Ford Cortina '72! Loading...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Немој да ми речиш дека некој се најде да ја купи Скопската кортина (со бели траки што беше). За истото возило правиме муабет?

Инаку, добредојде колега. И јас имам едно машинче шо наскоро ќе се најди на нашите патишта. Па за секое прашање/совет било што, пишувај во темава. Има повеќе форумџии што можат да ти дадат добар совет.

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Не е истата не :) Кортината е возена во Кичево од еден стар дедо. Беше во очајна состојба ама со многу труд ( и пари) полека почнува да личи на нешто...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Гледам буквите си ги комплетирал. Браво, треба да се среди до последната ситница.

Не се сеќавам баш најдобро, имаше член на форумов од Куманово што се расправаше со стари фордови. Имаше таунус реставрирано, две гранади (конзул, поголемиот брат на кортината) нешто правеше... не би било лошо да исконтактираш со него сигурно ќе ти помогне во потрагата по делови. Шо ти фали засега?

п.с. Куката имаш намера да ја вратиш пак :) ?
п.п.с. сликите ти се ептен матни, накај очајни. Штракни со нешто поквалитетно :)

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Хаха куката ја дадов уште кога ја зедов. Делови наоѓам нешто на интернет. Инаку со фарови и жмигавци се копмлетирав (оригинални од Кортина- виа Англија порачани), ставив нови гуртни, јабучици. Сега останува уште некоја ситница па да оди на внатрешно уредување ( планирам да ја средам со еко кожа- црвена).
Со 2.0 мп се сликите ќе има и други подобри наскоро. Инаку фарбана е со црна металик со кристали...

Сега во најлоша состојба се браниците, ќе пробам да ги дотерам а не би било лошо да се најдат некои по асални...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
E браниците се најголема мака... и кај мене беа оштетени, ама јас зедов уште еден Мерцедес за делови, па на него беа добри и од него ги монтирав. За твоите или барај друфи, или барај некој да ги хромира одново. Ѓомти во алумина некој дел уште работел и хромирал (треба да се праша) а со сигурност можат да ти ги средат во Емо Охрид.

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Среќа што се исти т.е слични со оние од таунус така да би требало да најдам некои по сочувани. Ако не, Охрид близу ми е...

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Секоја чест убаво изгледа.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Солидно,солидно.Дај слика и од внатре.

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Внатре кога ќе ја средам, сега нема ништо, освен волан и едно седиште...

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Seci e haubata izvadi motorot ili sto i da se vadi da se glea inace bravo sekoja cest :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Seci e haubata izvadi motorot ili sto i da se vadi da se glea inace bravo sekoja cest :)
Да, и клај му шанк назад налик на ова :

Едно е да прајш класичен олдтајмер, друго е да одиш со мотика тјунинг.

PsycLogic

Junk'n'roller
Член од
21 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
15
Колата планирам да биде чиста класика со исклучок на по спортските фелни, и пошироките гуми (задни 205тки), другото се останува како што е... не планирам да ставам штопови од 101 или жмигавци на фиат браво:) и моторот останува ист, пали од прва така да не планирам да го сменам во догледно време...

btw какво уље би ми препорачале( од кој производител)??

S

StormRage

Гостин
E браниците се најголема мака... и кај мене беа оштетени, ама јас зедов уште еден Мерцедес за делови, па на него беа добри и од него ги монтирав. За твоите или барај друфи, или барај некој да ги хромира одново. Ѓомти во алумина некој дел уште работел и хромирал (треба да се праша) а со сигурност можат да ти ги средат во Емо Охрид.
ЕМО хромирале!?

Иначе добра работа си направил, нешто делчиња за ова сигурно потешко се наоѓаат читам по интернет си ги барал :) продолжи, добра работа

Kajgana Shop

На врв Bottom