбалскиот клуб Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата _JIGSAW_
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Не знаев кај да го ставам веста па решив нова тема модераторот нека ја префрли ако има некоја тема за историја на мак фудбалот, всушност ова е кога сме бил под окупација од бугарите за време 2 Светска Војна . Дали сте слушнале зафудбалскиот клуб Македонија? Јас не бев се додека него гледав клипот со еден од поранешните играчи кој објаснува за него. Тој воедно е и последниот жив играч од тогашниот тим. Се вика Васил Дилев и има 97 години (:
Еве ја целата вест:

ПОСЛЕДНИОТ МОХИКАНЕЦ НА МАКЕДОНИЈА
Запознајте го господин Васил Дилев (роден 1913-та година), последниот жив играч од легендарниот фудбалски клуб Македонија и бесценет сведок на едно заебано но и херојско време кое наскоро ќе биде овековечено во филмот "Трето полувреме". На моменти нема да ви се верува дека "ние" некогаш сме можеле да бидеме такви фраери.
Текстот е многу мал но типчето фино објаснува на клипот

Сурова вистина, секоја чест за видеото.

Не сум знаел за ова,но драго ми е што сме имале таков тим,секоја чест за видеото и момците кој се БОРЕЛЕ ТОГАШ против бугарската федерација,иако не стигнале до таа титула,тие сепак биле најдобрите!
:pehar::pehar::cuc::cuc:

Имам книга се вика ''Скопски фудбалски незаборави'' таму е се убаво објаснето од почетоците на фудбалот во Скопје па се до 1990(тогаш е објавена книгата).Таму пишува за се,за проблемите со фудбалската Федерација на Бугарија,за теророт вирз скопските навивачи од страна на бугарската полиција,за срамот на натпреварот Македонија-Левски и многу други работи,доста интересна книга.

Историја на Мак Фудбалот..Штета што судиите така досудиле со Левски,бугари што ќе праиш..Стариов мерак да ти е да го слушаш.

Историја на Мак Фудбалот..Штета што судиите така досудиле со Левски,бугари што ќе праиш..Стариов мерак да ти е да го слушаш.
:vozbud:

Ептен е мерак да се слуша малку историја за мак фудбалот пред војната.

Се надевам и дека пак ќе му прават некое интервју малку поопширно да објаснува .

:vozbud:

Ептен е мерак да се слуша малку историја за мак фудбалот пред војната.

Се надевам и дека пак ќе му прават некое интервју малку поопширно да објаснува .

Тешко тоа другар,какви што се нашиве медиуми се нешто без везе им е интересно,а не праваат вакви добри и убави интервјуа со вакви луѓе кои имаат што да кажат за Мак Фудбалот и историјата..

Тешко тоа другар,какви што се нашиве медиуми се нешто без везе им е интересно,а не праваат вакви добри и убави интервјуа со вакви луѓе кои имаат што да кажат за Мак Фудбалот и историјата..

Ни останува да го чекаме само филмот "Трето полувреме" .

Зар ќе има таков филм?:nesum:
Запознајте го господин Васил Дилев (роден 1913-та година), последниот жив играч од легендарниот фудбалски клуб Македонија и бесценет сведок на едно заебано но и херојско време кое наскоро ќе биде овековечено во филмот "Трето полувреме".

:tv: (:

Зар ќе има таков филм?:nesum:

Не ми вели дека не си чул?? :)
Од режисерот на БалКанКан. Не знам дали е почнато со снимање филмот, мислам дека од летово треба да започнат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom